Ταξιδιωτικός οδηγός του Στρασβούργου: Σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας

Ο καθεδρικός ναός, η κουζίνα και η χριστουγεννιάτικη αγορά είναι τα κορυφαία αξιοθέατα

Γερμανία ή Γαλλία;

Το Στρασβούργο είναι η τελική ευρωπαϊκή πόλη. Έχει γεύσεις τόσο της Γαλλίας όσο και της Γερμανίας και βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα των δύο χωρών στη νέα περιοχή Grand Est της Γαλλίας. Γεωγραφικά στρατηγική, αγωνίστηκε εδώ και αιώνες μεταξύ των Γάλλων και των Γερμανών και της Αλσατίας και της Λορένης.

Το σπίτι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αυτός ο συχνά παραβλεφθείς και εκπληκτικά κοσμοπολίτικος προορισμός φιλοξενεί την παλαιότερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Γαλλίας και διαθέτει έναν εκπληκτικό καθεδρικό ναό.

Και αν θέλετε περισσότερα, το Μέλανα Δρυμό και ο θρυλικός ποταμός Ρήνου είναι ακριβώς στην άκρη της πόλης.

Μπορεί να είναι δύσκολο να μαντέψετε σε ποια χώρα είστε πραγματικά στην επίσκεψή σας στην πόλη. Τα σημάδια είναι και στις δύο γλώσσες. η μπύρα και το κρασί είναι εξαιρετικά δημοφιλείς και υπάρχει μια κοινή κουζίνα με πιάτα όπως η λάχανο στα γερμανικά ή το choucroute στα γαλλικά. Και η αρχιτεκτονική είναι ξεκάθαρα Γερμανική, σχεδόν σαν Hansel-και-Gretal.

Μια αξέχαστη κουζίνα

Αυτή είναι μια από τις καλύτερες περιοχές της Γαλλίας, όταν πρόκειται για μεγάλη κουζίνα, και αυτό λέει αρκετά λίγο λαμβάνοντας υπόψη αυτό είναι, καλά, τη Γαλλία. Τα αλσατικά πιάτα εδώ έχουν μια τόλμη και γη που θυμίζει τις γερμανικές τους ρίζες, ενώ υπάρχει προσοχή στην ποιότητα και τη λεπτομέρεια που είναι η επιτομή της γαλλικής φιλοσοφίας γκουρμέ.

Ορισμένες εμπειρίες τοπικής κουζίνας που δεν πρέπει να χάσετε περιλαμβάνουν:

Να φτάσετε στο Στρασβούργο και να περάσετε

Μπορείτε να πετάξετε στο Στρασβούργο ή να πετάξετε στο Παρίσι ή τη Φρανκφούρτη και να πάρετε δύο ώρες (από τη Φρανκφούρτη) ή τέσσερις ώρες (Paris) με το σιδηρόδρομο στην πόλη. Μόλις φτάσετε στην πόλη, υπάρχει μια καθαρή και αξιόπιστη γραμμή τραμ, καθώς και εκτεταμένες διαδρομές λεωφορείων.

Κορυφαία αξιοθέατα στο Στρασβούργο

Ελέγξτε την ιστοσελίδα του Tourist Office για πληροφορίες σχετικά με όλα τα αξιοθέατα στο Στρασβούργο.

Πότε να πάτε

Το κλίμα του Στρασβούργου είναι πολύ γερμανικό. Μπορεί να είναι αρκετά κρύο και χιονισμένο το χειμώνα, αλλά η πόλη είναι στα πιο όμορφα της τα Χριστούγεννα. Η άνοιξη είναι μια ωραία στιγμή για να επισκεφθείτε καθώς τα λουλούδια αρχίζουν να ανθίζουν. Το καλοκαίρι μπορεί να είναι ζεστό, αλλά φιλόξενο. Η πτώση είναι υπέροχη, καθώς τα χρώματα του φθινοπώρου μπαίνουν στο δικό τους.

Μεγάλες ημερήσιες εκδρομές

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό σημείο για εκδρομές στη Γαλλία ή τη Γερμανία (που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον ποταμό). Ορισμένες επιλογές περιλαμβάνουν:

Επεξεργασμένο από τη Mary Anne Evans