Οι αυστριακές Άλπεις για ρομαντικά ζευγάρια

Οι αυτοκρατορικές πόλεις και η αλπική ευφυΐα στην Αυστρία

Μόλις το καλοκαιρινό καταφύγιο ευγενών, η Άνω Αυστρία προσελκύει τώρα περίπου δύο εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο. Έρχονται για να χαλαρώσουν στον καθαρό αέρα του, στα ψηλά βουνά και στις εκθαμβωτικές λίμνες. Πέρα από την ομορφιά της υπαίθρου, οι υπέροχες εκκλησίες, τα κάστρα και τα μουσεία της Αυστρίας, καθώς και τα παγκοσμίου φήμης φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθιστούν αυτό το βασίλειο έναν πολυπληθή προορισμό.

Οι spa και τα ξενοδοχεία που φιλοξενούν τους ταξιδιώτες ειδικού ενδιαφέροντος - συμπεριλαμβανομένων των γκολφ, ποδηλάτες βουνού, ψαράδες, ιππείς, ακόμα και εκείνοι που επιμένουν στους χώρους που έχουν εγκριθεί από το feng-shui - επιτρέπουν στους επισκέπτες να απολαύσουν τα πάθη τους.

Και σε όλη τη γη, τα έργα του Μότσαρτ, του Haydn, του Beethoven, του Brahms, του Schubert και του Strauss, αξέχαστες μελωδίες από την πιο όμορφη μουσική που έχει δημιουργηθεί ποτέ.

Οι Τιρολέες υπερηφανεύονται για τη φιλικότητα τους, τα υψηλά πνεύματα και την αγάπη της παράδοσης.

Στην καρδιά των Άλπεων, το Αυστριακό Τιρόλο διαθέτει άγρια ​​βουνά που φτάνουν σε πάνω από δέκα χιλιάδες πόδια και έχουν θέα σε πράσινα λιβάδια και σε σκιερά δάση. Λόγω της σχετικής μη προσβασιμότητάς του, το Τιρόλο διέφυγε από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο σχεδόν χωρίς αλλοιώσεις. Αλλά μην νομίζετε ότι είναι δύσκολο να περάσετε εδώ: Τώρα σε μια μέρα θα μπορούσατε να ταξιδέψετε πάνω σε τελεφερίκ, ατμόπλοιο, ατμομηχανή, σιδηρόδρομο και τραμ, όλα τέλεια δεμένα και ικανά να σας μεταφέρουν από, για παράδειγμα, Ίνσμπρουκ σε το Achensee , ένα μαγευτικό χωριό μόλις 30 μίλια μακριά.

Το Ίνσμπρουκ , δύο φορές το σπίτι των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, προσφέρει πολλά θερινά αξιοθέατα. Από ράφτινγκ μέχρι πεζοπορία, κολυμπώντας σε βόλτες με άμαξα, υπάρχει κάτι για να απολαύσετε κάθε υπαίθριο εραστή.

Η πεζοπορία του παγετώνα με έναν οδηγό είναι επίσης μια μοναδική εμπειρία ζωής. Οι ομάδες απολαμβάνουν ενθουσιώδη θέα στις κορυφές και μια φορά την εβδομάδα, οι πεζοπορικές βραδιές φωτιάς φωτίζουν μια ρομαντική λάμψη πάνω στο τοπίο. Στην πόλη, μην χάσετε το Μουσείο Τέχνης Λαϊκής Τέχνης, το Μουσείο Καλών Τεχνών Ambras Palace, το χρυσαφένιο κτίριο της Παλιάς Πόλης και τους Κόσμους Swarovski Crystal.

Στην εξίσου χιονισμένη Lech στην επαρχία Vorarlberg, το Aurelio Hotel & Chalet, ένα από τα καλύτερα καταλύματα στην περιοχή, προσφέρει μια μοναδική δραστηριότητα: πεζοπορία στην αλπακά. Περπατήστε στο χειμωνιάτικο τοπίο με ένα (ή και τα τρία) αξιολάτρευτα πλάσματα του ξενοδοχείου. Μετά την επιστροφή σας, ζεσταθείτε στο σπα και πλωθείτε κατά μήκος της εσωτερικής πισίνας.

Στους πρόποδες των Άλπεων, το Salzberg είναι γνωστό για τη ζωντανή πολιτιστική του ζωή. Η γενέτειρα του Μότσαρτ, είναι το σπίτι ενός ετήσιου μουσικού φεστιβάλ που προσελκύει ένα παγκόσμιο ακροατήριο. Όποτε κι αν πάτε, αφιερώστε χρόνο για να δείτε την υπέροχη μπαρόκ αρχιτεκτονική της πόλης και τα περίτεχνα παλάτια Residenz, Mirabel και Hellbrunn.

