Ο Έλληνας μύθος των μονόχρωμων κυκλώνων τέρας

Οι Κύκλωπες, που ονομάζονται επίσης Κύκλωπες, περιγράφονται ως μεγάλοι άντρες ή γιγάντια με ένα μάτι στο κέντρο των μέτωπό τους. Το μόνο μάτι είναι το πιο γνωστό χαρακτηριστικό του Κύκλωπας, αν και μερικές πρώτες ιστορίες των Κυκλώπων δεν επικεντρώνονται στο μόνο μάτι. Αντίθετα, είναι το τεράστιο μέγεθος και η ικανότητά τους που θεωρούνται πιο αξιόλογα - είναι γνωστό ότι είναι πολύ ισχυρές. Λέγεται επίσης ότι είναι σε θέση να κάνουν μεταλλικές κατασκευές.

Δεδομένου ότι έχουν μόνο ένα μάτι, οι Κύκλωποι είναι εύκολα τυφλοί. Ο Οδυσσέας το τύλιξε έτσι ώστε να μπορεί να σώσει τους άνδρες του από το να καταναλώνονται από τους Κύκλωπες.

Η Γραμμή

Οι Κύκλοι γεννιούνται από τον Ουρανό και τη Γαία . Συνήθως υπάρχουν τρία από αυτά, ο Arges ο Shiner, ο Brontes the Thunderer και ο Steropes, ο κατασκευαστής της Lightning. Υπάρχουν όμως και άλλες ομάδες Κυκλώπων. Ο Κύκλωπας, γνωστός από την ιστορία του Ομήρου για τον Οδυσσέα, ονομάστηκε Πολύφημος και λέγεται ότι ήταν γιος του Ποσειδώνα και του Τόσο.

Η Ιστορία των Κυκλώπων

Οι Κύκλωπες φυλακίστηκαν από ζηλιάρη, ανασφαλμένο Ουράνιο, ο οποίος φυλακίστηκε σε αυτούς τους ισχυρούς ισχυρούς γιους κάτω από τον Τάρταρο, μια άσχημη περιοχή του κάτω κόσμου. Ο Κρόνος, ένας γιος που κατέστρεψε τον πατέρα του Ουρανό, άφησε να χαλαρώσει αλλά ήρθε να το μετανιώσει και να τον φυλακίσει ξανά. Τελικά απελευθερώθηκαν για πάντα από τον Δία, ο οποίος ανέτρεψε τον Κρόνο. Απορρίπτουν τον Δία με το να εργάζονται γι 'αυτόν ως μέταλλα και να τον κρατούν καλά εφοδιασμένους με χάλκινους κεραυνούς, περιστασιακά διακλαδισμένοι για να προσφέρουν στον Ποσειδώνα με την τρίαινά του και ένα καπάκι αόρατο για τον Άδη.

Αυτοί οι συγκεκριμένοι Κύκλωπες σκοτώθηκαν από τον Απόλλωνα ως εκδίκηση για το θάνατο του Ασκληπιού, αν και ο ίδιος ο Δίας ήταν πραγματικά ένοχος της πράξης.

Στην Οδύσσεια του Ομήρου, ο Οδυσσέας προσγειώνεται στο νησί των Κυκλώπων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο σπίτι. Άγνωστο σε αυτούς, βρίσκουν ανάπαυλα στο σπήλαιο των Κυκλώπων Πολυφθέμ και τρώνε τα πρόβατά του που ψήνονται πάνω από μια φωτιά.

Όταν ο Κύκλωπας ανακαλύψει τον Οδυσσέα και τους άντρες του, τους παγιδεύει στο σπήλαιο με ένα ογκόλιθο. Ο Οδυσσέας όμως σχεδιάζει ένα σχέδιο για να ξεφύγει. Όταν ο Κύκλωπας Πολύφημος συνειδητοποιεί ότι έχει ξεγελαστεί, ρίχνει μεγάλους βράχους στο αντρικό πλοίο.

Κυκλώματα σήμερα

Όταν επισκέπτεστε την Ελλάδα, φυσικά περιβάλλεται από τις ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας. Στην ακτή της Μακρή, κοντά στο χωριό Πλάτανος, βρίσκεται το Σπήλαιο των Κυκλώπων. Οι μεγάλοι ογκόλιθοι στην μπροστινή είσοδο λέγεται ότι είναι οι βράχοι που ο Κύκλωπος Πολύφημος έχυσε στο πλοίο του Οδυσσέα. Σταλακτίτες γεμίζουν τους τρεις ευρύχωρους θαλάμους, ένας από τους οποίους είναι στο επάνω επίπεδο που μπορείτε να έχετε πρόσβαση από μια στενή τρύπα στον τοίχο. Αυτός ο σπηλαιο-νεολιθικός οικισμός έζησε κατά τους προϊστορικούς χρόνους και αργότερα έγινε τόπος λατρείας.

Οι Κύκλωπες λένε ότι έχτισαν "Κυκλώπεια" τοίχους από μεγάλους λίθους στην Τίρυνθα και τις Μυκήνες, όπου έχτισαν επίσης την περίφημη Πύλη Λιοντάρι ή Λέοντος. Υπήρχε ένα ιερό στους Κύκλωπες κοντά στην Κόρινθο, που δεν απέχει πολύ από αυτές τις δύο πόλεις.