Η διαδρομή δύο ημερών Inca προς Machu Picchu

Αν είστε σύντομος χρόνος ή σύντομη αντοχή, η διήμερη διαδρομή Inca Trail μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για εσάς. Σας δίνει μια γεύση από την κλασική πεζοπορία Inca Trail, αλλά παίρνει το μισό χρόνο και απαιτεί λιγότερο από το ήμισυ της σωματικής άσκησης - αλλά μην περιμένετε ότι η τιμή θα είναι η μισή από την κλασική πεζοπορία τεσσάρων ημερών / τριών βράδυ.

Ποιο είναι το ίχνος δύο ημερών Inca;

Η διήμερη διαδρομή Inca Trail συνήθως εκτελείται σύμφωνα με την ακόλουθη διαδρομή:

Πρώτη μέρα:

(σύνολο 6 έως 7 ωρών περπατήματος)

Ημέρα δεύτερη:

Μερικές σημειώσεις:

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, δεν υπάρχει κάμπινγκ κατά τη διάρκεια της κανονικής διήμερης διαδρομής Inca Trail. Η διαμονή σας στο Aguas Calientes θα μπορούσε να κυμανθεί από έναν βασικό προϋπολογισμό ξενώνα σε ένα συγκριτικά πολυτελές ξενοδοχείο. Ένα ακριβότερο ταξίδι θα πρέπει να έρχεται με καλύτερη διαμονή. είναι καλή ιδέα να κάνετε μια μικρή έρευνα για το προτεινόμενο ξενοδοχείο πριν αγοράσετε το διήμερο ταξίδι Inca Trail.

Κρατήστε το ταξίδι σας καλά εκ των προτέρων για να εξασφαλίσετε τη θέση σας στο Inca Trail. Το μονοπάτι Inca έχει ένα όριο 500 ατόμων ημερησίως, το οποίο περιλαμβάνει πεζοπορία στη διήμερη πεζοπορία. Για να είστε ασφαλείς, να κάνετε κράτηση τουλάχιστον τρεις μήνες νωρίτερα, ειδικά κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου.

Είναι το σύντομο ίχνος Inca για σας;

Για ορισμένους πεζοπόρους, το διήμερο / ένα βράδυ Inca Trail προσφέρει μια χρήσιμη εναλλακτική λύση για την κλασική τετραήμερη διαδρομή Inca Trail και εναλλακτικές διαδρομές.

Εάν είστε σύντομα στην ώρα σας, η επιλογή των δύο ημερών σας δίνει μια καλή γεύση από το Inca Trail - και ένα καλό χρονικό διάστημα στο Machu Picchu - χωρίς να βάλετε μια τετραήμερη χαλάρωση στο δρομολόγιο του Περού.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις επιπλέον δύο ημέρες για άλλες εκδρομές, όπως ένα ταξίδι νότια προς το Puno και τη λίμνη Titicaca, μια πτήση Nazca Lines ή μια επίσκεψη στην Arequipa και το Colca Canyon. Ίσως επίσης να θέλετε περισσότερο χρόνο για να εξερευνήσετε το Κούσκο και την Ιερή Κοιλάδα.

Ένα διήμερο ταξίδι είναι επίσης μια καλή επιλογή σε περιπτώσεις όπου η φυσικότητα του μακρύτερου ίχνους μπορεί να γίνει πρόβλημα. Η συντομότερη διαδρομή μπορεί να είναι μια πολύ πιο βιώσιμη ή διαχειρίσιμη διαδρομή για οικογένειες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και μη πεζοπόρους γενικά.

Η συντομότερη διαδρομή βαθμολογεί επίσης τα σημεία μεταξύ της στρατοπεδεύσεως. Χωρίς κάμπινγκ στη διαδρομή, θα περάσετε μια νύχτα σε ένα ξενοδοχείο στο Aguas Calientes, οπότε μην το ξεραθείτε στον κρύο νυχτερινό αέρα.

Διαχειριστές περιηγήσεων Inca Trail για δύο ημέρες

Οι περισσότεροι - αν όχι όλοι - από τους καλύτερους ταξιδιωτικούς πράκτορες Inca Trail στο Περού προσφέρουν ένα διήμερο ταξίδι Inca Trail (2 ημέρες / 1 νύχτα), είτε είναι ιδιωτικό (μόνο εσείς και η οικογένεια / φίλοι σας με οδηγό) προγραμματισμένη ομαδική αναχώρηση, επίσης γνωστή ως κοινή υπηρεσία (εσείς και μια μικτή ομάδα συναδέλφων πεζοπορίας).

Τα ιδιωτικά ταξίδια είναι συχνά πολύ πιο ακριβά από τις τακτικές αναχωρήσεις της ομάδας.

Οι τιμές ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με διάφορους άλλους παράγοντες, όπως η ποιότητα του ξενοδοχείου στο Aguas Calientes, οι υπηρεσίες κατά μήκος του μονοπατιού και ο τύπος του τρένου που μεταφέρεται στο KM 104 (standard ή πολυτελείας). Πάντα να ελέγχετε τις λεπτότερες λεπτομέρειες για κάθε ταξίδι πριν από την κράτηση της θέσης σας με έναν ταξιδιωτικό πράκτορα.

Τιμές δείγματος για το διήμερο Inca Trail (Οκτώβριος 2013):