Ταξί του Μόντρεαλ, ταξί και πολλά άλλα

Ένας οδηγός για τα ταξί που εξυπηρετούν το Μόντρεαλ, Από την Ανατολή προς τη Δύση

Τα ταξί του Μόντρεαλ είναι γενικά καθαρά, οι οδηγοί είναι ευγενικοί και ο χρόνος απόκρισης είναι γρήγορος, περίπου 10 λεπτά ή λιγότερο μετά από μια κλήση. Περισσότερα για τις τιμές καμπίνας και τις καλύτερες υπηρεσίες ταξί στο Μόντρεαλ ακριβώς κάτω.

Είναι οι καμπίνες του Μόντρεαλ κίτρινο;

Θα μπορούσαν να είναι. Ή όχι. Στο Μόντρεαλ δεν ισχύει κανένας κώδικας χρώματος αυτοκινήτου όπως σε άλλες πόλεις όπως στη Νέα Υόρκη όπου όλες οι ταξινομημένες καμπίνες είναι κίτρινα αυτοκίνητα ή στη Ρώμη όπου είναι ομοιόμορφα λευκά.

Τα ταξί του Μόντρεαλ έρχονται σε όλα τα χρώματα. Η μόνη εξαίρεση είναι ο στόλος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Téo Taxi, οι οποίοι μοιράζονται ένα χρωματικό σχέδιο πράσινου-λευκού χρώματος. Περισσότερα για το Téo και άλλες υπηρεσίες ταξί του Μόντρεαλ ακριβώς κάτω.

Εκτιμήστε το κόστος της βόλτας με καμπίνα

Πριν καν να καλέσετε ταξί, υπολογίστε πόσο θα κοστίσει μια διαδρομή με ταξί στο Μόντρεαλ είτε με ταξί είτε με TaxiWiz εισάγοντας πληροφορίες αναχώρησης και προορισμού. Βρίσκω προσωπικά τον Taxiwiz πιο ακριβή.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλέσει ένα καμπίνα που εξυπηρετεί την αναχώρηση σας

Ενώ οι περισσότερες από τις εταιρείες ταξί που αναφέρονται παρακάτω θα παραλάβουν μόνο πελάτες σε κεντρικές συνοικίες του Μόντρεαλ, όπως αυτές που αναφέρονται στην ενότητα Α-11 αυτού του χάρτη του Μόντρεαλ , υπάρχουν μερικές εταιρείες ταξί που θα σας παραλάβουν στην Άπω Ανατολή και Δυτικά του το νησί του Μόντρεαλ, απλώς μεταβείτε στο τέλος αυτού του εγγράφου για πληροφορίες επικοινωνίας.

Είναι ασφαλείς οι ταξιβολίες του Μόντρεαλ;

Μετά από μια σειρά από καταγγελίες σεξουαλικής επίθεσης που έπληξαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το 2014, άρχισε να ζητείται η ερώτηση.

Κοίταξα τους αριθμούς για να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση .

Καταθέστε μια καταγγελία εάν πρέπει

Εάν, μετά το ταξίδι σας με ταξί, δεν είχατε μεγάλη ικανοποίηση για την υπηρεσία που λάβατε, μπορείτε (και θα έπρεπε) να καταθέσετε μια καταγγελία στην πόλη του Μόντρεαλ εδώ ή να στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην αστυνομία του Μόντρεαλ στη διεύθυνση bureaudutaxi@spvm.qc.ca.

Κορυφαίες εταιρίες ταξί στο Μόντρεαλ

Μερικές από τις αγαπημένες μου εταιρείες ταξί στο Μόντρεαλ παρατίθενται παρακάτω.

1. Uber Taxi
Η Uber δεν είναι μια εταιρεία ταξί per se, αλλά μια υπηρεσία αποστολής ταξί κατόπιν παραγγελίας που χρησιμοποιεί τεχνολογία GPS. Την εποχή της εφαρμογής του στο Μόντρεαλ τον Νοέμβριο του 2013, το Uber Taxi διατέθηκε σε περισσότερες από 50 πόλεις παγκοσμίως. Και αγάπησα τις εμπειρίες μου με την υπηρεσία. Εδώ γιατί . Ένας από τους λόγους αφορά τους υποχρεωτικούς ελέγχους ιστορικού.

Εμφανίστηκε το φθινόπωρο του 2014, μετά από μια σειρά καταγγελιών για σεξουαλική επίθεση στις καμπίνες του Μόντρεαλ που αποκαλύφθηκαν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης , ότι δύο επίπεδα κυβέρνησης απέτυχαν να εξασφαλίσουν ελέγχους ποινικού ελέγχου στην πλειοψηφία του στόλου οδηγών ταξί του Μόντρεαλ, , ιδιαίτερα τις ζωές των γυναικών. Για να προστεθεί προσβολή σε τραυματισμό, η απάντηση εκείνη την εποχή δεν έδειξε καμία πρόθεση να αποκαταστήσει άμεσα την κατάσταση. Αντ 'αυτού, οι γυναίκες είχαν δίκιο να τροποποιήσουν δραστικά και να περιορίσουν τις ελευθερίες και τον τρόπο ζωής τους για να εξασφαλίσουν τη δική τους ασφάλεια σε ένα υποτιθέμενο πρώτο παγκόσμιο έθνος και όχι να αντιμετωπίσουν την αποτυχία της κυβέρνησης να υποστηρίξει τον δικό της νόμο. Σημείωση: ως ευχαριστώ που τους δώσατε μια ευκαιρία, το UBER δίνει στους νέους χρήστες έως και 30 δολάρια δωρεάν ταξί.

