Γαλλία και Παρίσι τον Οκτώβριο - Καιρός, Τι να Pack, Τι να δείτε

Όμορφο καιρό, χρώματα του φθινοπώρου, φεστιβάλ, εκδηλώσεις και συγκομιδή σταφυλιών

Ο Οκτώβριος είναι ένας μαγικός μήνας στη Γαλλία. Τα χρώματα του φθινοπώρου είναι στα καλύτερά τους και ο συχνά ζεστός καιρός επιτρέπει τις ένδοξες μέρες να περπατούν σε εξωτερικούς χώρους. Η συγκομιδή των σταφυλιών συλλέγεται σε πολλά μέρη της Γαλλίας και η γαλλική αγάπη των φεστιβάλ συνεχίζεται με μια σειρά εκδηλώσεων που απολαμβάνουν. Πολλά από τα αξιοθέατα είναι ανοιχτά αλλά χωρίς τα πλήθη του καλοκαιριού. Τα ξενοδοχεία μπορούν να προσφέρουν καλές ευκαιρίες. Και όπως τραβούν τα βράδια, μπορείτε να καθίσετε μπροστά σε μια πυρολυμένη πυρκαγιά στο τέλος της ημέρας, πίνοντας ένα ποτήρι κρασί.

Τι να κάνω

Γεγονότα στη Γαλλία

Παρακάτω παρουσιάζονται μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα από έναν απροσδόκητα μακρύ κατάλογο εκδηλώσεων και φεστιβάλ σε όλη τη Γαλλία τον Οκτώβριο

Καιρός

Τον Οκτώβριο ο καιρός μπορεί να είναι πολύ μεταβλητός. Περιμένετε ηλιόλουστες μέρες, αλλά ίσως δροσερό αεράκι και προς το τέλος του μήνα, βροχερές μέρες. Στο Παρίσι και στο βορρά μπορεί να είναι κρύο και βροχερό. Εδώ είναι οι μέσοι όροι καιρού για μερικές μεγάλες πόλεις:

Τι να συσκευάσει

Η συσκευασία για τη Γαλλία τον Οκτώβριο είναι μια δύσκολη επιχείρηση. Θα πρέπει σίγουρα να υπολογίζετε ότι είναι κρύο σε κάποιο στάδιο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας, εκτός εάν είστε στη νότια Γαλλία στη αρχή του μήνα. Αλλά ακόμα και εδώ, μπορεί να υπάρξουν ψυχρές μέρες. Στο βορρά ο καιρός μπορεί να είναι ένδοξος, αλλά είναι εξίσου ασταθής. Έτσι συμπεριλάβετε τα ακόλουθα στη λίστα συσκευασίας:

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις Συμβουλές Συσκευασίας

Γαλλία κατά μήνα

Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Ενδέχεται
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος