Εθνικό Μουσείο Κεντρικής Τράπεζας στο Κίτο του Εκουαδόρ

Το Museo Nacional de Banco Central del Ecuador, ή στην αγγλική γλώσσα που ονομάζεται Εθνικό Μουσείο της Κεντρικής Τράπεζας, βρίσκεται στην κορυφή κάθε λίστας εργασιών κατά την επίσκεψή σας στο Quito . Δεν είναι μόνο το πιο δημοφιλές μουσείο, αλλά συχνά είναι το μόνο που επισκέπτονται οι άνθρωποι όταν ο χρόνος είναι περιορισμένος.

Πραγματικά θα πρέπει να είναι το πρώτο μουσείο που επισκέπτεστε στον Εκουαδόρ, καθώς σχεδόν 1500 κομμάτια από την προ-Ίνκα μέχρι την τρέχουσα ημέρα βρίσκονται στη μόνιμη έκθεση και παρουσιάζονται χρονολογικά.

Αυτό κάνει μια μεγάλη εισαγωγή στην ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας.

Χρειάζονται αρκετές ώρες για να επισκεφθείτε το μουσείο, τα αντικείμενα ξεκινούν από την προκεραμική εποχή (4000 π.Χ.) μέχρι το τέλος της αυτοκρατορίας Inca (1533 μ.Χ.). Μερικά από τα δημοφιλή κομμάτια περιλαμβάνουν σφυρίχτρα μπουκάλια σε σχήμα ζώων, διακοσμητικά χρυσά κοστούμια και σκηνές που απεικονίζουν τη ζωή στον Αμαζόνιο.

Το μουσείο προσπαθεί να τεκμηριώσει την ιστορία του Ισημερινού ξεκινώντας από τους πρώτους κατοίκους μέχρι σήμερα. Υπάρχουν πέντε δωμάτια για να αναδείξουν τα αντικείμενα, την τέχνη και τα εκθέματα κάθε εποχής.

Sala Arequelogia
Η πρώτη αίθουσα από το κεντρικό λόμπι είναι το Sala Arequelogia και είναι πιθανότατα το πιο δημοφιλές στο μουσείο δεδομένου ότι περιλαμβάνει έργα που χρονολογούνται από τις προ-Κολομβιανές και πριν από την Inca φορές μέχρι το 11.000 π.Χ. Το Dioramas χαρακτηρίζει σκηνές και αντικείμενα όπως κεραμικά, άλλα είδη που χρησιμοποιούνται καθ 'όλη τη διάρκεια των ετών.

Η ζωή και οι πεποιθήσεις εξηγούνται καθ 'όλη τη διάρκεια των ετών και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις αυτόχθονες ομάδες σήμερα, καθώς πολλά εργαλεία χρησιμοποιούνται ακόμα σήμερα.

Τα αντικείμενα που δεν πρέπει να χάσετε σε αυτό το εκθέμα είναι οι Gigantes de Bahía που κυμαίνονται από 20-40 ίντσες ψηλό. Επίσης, η μούμια του Cañari είναι πολύ δημοφιλής και συχνά είναι ο μοναδικός λόγος που επισκέπτονται οι άνθρωποι. Οι προηγούμενες ιθαγενείς ομάδες λατρεύονταν στον ήλιο και δημιούργησαν μάσκες, διακοσμήσεις και άλλα αντικείμενα από χρυσό για να αντιπροσωπεύουν τον ήλιο.

Η ομορφιά και η πολυπλοκότητα του έργου αξίζει ένα μόνο ταξίδι στο μουσείο.

Sala de Oro
Η έκθεση του χρυσού παρουσιάζει αντικείμενα και κατοχές πριν από τον αποικισμό. Η συλλογή περιλαμβάνει τον προ-ισπανικό χρυσό που εμφανίζεται σε μαύρο φωτισμένο με ένα δραματικό αποτέλεσμα.

Sala de Arte Colonial
Μια περιοχή με πολλές θρησκευτικές ζωγραφιές και γλυπτά από το 1534-1820, που εισέρχονται στην αίθουσα αρχίζει με ένα μεγάλο μπαρόκ βωμό του 18ου αιώνα. Οι επισκέπτες συχνά σχολιάζουν δύο πτυχές αυτού του δωματίου: ότι η τέχνη είναι αρκετά διακοσμητική με επιρροή του ευρωπαϊκού πολύχρωμου και ότι μπορεί να είναι αρκετά ανησυχητική, καθώς ήταν μια εποχή που η Εκκλησία προσπαθούσε να πείσει τον αυτόχθονο πληθυσμό να φοβάται έναν χριστιανό Θεός.

Sala de Arte Republicano
Με τα πρώτα χρόνια της Ρεπουμπλικανικής εποχής, η δουλειά σε αυτή τη συλλογή είναι πολύ διαφορετική από αυτή του Sala de Arte Colonial και συμβολίζει τη μετατόπιση της πολιτικής και θρησκευτικής σκέψης. Εκείνη την εποχή ο Εκουαδόρ ήταν ανεξάρτητος από την Ισπανία και τα θρησκευτικά σύμβολα δεν έμοιαζαν με εξέχουσα θέση, στη θέση του υπήρχαν στοιχεία της επανάστασης όπως ο Simon Bolivar .

Sala de Arte Contemporaneo
Αυτή η συλλογή σύγχρονης τέχνης χαρακτηρίζει μια ποικιλία έργων που αντικατοπτρίζουν την τρέχουσα εποχή στον Εκουαδόρ. Μοντερνιστές και σύγχρονοι καλλιτέχνες, όπως ο Oswaldo Guayasamin, συμπεριλαμβάνονται μαζί με άλλους πρόσφατους καλλιτέχνες του Ισημερινού.

Αδεια
$ 2 για ενήλικες, $ 1 για φοιτητές και παιδιά

Επιμελητεία
Αυτό είναι ένα μεγάλο μουσείο. αν θέλετε να δείτε όλα αυτά χρειάζεστε μια πλήρη μισή μέρα. Οι εκδρομές είναι διαθέσιμες στα αγγλικά και ισπανικά και συνιστώνται ιδιαίτερα.

Διεύθυνση
Στη γειτονιά Mariscal, το μουσείο βρίσκεται στο συγκρότημα Teatro Nacional, δίπλα στο Casa de la Cultura.
Av. Patria, μεταξύ 6 Δεκεμβρίου και 12 Δεκεμβρίου

Πώς να πάτε εκεί
Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς υπάρχουν δύο επιλογές:
Η στάση Trole για το El Ejido ή η Ecovía για την Casa de la Cultura σταματά.

Ωρες
Τρίτη έως Παρασκευή 9 π.μ.-5 μ.μ., Σάββατο, Κυριακή και αργίες 10 π.μ. - 4 μ.μ.
Κλειστά Δευτέρα, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Μεγάλη Παρασκευή

Τηλέφωνο
02 / 2223-258