2. Téo Taxi
Προσφέροντας ως αντίδοτο στην κρίση του ταξί το Μόντρεαλ φέρεται να είχε συμπαρασταθεί από την εμφάνιση του UberX, η τελευταία υπηρεσία την οποία υποστηρίζει ο Téo και διάφορες ανακριτικές εκθέσεις κερδίζουν τους οδηγούς κάτω από τον κατώτατο μισθό », στο Téo, οι οδηγοί εξασφαλίζουν μισθό 15 $ ανά ώρα με τακτικές παροχές, συμπεριλαμβανομένων δύο εβδομάδων διακοπών. Εάν θέλουν, μπορούν επίσης να εργάζονται υπερωρίες για χρόνο και μισό, σύμφωνα με τους εργατικούς νόμους μας.

Ως συγγραφέας, ο οποίος πραγματοποίησε ανεπίσημες συνεντεύξεις με δεκάδες οδηγούς ταξί μη-Uber του Μόντρεαλ κατά τη διάρκεια διετίας, οι οποίοι μοιράστηκαν ιστορία μετά από ιστορία επισφαλών συνθηκών εργασίας, συγκεκριμένα επαναλαμβανόμενο ισχυρισμό ότι ήταν υποχρεωμένοι να εργάζονται 12 έως 16 ώρες ημερών στο ντεμπούτο του Uber στην αγορά του Μόντρεαλ, η Téo μπορεί πολύ καλά να αλλάξει το πρόσωπο της βιομηχανίας σε όλο το Μόντρεαλ, ελπίζοντας ότι οι οδηγοί θα πληρώνονται δίκαιοι μισθοί.

Ο στόλος της Téo αποτελείται επίσης από ηλεκτρικά οχήματα, μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα κατά τρόπο που κανένας άλλος τοπικός ανταγωνιστής δεν μπορεί να απαιτήσει επί του παρόντος.

3. Atlas Taxi
Γενικά ευχάριστοι και φιλικοί οδηγοί εργάζονται στο Atlas και η ανταπόκριση είναι γρήγορη, με μια καμπίνα να φθάνει συνήθως σε πέντε έως δέκα λεπτά, αν όχι λιγότερο, ιδιαίτερα στη δυτική πλευρά του Μόντρεαλ (π.χ. Westmount, NDG, Snowdon, St. Henri). Καλέστε (514) 485-4888.

4. Taxi Co-op
Έχω διαβάσει πολύ αρνητικές αναθεωρήσεις του Taxi Co-Op, όμως είχα προσωπικά αξιοπρεπείς εμπειρίες. Θα ξεκινήσουν ακόμη και το αυτοκίνητό σας αν το χρειάζεστε για $ 20 ή θα σας βοηθήσουν να ανοίξετε τις πόρτες του αυτοκινήτου σας εάν κλειδώσετε τα κλειδιά για $ 30 (παράμετρος υπηρεσίας και τιμές που υπόκεινται σε αλλαγή).

Έχουν επίσης ειδική μεταφορά με ταξί για πελάτες σε αναπηρικές καρέκλες. Μεγάλη κάλυψη σε όλο το νησί του Μόντρεαλ επίσης, από ανατολή προς δύση. Κάντε κράτηση στο διαδίκτυο ή καλέστε (514) 845-1244 (κεντρικό Μόντρεαλ), (514) 352-6000 (East End) ή (514) 636-6666 (Δυτικό νησί).

5. Unitaxi
Απολαύστε την πολυτέλεια ενός καλυμμένου sedan και του ντυμένου οδηγού, χωρίς να πληρώνετε περισσότερο από το κανονικό ναύλο ταξί. Η μόνη προειδοποίηση είναι ο χρόνος αναμονής, περίπου 20 λεπτά, που είναι περίπου διπλάσιο από αυτό που θα περιμένατε από άλλες εταιρείες ταξί. Αλλά αν μπορείτε να αναλάβετε την αναμονή, θέλετε να κάνετε μια είσοδο, διατηρώντας παράλληλα τις λογικές τιμές, και να έχετε την πολυτέλεια να κάνετε συμβουλές για μεγάλη εξυπηρέτηση, καλέστε το Unitaxi στο (514) 482-3000.

Κεντρικές εταιρείες ταξί του Μόντρεαλ

Οι ακόλουθες εταιρείες ταξί είναι εξουσιοδοτημένες να παραλαμβάνουν πελάτες στην κεντρική περιοχή του Μόντρεαλ ( τμήμα Α-11 αυτού του χάρτη του Μόντρεαλ ).

Ανατολικές εταιρίες ταξί στο Μόντρεαλ
Αυτές οι εταιρείες ταξί επιτρέπεται να παραλάβουν πελάτες στις ανατολικές κοινότητες του νησιού του Μόντρεαλ ( τμήμα A-05 αυτού του χάρτη του Μόντρεαλ ).

Εταιρείες ταξί της Δυτικής Νήσου
Αυτές οι εταιρείες ταξί είναι εξουσιοδοτημένες να παραλαμβάνουν πελάτες στις δυτικότερες κοινότητες του νησιού του Μόντρεαλ ( τμήμα A-12 αυτού του χάρτη του Μόντρεαλ ).