Το ακρωτήριο Σούνιο και το ναό του Ποσειδώνα

Το αγαπημένο ηλιοβασίλεμα της Αθήνας

Για πολλούς επισκέπτες, η επίσκεψη στο ακρωτήριο Σούνιο στην Αττική έρχεται ως σοκ και ανακούφιση. Μερικές φορές ο πρώτος προορισμός για τους τουρίστες που έρχονται στην Αθήνα το μεσημέρι, η αντίθεση ανάμεσα στη φασαρία της σύγχρονης Αθήνας με αυτό το γαλήνιο, επιβλητικό οικοδόμημα είναι έντονη. Το Σούνιο, που ονομάζεται μερικές φορές μόνο το Σούνιο, φτάνει σε μια εύκολη, γραφική διαδρομή νότια της Αθήνας κατά μήκος της δυτικής ακτής της χερσονήσου της Αττικής.

Εάν δεν οδηγείτε τον εαυτό σας, μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση περιήγησης με πούλμαν, είτε μπροστά είτε όταν βρίσκεστε στην Αθήνα.

Φτάνοντας στο Ναό του Ποσειδώνα, τα λεωφορεία εκπέμπουν τους επιβάτες τους και όλοι περπατούν πέρα ​​από το ολοκαίνουργιο κατάστημα με είδη δώρων και ένα εστιατόριο με αξιοπρεπή εμφάνιση και πάνω σε ένα μικρό λόφο, όπου εξακολουθεί να βασιλεύει ο Ποσειδώνας , με θέα στη θάλασσα. Τα ερείπια ενός άλλου ναού προς την Αθηνά , μια απλή θεά της σοφίας, μετά την οποία ονομάζεται η ίδια η Αθήνα, συνήθως παραμελούνται ή επισημαίνονται σε μια στιγμή, καθώς μια ομάδα περνάει για να δει το κύριο αξιοθέατο. Και έλξη είναι.

Ο ναός του Ποσειδώνα στο ακρωτήριο Σούνιο

Αν και το διάσημο άγαλμά του έχει χαθεί πολύ και ασφαλώς φυλακίστηκε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, ο μεγάλος Ποσειδώνας δεν χρειάζεται χάλκινα στηρίγματα για να κάνει την παρουσία του αισθητή. Οι Έλληνες πάντα παρακολουθούσαν τη θάλασσα, για την επιστροφή των αγαπημένων τους, για την ασφαλή παράδοση αγαθών, για νέα του πολέμου. Ίσως γι 'αυτό το λόγο ο Ναός του Ποσειδώνα, με την υπέροχη θέα του Αιγαίου, φαίνεται ότι εξακολουθεί να εκπληρώνει το ρόλο του θαλασσοπόρου από το ψηλό ακρωτήριο.

(Ή ίσως είναι μόνο το συνδυασμένο eyepower αρκετών εκατοντάδων επισκεπτών, συμπεριλαμβανομένων πολλών τοπικών Ελλήνων, που προτίθενται να παρακολουθήσουν το φαντασματικά όμορφο ηλιοβασίλεμα).

Ο ναός είναι καθαρός δωρικός και χτίστηκε από τον Περικλή κατά την Χρυσή Εποχή της Ελλάδας και λέγεται ότι βρίσκεται πάνω από τα ερείπια ενός παλαιότερου ναυτικού ναού που μπορεί να χρονολογείται από την Μυκηναϊκή ή μινωική εποχή.

Αν είστε αρκετά τυχεροί για να βρεθείτε ανάμεσα σε αυτούς, φροντίστε να παρακολουθείτε το βήμα σας στους εναλλασσόμενους τραχείς ή ολισθηρούς βράχους και αν ταξιδεύετε με νέους, οι άνθρωποι επιρρεπείς στον ίλιγγο ή απλώς στην εγγενώς αδέξια (όπως εγώ!) παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι υπάρχουν λίγες προστατευτικές ράγες, αλυσίδες ή κάτι παρόμοιο που προστατεύει εσάς ή τους αγαπημένους σας από μια γρήγορη βύθιση στον αέρα, το νερό και τους βράχους. Προσθέστε σε αυτό ένα ισχυρό, δροσερό αεράκι - φέρτε σακάκια ακόμα και αν έχετε πρηστεί στην Αθήνα - και ίσως το γεγονός ότι ο Ποσειδώνας επίσης κυβερνάει τους σεισμούς και έχετε λόγο για προσοχή.

Αλλά η αιτία για γιορτή κερδίζει. Το Σούνιο καθαρίζει στο μυαλό και το πνεύμα και συναρπάζει την ψυχή και την καρδιά. Μην το χάσετε!

Ενώ βρίσκεστε εκεί, θα βρίσκεστε σε ένα σημείο ενός μαγευτικού τριγώνου που απολάμβαναν οι αρχαίοι Έλληνες - από το Σούνιο θα μπορούσατε να δείτε τον ναό της Αφαίας στο νησί της Αίγινας και την ίδια την Ακρόπολη.

Αν ταξιδεύετε ανεξάρτητα, μπορείτε να φτάσετε εύκολα στο Σούνιο με λεωφορείο από την Αθήνα ή με οργανωμένες ημερήσιες εκδρομές. Ηλιοβασίλεμα είναι η πιο δημοφιλής εποχή για να επισκεφθείτε το Σούνιο, αν και τα τουριστικά λεωφορεία υπάρχουν σχεδόν χωρίς στάση. Τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως και με τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, θα έχετε την καλύτερη ευκαιρία να απολαύσετε το Σούνιο χωρίς συντριβή επισκεπτών.

Εάν έχετε νοικιάσει ένα αυτοκίνητο, είναι επίσης μια εύκολη και όμορφη οδήγηση σε καλούς δρόμους αν έχετε μισθώσει ένα αυτοκίνητο.

Πολλές εταιρείες προσφέρουν εκδρομές στο ακρωτήριο Σούνιο και το ξενοδοχείο σας ή οποιοδήποτε ταξιδιωτικό πρακτορείο στην Αθήνα μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε ένα. Πρόγραμμα σχεδιασμού; Εδώ είναι μια επιλογή που μπορείτε να κάνετε κράτηση on-line μπροστά από το χρόνο. Κάντε άμεση κράτηση: Cape Sounion Sunset Tour

Κάτω από το ακρωτήριο του Ποσειδώνα, υπάρχει μια μικρή περιοχή θέρετρου που προσφέρει πολλά ξενοδοχεία και αγκυροβόλια για γιοτ. Εάν απλά δεν μπορείτε να πάρετε αρκετό από τον ίδιο το ναό, μπορείτε εύκολα να παραμείνετε στην άποψή του. Το Cape Sounio Hotel είναι μια επιλογή.

Ημερήσιες εκδρομές στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα