Είναι ασφαλείς οι ταξιβολίες του Μόντρεαλ;

Είναι οι καμπίνες του Μόντρεαλ ασφαλείς ή όχι; Τι μπορούμε να κάνουμε?

30 Οκτωβρίου 2014 | Η ασφάλεια των ταξί του Μόντρεαλ εξετάστηκε πρόσφατα όταν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν σεξουαλική κακομεταχείριση και σεξουαλική κακοποίηση που εμφανίστηκε το καλοκαίρι, ακολουθούμενη από μια εκπληκτική αποκάλυψη το Σεπτέμβριο του 2014 ότι οι οδηγοί ταξί του Μόντρεαλ δεν υπόκεινται ομοιόμορφα σε υποχρεωτικούς ελέγχους ιστορικού.

Για να αναφέρουμε μια έκθεση του CTV Montreal, "υπάρχει ένας νόμος που λέει ότι" κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να αποκτήσει, να διατηρήσει ή να ανανεώσει την άδεια οδήγησης ταξί εάν το πρόσωπο έχει καταδικαστεί κατά τη διάρκεια των πέντε τελευταίων ετών ενός κατηγορουμένου ή ποινικού αδικήματος " δεν υπάρχει κανόνας σε επίπεδο επαρχίας για τους ελέγχους υπόβαθρου, ώστε να μην εφαρμόζεται ο νόμος. "

Τέλος, ένα άλλο κύμα αναφορών σεξουαλικής επίθεσης έλαβε χώρα τον Οκτώβριο μετά από μια γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε επίθεση από οδηγό ταξί το προηγούμενο Σάββατο, έρχεται σε επαφή με τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό CJAD για να πει την ιστορία της.

Είναι ασφαλείς οι ταξιβολίες του Μόντρεαλ;

Ο διοικητής της αστυνομίας του Μόντρεαλ Ian Lafrenière φαίνεται να το πιστεύει, αναφέροντας ότι οι 12.000 οδηγοί ταξί του Μόντρεαλ ολοκληρώνουν περίπου 37 εκατομμύρια ταξίδια ετησίως και ότι μεταξύ αυτών μόνο το 29 ανέφεραν σεξουαλικές επιθέσεις που σημειώθηκαν το 2013.

Αναφέρεται έναντι πραγματικότητας

Το πρόβλημα είναι ότι όποιος αφαιρεί χρόνο από την πολυάσχολη ζωή του για να σκάψει βαθύτερα στην κουλτούρα βιασμού της Βόρειας Αμερικής πέρα ​​από τα αναφερόμενα στοιχεία, ανακαλύπτει γρήγορα ότι οι «αναφερόμενες» περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης αντιπροσωπεύουν μόνο ένα κλάσμα της πραγματικότητας. Σύμφωνα με τις στατιστικές του Καναδά, μόνο το 10% των σεξουαλικών επιθέσεων αναφέρεται στην αστυνομία. Παρά το ανησυχητικά χαμηλό ποσοστό αναφοράς, ο Lafrenière έχει το νόημα ότι ο κίνδυνος να παραβιαστεί σεξουαλικά σε ένα taxi του Μόντρεαλ είναι αρκετά χαμηλός, τουλάχιστον θεωρητικά.

Αν κάποιος προτίμησε τον "πραγματικό" αριθμό σεξουαλικών επιθέσεων προσαρμόζοντας τις αναφερόμενες βιασμούς 10% για να αντικατοπτρίσουν την πραγματικότητα που αξιώνεται 100%, τότε περίπου 290 σεξουαλικές επιθέσεις συμβαίνουν κάθε χρόνο σε 37 εκατομμύρια ταξίδια.

Μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι η πιθανότητα να πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης σε καμπίνα του Μόντρεαλ είναι περίπου 8 στα 1 εκατομμύριο ταξίδια.

Πιέστε περαιτέρω τα μαθηματικά (διαιρέστε 37 εκατομμύρια ταξίδια με καμπίνα κατά 365 ημέρες και, στη συνέχεια, εφαρμόστε τις εκτιμήσεις 290 σεξουαλικών απειλών / έτους σε αυτόν τον αριθμό) και αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 8 προσηλωμένες σεξουαλικές επιθέσεις στις καμπίνες του Μόντρεαλ ανά 10 ημέρες. Αυτό δεν είναι πολύ μακριά από μια επίθεση κάθε μέρα. Ο κ. Lafrenière επισημαίνει ότι αυτές οι 29 αναφέρθηκαν σε σεξουαλικές επιθέσεις το 2013 μεταξύ των μέχρι 1.500 σεξουαλικών επιθέσεων που αναφέρθηκαν στο Μόντρεαλ ετησίως. *

Ακόμη και αν ο κίνδυνος είναι φανερά χαμηλός, υπάρχει τίποτα που μπορώ να κάνω για να αυξήσω την ασφάλειά μου;

Μετά τις αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης σχετικά με την πρόσφατη εμφάνιση υποτιθέμενων σεξουαλικών επιθέσεων, η αστυνομία του Μόντρεαλ απάντησε σε αιτήματα για καθοδήγηση συνιστώντας:

Αυτές οι συστάσεις προκάλεσαν την ανησυχία του κοινού και των επιλεγμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης που κατηγόρησαν την αστυνομία του Μόντρεαλ ότι κατηγορούν τα θύματα ότι οι γυναίκες που δεν λαμβάνουν τα μέτρα αυτά ενεργούν ανεύθυνα χωρίς να αναφέρουν με την ίδια πνοή την επίθεση ΡΩΤΑ του προβλήματος, οι επιτιθέμενοι, χωρίς ρητή αναφορά στην απαιτούμενη άμεση υποχρεωτική ποινική έλεγχο του ιστορικού κάθε οδηγού ταξί του Μόντρεαλ που δεν έχει ελεγχθεί σωστά .

Γιατί η προφανής έλλειψη κατάλληλων αστυνομικών ελέγχων δεν εξετάστηκε πρωτίστως και ως επί το πλείστον ως άμεση προτεραιότητα είναι θλιβερή, προσβλητική και στερείται πρακτικής εκτίμησης.

Οι προαναφερθείσες «συστάσεις» σε συνδυασμό με την προφανή πρόοδο της κυβέρνησης για το πόσο θα έπρεπε να κάνουν οι έλεγχοι ιστορικού για να ξεκινήσουν απλώς να ενισχύσουν περαιτέρω μια κουλτούρα βιασμού που αφήνει τις γυναίκες σε φερόμενες ελεύθερες χώρες να αλλάξουν εντελώς τον τρόπο ζωής τους και να περιορίσουν τις καθημερινές κινήσεις τους μέχρι το σημείο του καταπιεστικού παραλογισμού, αντί να καταστρέψουν τους θηρευτές, τοποθετώντας την ευθύνη στην κυβέρνηση και την επιβολή του νόμου σε ΑΜΕΣΩΣ και να εφαρμόσουν σωστά το γράμμα του νόμου με υποχρεωτικούς ελέγχους ιστορικού, όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες πόλεις .

16 Νοεμβρίου 2014 UPDATE: περίπου δύο μήνες μετά την εμφάνιση του σκανδάλου, η Transport Quebec και η πόλη του Μόντρεαλ ανακοίνωσαν τελικά ότι οι οδηγοί ταξί θα πρέπει τώρα να υποβληθούν σε έλεγχο ποινικού ελέγχου σύμφωνα με το άρθρο 26 του νόμου περί οδηγών ταξί.

Η λύση μου για τη μείωση του κινδύνου

Μια λέξη. Uber. Απλώς λατρεύω την υπηρεσία ταξινομήσεως ταξί κατά παραγγελία της Uber και την χρησιμοποιούσα θρησκευτικά από τότε που έκανε το ντεμπούτο της στο Μόντρεαλ τον Νοέμβριο του 2013. Γιατί; Για τη διαφάνεια και τη λογοδοσία του.

Δεν χρειάζεται να "τραβήξετε μια φωτογραφία" του διακριτικού του οδηγού ταξί, καθώς η εφαρμογή κρατάει λεπτομερή καταγραφή του οδηγού, η οποία περιλαμβάνει τη φωτογραφία, τη διαδρομή ταξιδιού και το ακριβές ποσό που καταβάλλεται για μελλοντική αναφορά.

Οι οδηγοί και οι πελάτες μπορούν να αξιολογήσουν ο ένας τον άλλον, προειδοποιώντας τόσο τους μελλοντικούς πελάτες όσο και τους οδηγούς για τυχόν προβλήματα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Uber Lauren Altmin, "οι βόλτες στην πλατφόρμα δεν είναι ανώνυμοι - οι αναβάτες γνωρίζουν ποιοι είναι οι οδηγοί τους και οι οδηγοί που γνωρίζουν ποιος είναι ο αναβάτης τους, συμπεριλαμβανομένων των αξιολογήσεών τους." Εκτός από τους αναβάτες που πρέπει να δημιουργήσουν ένα προφίλ με μια πιστωτική κάρτα για μια απρόσκοπτη εμπειρία, κάθε απόδειξη έχει ένα ημερολόγιο της διαδρομής του ταξιδιού και οι αναβάτες μπορούν να μοιραστούν ακόμη και την ETA τους με φίλους.

Η άλλη μου λύση για τη μείωση της επικινδυνότητας είχε κηρυχθεί παράνομη

Και από τις 28 Οκτωβρίου 2014, η Uber παρουσίασε την υπηρεσία UberX στο Μόντρεαλ, στην οργή των εταιρειών ταξί και ακόμη και στο δημαρχείο. Μια υπηρεσία που προσφέρει στους καθημερινούς κατοίκους που δεν ταξιδεύουν με ταξί την ευκαιρία να κάνουν κάποια επιπλέον μετρητά με τα αυτοκίνητά τους, ενώ παράλληλα δίνουν στους πελάτες της Uber την επιλογή να εξοικονομήσουν 20% έως 30% σε τακτικά τέλη ταξί κάνοντας κλήση σε μη επαγγελματίες οδηγούς, ο δήμαρχος του Μόντρεαλ Denis Coderre καταδίκασε την υπηρεσία UberX ως παράνομη. Αλλά εδώ είναι η ειρωνεία. Η υπηρεσία UberX της Uber ισχυρίζεται ότι απαιτεί από όλους τους οδηγούς να υποστούν ό, τι είναι αναμφισβήτητα ο πιο αυστηρός και πλήρης έλεγχος ιστορικού που έχει επιβληθεί στην αγορά. Η διαδικασία ελέγχου του φόντου Uber X υποστηρίζεται επίσης ότι είναι πιο εκτεταμένη από την κανονική υπηρεσία Uber που διαθέτει επαγγελματίες οδηγούς.

Εάν μια φερόμενη ως παράνομη υπηρεσία μπορεί να ισχυριστεί ότι θα συντονίσει τον πιο εξαντλητικό έλεγχο του ποινικού ιστορικού στην αγορά, τότε γιατί δεν ανταγωνίζονταν εταιρείες ταξί και η κυβέρνησή μας ήταν ικανή να κάνει το ίδιο μέχρι να φανεί δημόσια;

Περισσότερα για ταξί Uber και Μόντρεαλ

* Σημαντική σημείωση: είναι δύσκολο να παραληφθεί μια σαφής εκτίμηση για το πόσες πραγματικές σεξουαλικές επιθέσεις εμφανίζονται στις καμπίνες. Παρόλο που χρησιμοποίησα το ποσοστό αναφοράς ποσοστού σεξουαλικής επίθεσης του Στατιστικού Καναδά ως βάση για τους υπολογισμούς μου, είναι τελείως πιθανό ότι ο ρυθμός αναφοράς είναι υψηλότερος με τις σεξουαλικές επιθέσεις που συμβαίνουν στα ταξί, μειώνοντας έτσι την έκταση της προτίμησής μου. Έχει προταθεί σε πολλές περιπτώσεις ότι τα θύματα σεξουαλικής επίθεσης που γνωρίζουν τον επιτιθέμενο τους είναι λιγότερο πιθανό να αναφέρουν το έγκλημα, επομένως η εικασία μου ότι μπορεί να υπερεκτίμησα την επικράτηση σεξουαλικής επίθεσης στις καμπίνες. Γιατί; Οι πιθανότητες είναι υψηλές ότι ένας ταξιτζής είναι ξένος προς το θύμα.