Οδηγός για Mototaxis στο Περού

Αγαπάτε τα ή τους μίσος, οι mototaxis έχουν γίνει σχεδόν εικονική μορφή μεταφοράς στο Περού. Όπως και οι διεθνείς ομολόγους τους - auto-rickshaws στην Ινδία και τη Σρι Λάνκα, "μωρό ταξί" στο Μπαγκλαντές και tuk-taks στην Ταϊλάνδη - οι περουβιανοί μηχανότραχοι παρέχουν έναν φτηνό τρόπο να περάσουν πολλές από τις πόλεις και τις πόλεις του έθνους.

Ιστορία του Mototaxi στο Περού

Το Mototaxis εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις περιοχές ζούγκλας του Περού κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, με τα περισσότερα οχήματα να φθάνουν από την Ινδία.

Μέχρι τη δεκαετία του 1990, η έκρηξη του mototaxi είχε φτάσει στη Λίμα και σύντομα εξαπλώθηκε κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού.

Οι Mototaxis βρίσκονται τώρα σε όλο το Περού, αλλά οι πόλεις της ζούγκλας, όπως ο Iquitos, το Tarapoto και η Tingo Maria, εξακολουθούν να έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό μοτοσικίδων ανά άτομο. Στους οικισμούς υψηλής και χαμηλής ζούγκλας ( selva alta και selva baja ), οι δρόμοι συχνά κυριαρχούνται από αυτά τα τρικύλινδρα αντικείμενα.

Οι άνθρωποι στις περιοχές της ζούγκλας επιθυμούν επίσης να συμμετάσχουν σε αγώνες mototaxi, γνωστό και ως Motokar Cross.

Τύποι Mototaxi

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι mototaxi στο Περού. Το πιο κοινό είναι η μετατρεμμένη μοτοσικλέτα με το παγκάκι στο πίσω μέρος. Σε ορισμένες πόλεις, θα δείτε επίσης τον τροχοφόρο τροχόσπιτο , ένα τρίκυκλο με μια πιο άκαμπτη, σχεδόν τελείως κλειστή καμπίνα.

Μερικές φορές θα ακούσετε τη λέξη Bajaj που χρησιμοποιείται για να αναφερθεί σε ένα trimovil? Ο Bajaj είναι στην πραγματικότητα ένας από τους κύριους κατασκευαστές του trimovil , αλλά η λέξη έχει καταστεί γενικός όρος σε ορισμένες περιοχές.

Τα περικαλυμμένα trimovils έχουν λιγότερο χώρο για τους επιβάτες, αλλά προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία στη βροχή. Μπορούν επίσης να μετατραπούν σε αέριο ( mototaxis ένα αέριο ).

Διαδρομές

Το Mototaxis βόλτα όλη την ημέρα αναζητώντας επιβάτες. Δεν υπάρχουν καθορισμένες διαδρομές, επομένως απλώς σηματοδοτήστε έναν οδηγό, ρυθμίστε την τιμή σας και μπείτε μέσα.

Σε ορισμένες πόλεις, θα βρείτε στάσεις mototaxi ( paraderos ) που εξυπηρετούν ορισμένους προορισμούς. Αυτές οι μηχανότρατες συνήθως τρέχουν μεταξύ πόλεων και χωριών.

Mototaxi Fares

Οι μοτοσάκχες είναι φτηνές και καλές για σύντομο λυκίσκο. Ένα ταξίδι πέντε ή έξι τετραγώνων μπορεί να κοστίσει τόσο λίγο όσο το S / .1 (US $ 0.35). για S / .5, μπορείτε να διασχίσετε ολόκληρη την έκταση μιας πόλης μεσαίου μεγέθους. Να κανονίζετε πάντα την τιμή πριν αποδεχτείτε τη βόλτα. Εάν δεν το κάνετε, ο οδηγός μπορεί να σας χτυπήσει με ένα παράλογο ναύλο κατά την άφιξη, οπότε είναι δύσκολο να διαπραγματευτείτε.

Οι ναύλοι Mototaxi καθορίζονται κανονικά μόνο από απόσταση, όχι ανά άτομο (εκτός αν κινούνται κατά μήκος καθορισμένων διαδρομών, οπότε ο ναύλος μπορεί να είναι ανά άτομο). Θεωρητικά, η τιμή για δύο ή τρεις επιβάτες πρέπει να είναι ίδια με την τιμή για έναν επιβάτη. Ο οδηγός μπορεί να αυξήσει τον ναύλο λόγω του πρόσθετου βάρους, ειδικά εάν στοιβάζετε αποσκευές στο όχημα.

Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με την ώρα της ημέρας (οι τιμές τείνουν να αυξάνονται την Παρασκευή και το Σάββατο) και η ποιότητα της διαδρομής (υψηλότεροι ναύλοι κατά μήκος κακών δρόμων ή απότομες αναρτήσεις).

Δεν χρειάζεται να οδηγείτε τους οδηγούς mototaxi στο Περού. Οι οδηγοί δεν περιμένουν μια συμβουλή, οπότε τυχόν μπόνους εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από εσάς.

Ασφάλεια Mototaxi

Οι οδηγοί Mototaxi έχουν τη φήμη ότι είναι απερίσκεπτοι και αγνοούν τους νόμους του δρόμου.

Αυτό, σε συνδυασμό με τη λεπτή φύση του ίδιου του οχήματος, δημιουργεί μια σειρά ζητημάτων ασφάλειας. Φροντίστε να έχετε υπόψη σας τις παρακάτω συμβουλές πριν προχωρήσετε σε μια βόλτα: