Μάθετε περισσότερα για το ελληνικό Θεό Ποσειδώνα

Ακολουθούν μερικά γρήγορα γεγονότα για τον Ελληνικό Θεό της Θάλασσας

Ένα δημοφιλές ημερήσιο ταξίδι από την Αθήνα στην Ελλάδα είναι να κατευθυνθείτε προς το Αιγαίο και να επισκεφτείτε το Ναό του Ποσειδώνα στο ακρωτήριο Σούνιο.

Τα ερείπια αυτού του αρχαίου ναού περιβάλλονται από τρεις πλευρές από το νερό και υποτίθεται ότι είναι ο τόπος όπου ο Αιγέας, ο βασιλιάς των Αθηνών, πήδηξε από το άκρο μέχρι το θάνατό του. (Εξ ου και το όνομα του σώματος του νερού.)

Ενώ στα ερείπια, αναζητήστε την χάραξη "Lord Byron", το όνομα ενός αγγλικού ποιητή.

Το Cape Sounion βρίσκεται περίπου 43 μίλια νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Ποιος ήταν ο Ποσειδώνας;

Εδώ είναι μια γρήγορη εισαγωγή σε έναν από τους μεγαλύτερους θεούς της Ελλάδας, τον Ποσειδώνα.

Η εμφάνιση του Ποσειδώνα : Ο Ποσειδώνας είναι ένας γενειοφόρος, παλαιότερος άνθρωπος που συνήθως απεικονίζεται με κοχύλια και άλλη θαλάσσια ζωή. Ο Ποσειδώνας κατέχει συχνά μια τρίαινα. Αν δεν έχει καμία ιδιότητα, μπορεί μερικές φορές να συγχέεται με τα αγάλματα του Δία, ο οποίος παρουσιάζεται επίσης με τον ίδιο τρόπο στην τέχνη. Δεν είναι έκπληξη. είναι αδέρφια.

Το σύμβολο ή το χαρακτηριστικό του Ποσειδώνα: Το τριπλό τρίγωνο. Συνδέεται με άλογα, που παρατηρούνται στη συντριβή των κυμάτων στην ακτή. Πιστεύεται επίσης ότι είναι η δύναμη πίσω από τους σεισμούς, μια περίεργη επέκταση της δύναμης ενός θεού της θάλασσας, αλλά πιθανώς λόγω της σχέσης μεταξύ σεισμών και τσουνάμι στην Ελλάδα . Μερικοί μελετητές πιστεύουν ότι ήταν αρχικά θεός της γης και σεισμοί και αργότερα ανέλαβε το ρόλο του θεού της θάλασσας.

Σημαντικές τοποθεσίες ναών: Ο ναός του Ποσειδώνα στο ακρωτήριο Σουνιόν εξακολουθεί να αντλεί τεράστια πλήθη επισκεπτών στην τοποθεσία του λόφου με θέα στη θάλασσα.

Το άγαλμά του κυριαρχεί επίσης σε μία από τις γκαλερί του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στην Αθήνα. Τα δυνατά σημεία του Ποσειδώνα: Είναι δημιουργικός θεός, σχεδιάζοντας όλα τα πλάσματα της θάλασσας. Μπορεί να ελέγχει τα κύματα και τις ωκεάνιες συνθήκες.

Οι αδυναμίες του Ποσειδώνα: Πόλεμος, αν και όχι τόσο ως Ares. διασκεδαστικό και απρόβλεπτο.

Σύζυγος: Αμφιτρίτης, θεά της θάλασσας.

Γονείς: ο Κρόνος , θεός του χρόνου, και η Ρέα , η θεά της γης. Αδελφός στους θεούς Δία και Άδη .

Παιδιά: Πολλοί, δεύτεροι μόνο στον Δία στον αριθμό των παράνομων δεσμών. Με τη σύζυγό του, τον Αμφιτρίτη, απέκτησε έναν γιο του μισού ψαριού, Τρίτων. Οι Dalliances περιλαμβάνουν την Medusa , με την οποία απέκτησε τον Πήγασο , το ιπτάμενο άλογο, και τη Δήμητρα , την αδελφή του, με την οποία απέκτησε άλογο, Arion.

Η βασική ιστορία: Ο Ποσειδώνας και η Αθηνά βρίσκονταν σε διαγωνισμό για την αγάπη του λαού της περιοχής γύρω από την Ακρόπολη . Αποφασίστηκε ότι η θεότητα που δημιούργησε το πιο χρήσιμο αντικείμενο θα κερδίσει το δικαίωμα να έχει το όνομα της πόλης γι 'αυτούς. Ο Ποσειδώνας δημιούργησε άλογα (μερικές εκδοχές λένε μια πηγή αλμυρού νερού), αλλά η Αθηνά δημιούργησε το απίστευτα χρήσιμο ελαιόδενδρο και έτσι η πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι η Αθήνα και όχι η Ποσειδωνία.

Ενδιαφέρον: Ο Ποσειδώνας συχνά συγκρίνεται ή συνδυάζεται με τον ρωμαϊκό θεό της θάλασσας, τον Ποσειδώνα. Εκτός από τη δημιουργία αλόγων, πιστώνεται επίσης με τη δημιουργία της ζέβρας, που πιστεύεται ότι είναι ένα από τα πρώτα της πειράματα στην τεχνική των ιπποειδών.

Ο Ποσειδώνας εμφανίζεται εμφανώς στους "Percy Jackson and the Olympians" βιβλία και ταινίες , όπου είναι ο πατέρας του Percy Jackson.

Εμφανίζεται στις περισσότερες ταινίες που αφορούν τους Έλληνες θεούς και θεές.

Ο προκάτοχος του Ποσειδώνα ήταν ο Τιτάνας Ωκεανός. Ορισμένες εικόνες που μπερδεύονται με το Poseidon ενδέχεται να αντιπροσωπεύουν τον Oceanus.

Άλλα ονόματα: Ο Ποσειδώνας είναι παρόμοιος με τον Ρωμαίο θεό Ποσειδώνα. Τα κοινά ορθογραφικά λάθη είναι ο Ποσειδώνας, ο Ποσεινν, ο Ποσειδώνας. Ορισμένοι πιστεύουν ότι ο αρχικός ορθογραφικός χαρακτήρας του ονόματός του ήταν ο Ποτεϊντόν και ότι ήταν αρχικά σύζυγος μιας ισχυρότερης νωρινής μινωικής θεάς γνωστής ως Ποτένια της Κυρίας.

Ο Ποσειδώνας στη λογοτεχνία: Ο Ποσειδώνας είναι αγαπημένος ποιητών, αρχαίων και πιο μοντέρνων. Μπορεί να αναφερθεί άμεσα ή με υπαινιγμό στους μύθους ή την εμφάνισή του. Ένα γνωστό σύγχρονο ποίημα είναι η "Ιθάκη" του CP Cavafy, που αναφέρει τον Ποσειδώνα. Η "Οδύσσεια" του Ομήρου αναφέρει συχνά τον Ποσειδώνα, ως τον αδυσώπητο εχθρό του Οδυσσέα. Ακόμη και η προστάτιδα θεά Αθηνά δεν μπορεί να τον προστατεύσει εξ ολοκλήρου από την οργή του Ποσειδώνα.

Περισσότερα γεγονότα για τους Έλληνες Θεούς και Θεές

Σχεδιάστε το ταξίδι σας στην Ελλάδα

Κάντε κράτηση για τις ημερήσιες εκδρομές σας στην Αθήνα εδώ.