Να λάβει μια περιήγηση

Βγαίνοντας από τα δυτικά προς τα ανατολικά, ο Δούναβης , που μοιράζεται με τη Γερμανία, είναι ένα άλλο πρέπει να δούμε. Μερικοί επισκέπτες συνδυάζουν μια κρουαζιέρα με ένα ταξίδι με σιδηρόδρομο και ταξιδεύουν με το πιο όμορφο τμήμα του ποταμού, ξοδεύοντας μια νύχτα στο πλοίο. Άλλοι πηγαίνουν καγιάκ, κανό, ή rafting σε αυτή τη θρυλική πλωτή οδό.

Μπορείτε να ταξιδέψετε πίσω με την πάροδο του χρόνου σε ένα από τα στενά δρομάκια της Αυστρίας, τα οποία ανεβαίνουν στα βουνά και διαπραγματεύονται λεπτά περάσματα. Η ατμοκίνητη Mariazellerbahn chugs πέρα ​​από τους λόφους και τα dales, επιτρέποντας στους επιβάτες να σταματήσουν σε πανδοχεία και ξενοδοχεία μαζί με τον τρόπο. Οι αναβάτες στο Ötscherland-Express επιβιβάζονται με τρένο των οποίων τα βαγόνια χρονολογούνται από το 1900.

Για να φτάσετε στις κατώτερες αυστριακές ασβεστωμένες Άλπεις , επιβιβαστείτε στο Schneebergbahn , ένα σιδηροδρομικό ράφι που προσφέρει θέα μέχρι την Ουγγαρία στα ανατολικά και τους παγετώνες στα δυτικά.

Οι λάτρεις της μοτοσυκλέτας στην αυστριακή κλασική εκδρομή των 1.800 μιλίων που οδηγούν μέσα από το ένδοξο τοπίο και πέρα ​​από τις 16 Μικρές Ιστορικές Πόλεις της Αυστρίας . Μια συντομότερη διαδρομή, το Τρίτο Βόρειο Μονοπάτι 155 μιλίων, ακολουθεί την εθνική οδό του Old Brenner προς το νότιο Τυρόλο της Ιταλίας πριν ξεκινήσει.

Χαρείτε το καλοκαίρι στη λίμνη

Οι αλπικές λίμνες διαθέτουν τόσο καθαρό νερό που μπορείτε να πιείτε από αυτές. Η γραφική δυτική επαρχία της Αυστρίας, Bregenz , στεγάζεται στην ακτή της λίμνης της Κωνσταντίας . Εκτός από την υπέροχη θέα στο βουνό Pfänder, μπορείτε να επισκεφθείτε το μοναστήρι Mehrerau του 11ου αιώνα καθώς και τη μεγαλύτερη πλωτή σκηνή στην Ευρώπη, όπου διοργανώνεται το ετήσιο Φεστιβάλ Όπερας Bregenz, με καθίσματα ακροαματικότητας σε ένα παραθαλάσσιο χωριό.

Η σύγχρονη τέχνη και αρχιτεκτονική συνδυάζονται στο Kunsthaus Bregenz.

Στο Salzkammergut , την πιο δημοφιλή τουριστική περιοχή της Αυστρίας, υπάρχουν 76 κρυστάλλινα διαυγείς λίμνες, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε, να κάνετε σερφάρισμα και να πλέξετε. Μια οκταήμερη εκδρομή Cycling Tour Salzkammergut Lakes συνδυάζει ποδηλασία, ιστιοπλοΐα και ταξίδια με τρένα. Εκτός από τη διασταύρωση μερικών από τα ωραιότερα τοπία της Ευρώπης, ο γύρος παύει στις γιγαντιαίες σπηλιές Dachstein και την καλοκαιρινή βίλα του αυτοκράτορα Franz Joseph στο Bad Ischl .

Περιτριγυρισμένο από ελαφρώς κυλιόμενους λόφους και γεμάτο με εκδρομικά σκάφη, η λίμνη Attersee είναι ένα από τα μεγαλύτερα υδάτινα σώματα της χώρας. Οι διακοπές στη λίμνη μπορούν να περιλαμβάνουν διαμονή σε προσιτό πανδοχείο, ποδηλασία, πεζοπορία, κρουαζιέρες στη λίμνη, κολύμπι, σέρφινγκ και ακόμη και μαθήματα καταδύσεων.

Η περιοχή γύρω από τη λίμνη Weissensee προσέθεσε σίγουρα έντεκα σηματοδοτημένα μονοπάτια πεζοπορίας που έχουν θέα στο νερό. Εκείνοι που κάνουν μαθήματα καταδύσεων εδώ ταξιδεύουν σε απομονωμένες θέσεις σε ένα καταμαράν και τελειοποιούν τις δεξιότητές τους με την καθοδήγηση των ειδικών. Η λίμνη Seewaldsee στο Grosses Walsertal είναι μια από τις πιο θερμές περιοχές της περιοχής, προσελκύοντας ενθουσιώδεις κολυμβητές και λουόμενους στο ηλιοβασίλεμα.