Γαία: Η ελληνική θεά της γης

Ανακαλύψτε τη μυθολογική ιστορία της Ελλάδας στο ταξίδι σας

Ο πολιτισμός της Ελλάδας έχει αλλάξει πολλές φορές καθ 'όλη της την ιστορία της, αλλά ίσως η πιο γνωστή πολιτιστική εποχή αυτής της ευρωπαϊκής χώρας είναι η Αρχαία Ελλάδα όταν λατρεύονταν ελληνικοί θεοί και θεές σε όλη τη γη.

Παρόλο που δεν υπάρχουν υπάρχοντες ναοί της ελληνικής θεάς της Γης, της Γαίας, υπάρχουν πολλά έργα τέχνης σε γκαλερί και μουσεία σε ολόκληρη τη χώρα. Μερικές φορές απεικονίζεται ως ημι-θάβεται στη γη, η Γαία απεικονίζεται ως μια όμορφη και αισθησιακή γυναίκα που περιβάλλεται από φρούτα και τη γη.

Σε όλη την ιστορία, η Γαία λατρευόταν κυρίως σε ανοιχτή φύση ή σε σπηλιές, αλλά τα αρχαία ερείπια των Δελφών, 100 μίλια βορειοδυτικά της Αθήνας στον Παρνασσό, ήταν ένας από τους πρωταρχικούς τόπους που γιορτάστηκε. Οι Δελφοί χρησίμευαν ως πολιτιστική συνάντηση κατά την πρώτη χιλιετία π.Χ. και φημολογήθηκε ότι είναι η ιερή τοποθεσία της θεάς της γης.

Εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στην Ελλάδα για να δείτε μερικές από τις αρχαίες τοποθεσίες λατρείας για τη Γαία, θα θέλετε να πετάξετε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών ( κωδικός αεροδρομίου : ATH) και να κλείσετε ένα ξενοδοχείο ανάμεσα στην πόλη και τον Παρνασσό. Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές ημερήσιες εκδρομές στην πόλη και σύντομα ταξίδια σε όλη την Ελλάδα που μπορείτε να κάνετε εάν έχετε επιπλέον χρόνο κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.

Η κληρονομιά και η ιστορία της Γαίας

Στην ελληνική μυθολογία, η Γαία ήταν η πρώτη θεότητα από την οποία γεννήθηκαν όλοι οι άλλοι. Γεννήθηκε από το Χάος, αλλά καθώς το Χάος υποχώρησε, δημιουργήθηκε η Γαία. Μόνη, δημιούργησε έναν σύζυγο που ονομάζεται Ουρανός, αλλά έγινε λαμπρός και σκληρός, έτσι η Γαία έπεισε τα άλλα της παιδιά να την βοηθήσουν να υποτάξει τον πατέρα τους.

Ο Κρόνος, ο γιος της, πήρε ένα δρεπάνι και καστάνισε τον Ουρανό, ρίχνοντας τα κομμένα όργανα του στη μεγάλη θάλασσα. η θεά Αφροδίτη γεννήθηκε στη συνέχεια από την ανάμειξη του αίματος και του αφρού. Η Γαία πήγε και σε άλλους συντρόφους, όπως ο Τάρταρος και ο Πόντος, με τους οποίους έφερναν πολλά παιδιά, μεταξύ των οποίων ήταν ο Ωκεανός, ο Κώος, ο Κριός, η Θησία, η Ρέα, ​​η Θέμις, η Μνημοσύνη, η Φοίβη, η Τethys, η Πύθια των Δελφών και οι Τιτάνες Hyperion και Iapetus.

Η Γαία είναι η θεά της πρώτης μητέρας, πλήρης στον εαυτό της. Οι Έλληνες πίστευαν ότι ένας όρκος ορκισμένος από τη Γαία ήταν ο ισχυρότερος, αφού κανείς δεν μπορούσε να ξεφύγει από την ίδια τη Γη. Στη σύγχρονη εποχή, ορισμένοι επιστήμονες της γης χρησιμοποιούν τον όρο "Gaia" για να σημάνουν τον ίδιο τον ίδιο τον πλανήτη που ζει, ως έναν πολύπλοκο οργανισμό. Στην πραγματικότητα, πολλά ινστιτούτα και επιστημονικά κέντρα στην Ελλάδα ονομάζονται μετά από τη Γαία προς τιμήν αυτής της σχέσης με τη γη.

Χώροι λατρείας στη Γαία στην Ελλάδα

Σε αντίθεση με άλλους θεούς και θεές του Ολύμπου, όπως ο Δίας , ο Απόλλων και η Ήρα , δεν υπάρχουν υπάρχοντες ναοί στην Ελλάδα που μπορείτε να επισκεφτείτε για να τιμήσετε αυτή την ελληνική θεά. Δεδομένου ότι η Γαία είναι η μητέρα της γης, οι οπαδοί της συνήθως λατρεύονταν όπου μπορούσαν να βρουν κοινότητα με τον πλανήτη και τη φύση.

Η αρχαία πόλη των Δελφών θεωρήθηκε ως η ιερή περιοχή της Γαίας και οι άνθρωποι που θα ταξίδευαν εκεί στην αρχαία Ελλάδα θα άφηναν προσφορές σε ένα βωμό της πόλης. Ωστόσο, η πόλη έχει καταστραφεί για το μεγαλύτερο μέρος της σύγχρονης εποχής και δεν υπάρχουν υπόλοιπα αγάλματα της θεάς για λόγους. Ακόμα, οι άνθρωποι έρχονται από κοντά και πολύ για να επισκεφτούν αυτόν τον ιερό τόπο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στην Ελλάδα.