Φτηνές πτήσεις προς Αθήνα

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα που πετούν στην Αθήνα

Φτηνές πτήσεις προς την Ελλάδα μπορούν εύκολα να βρεθούν αν γνωρίζετε μερικές συμβουλές και κόλπα. Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα στην επόμενη πτήση σας προς Αθήνα, Ελλάδα.

1. Κάντε κράτηση νωρίς ή αργά. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα είτε με την κράτηση νωρίτερα, 60 έως 90 ημέρες νωρίτερα, είτε με κράτηση αργά με προσφορές τελευταίας στιγμής. Το τελευταίο είναι μόνο για τους ταξιδιώτες με νευρά χάλυβα και ευέλικτα χρονοδιαγράμματα.

2. Σπάστε το. Επικεντρωθείτε στην απόκτηση εξαιρετικής τιμής στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη ή το Μόναχο.

Από εκεί, βρείτε μια πτήση προς την Ελλάδα σε μια μικρότερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία.

3. Να είστε ευέλικτοι. Να είστε πρόθυμοι να ταξιδέψετε οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας. Εάν το χρονοδιάγραμμά σας επιτρέπει, ελέγξτε μια ή δύο ημέρες πριν από τις βέλτιστες ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης.

4. Εξετάστε άλλες αεροπορικές εταιρείες. Ελέγξτε ποιος ταξιδεύει στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας κοντά στην ημερομηνία αναχώρησής σας. μπορεί να παρατηρήσετε μια νεότερη ή μικρότερη αεροπορική εταιρεία που προσφέρει προωθητικούς ναύλους. Μπορεί επίσης να βρείτε μια ευρωπαϊκή περιφερειακή αεροπορική εταιρεία που ποτέ δεν σκεφτήκατε να πάρετε πριν.

5. Πάρτε μια περιοδεία. Αν σκέφτεστε να κάνετε μια περιοδεία ή μια κρουαζιέρα, δείτε τι αεροπορικό εισιτήριο προσφέρεται από τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα και ανακαλύψτε αν μπορείτε να επεκτείνετε το ταξίδι σας για να δώσετε χρόνο για ανεξάρτητο ταξίδι πριν ή μετά.

6. Πετάξτε κατευθείαν. Σκεφτείτε να πετάξετε απευθείας στην Κέρκυρα , τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο ή μέσω των Χανίων ή του Ηρακλείου στο νησί της Κρήτης. Οι αεροπορικές εταιρείες που πετούν από τη Βρετανία και τη Γερμανία έχουν πολλές απευθείας πτήσεις προς αυτές τις τοποθεσίες.

7. Δοκιμάστε μια "πτήση με ανοιχτή γνάθο". Πηγαίνετε στην Αθήνα αλλά πετάτε σπίτι από το Ηράκλειο, τη Ρόδο, τη Θεσσαλονίκη ή την Κέρκυρα.

8. Κατάστημα σύγκρισης. Ελέγξτε τρεις έως πέντε διαφορετικούς πόρους πριν κάνετε κλικ στο πλήκτρο "πληρωμή".

9. Καλέστε απευθείας την αεροπορική εταιρεία. Βρείτε μια μεγάλη τιμή σε μια συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία χρησιμοποιώντας μια αναζήτηση ταξιδιού; Καλέστε απευθείας την αεροπορική εταιρεία και ρωτήστε εάν υπάρχουν άλλες ειδικές προσφορές στον συγκεκριμένο προορισμό.

Τις περισσότερες φορές, η τιμή που δημοσιεύεται στο διαδίκτυο θα είναι η χαμηλότερη, αλλά όχι πάντα. Αν όμως η αεροπορική εταιρεία σας χρεώσει μια χρέωση για να μιλήσει με έναν πράκτορα κρατήσεων, πιθανώς δεν αξίζει τον κόπο.

Ομοίως, αν έχετε ψάξει μια καλή τιμή και μίλησα με την αεροπορική εταιρεία, συγκρίνετε τα αποτελέσματα με μια απευθείας αναζήτηση στην ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας. Μπορεί να εκπλαγείτε.

10. Αναζήτηση κόκκινων ματιών. Αναζήτηση στη μέση της νύχτας. Υποτίθεται ότι πολλές νέες τιμές τίθενται σε ισχύ τα μεσάνυχτα ή εκεί, αν και οι χρονικές διαφορές μπορεί να κάνουν αυτή τη μαγική στιγμή λίγο συγκεχυμένη.

Σημαντική προειδοποίηση σχετικά με την αναζήτηση πτήσεων στην Ελλάδα

Πολλές μηχανές αναζήτησης μπορούν να σας δώσουν την επιλογή να αναζητήσετε πτήσεις σε εναλλακτικό αεροδρόμιο "κοντά" στην Αθήνα ή σε άλλες τοποθεσίες. Δεν υπάρχουν. Οι αναζητήσεις για την Αθήνα μπορεί να σας προτείνουν να αναζητήσετε πτήσεις προς το νησί της Μυκόνου. είναι μόλις 94 μίλια μακριά από την Αθήνα, αλλά αυτό είναι όλο το νερό, που απαιτεί είτε ένα αργό πορθμείο, ένα πιο ακριβό υδροπτένο ή άλλη πτήση στην Αθήνα. Άλλες αναζητήσεις μπορεί να προτείνουν να πετάξετε στο νησί της Σαντορίνης για να φτάσετε στο νησί της Κρήτης "μόνο" 70 μίλια μακριά.

Η μόνη εξαίρεση για τις αντικαταστάσεις αεροδρομίων είναι για πτήσεις προς την Κρήτη. Εκεί, η πτήση προς το αεροδρόμιο των Χανίων αντί για το Ηράκλειο θα μπορούσε να λειτουργήσει. είστε τουλάχιστον στο ίδιο νησί.

Μερικοί πόροι για την εύρεση φτηνών πτήσεων στην Ελλάδα

Φτηνές πτήσεις από παραδοσιακούς ταξιδιωτικούς πράκτορες

Σχεδόν ξεχασμένοι στο διαδίκτυο είναι τα παραδοσιακά ταξιδιωτικά πρακτορεία. Συχνά, θα έχουν πρόσβαση σε προσφορές πτήσεων από διοργανωτές που μπορούν να συναντήσουν ή να κτυπήσουν τις δημοσιεύσεις τους αλλού, και μερικές φορές είναι ωραίο να έχουμε έναν πραγματικό άνθρωπο να σας βοηθήσει με τις λεπτομέρειες του ταξιδιού σας. Οι περισσότεροι από αυτούς χρεώνουν ένα τέλος έκδοσης εισιτηρίων επιπλέον της τιμής του εισιτηρίου, αλλά είναι συνήθως αρκετά φτηνό.

Περισσότερες συμβουλές για φτηνές πτήσεις

Πρέπει να σώσει αυτά τα τελευταία δολάρια; Αντί να πάρετε ταξί από το αεροδρόμιο της Αθήνας στο ξενοδοχείο σας για 45 Ευρώ (πάρτε ή να πάρετε), πάρτε το λεωφορείο αεροδρομίου 4 Ευρώ ή το μετρό στην Αθήνα αντί. Στη συνέχεια, πάρτε ένα ταξί αν θέλετε να τον ακριβή προορισμό σας. Θα μεταφέρετε τις αποσκευές σας λίγο περισσότερο, αλλά θα εξοικονομήσετε μεγάλα δολάρια για να πάρετε ένα ταξί.