Το νησί του Georgetown, Maine

Ένα ημερήσιο ταξίδι από το Νότιο Μέιν

Καθώς ταξιδεύετε βόρεια στη διαδρομή 1 κατά μήκος της γέφυρας Sagadahoc στο Bath, Maine, θα κοιτάξετε τον ποταμό Kennebec στη χερσόνησο του Georgetown, απέναντι από τον ποταμό Bath Iron Works. Στο τέλος της γέφυρας, στο Woolwich, βγείτε προς τα δεξιά, πηγαίνετε στο κάτω μέρος του λόφου και στρίψτε αριστερά στην διαδρομή 127 South, όπου θα διασχίσετε μια σειρά γεφυρών που οδηγούν στα νησιά Arrowsic και Georgetown, που πλαισιώνεται από τον ποταμό Kennebec από τη μια πλευρά και τα Sasanoa και Back Rivers από την άλλη.

Όταν διασχίζετε τη δεύτερη γέφυρα στο Route 127 (περίπου πέντε μίλια από το Woolwich), θα βρίσκεστε στο νησί Georgetown, Maine. Το νησί έχει περισσότερα από 82 μίλια ακτογραμμής, με αμμώδεις παραλίες, προστατευμένους όρμους, λιμάνια, βραχώδεις ακρωτήρια και έλη. Άφθονα άγρια ​​ζώα, συμπεριλαμβανομένων των ψαρόνι, των λιμενικών σφραγίδων, των φαλακρών αετών, των ελαφιών και των μοσχών, μοιράζονται το νησί Georgetown με τους 1.000 κατοίκους του.

Περίπου έξι δέκατα ενός μιλίου μετά τη στενή γέφυρα που συνδέει τον Arrowsic με το Georgetown, θα δείτε το Robinhood Road στα αριστερά σας. Ο δρόμος αδιέξοδο στη Μαρίνα στο όμορφο Robinhood Cove , που φιλοξενεί το εστιατόριο Osprey. Απολαύστε την υπέροχη θέα των ιστιοφόρων και των powerboats που ταξιδεύουν μέσα και έξω από τον όρμο και απολαύστε φρέσκα θαλασσινά ή απολαύστε ένα κοκτέιλ στη γειτονική Ταβέρνα στο Riggs Cove.

Πίσω στη διαδρομή 127 Νότου, θα περάσετε την Κεραμεική της Τζορτζτάουν , προσφέροντας μερικές από τις καλύτερες πορσελάνινες κεραμικές ζωγραφισμένες στο χέρι του Maine που χαρακτηρίζονται από μαϊνές και ναυτικά θέματα.

Λίγο μακρύτερα κάτω από τη διαδρομή 127, θα περάσετε ακόμα μια γέφυρα και θα βγείτε πάνω σε ένα λόφο. Παρακολουθήστε για το μικροσκοπικό σημάδι στα δεξιά σας για το ιερό του Josephine Newman Audubon . Αυτό το πάρκο, όπου συναντά τις ακτές και τα δάση, προσφέρει εκπληκτική θέα από τα μονοπάτια πεζοπορίας που ξεπερνούν τα 2 μίλια και αποτελεί ένα εξαιρετικό σημείο για τη διατήρηση των πτηνών.

Πολλά μίλια μακρύτερα νότια, θα έρθετε στο Seguinland Road στα δεξιά (προσέξτε για το βράχο ζωγραφισμένο σαν αμερικανική σημαία), που οδηγεί στο Reid State Park , ένα θαυμάσια όμορφο τμήμα της ακτής του Maine με ένα μίλι και μισό οι καλύτερες αμμώδεις παραλίες στην πολιτεία, τοποθετημένες σε ένα σκηνικό άγριων δασών, αμμόλοφους και αλατούχα έλη από τη μια πλευρά, και ισχυρή σερφάρισμα που συντρίβεται στα γρανιτένια καλύμματα από την άλλη. Ο Φάρος του νησιού Seguin στέκεται φρουρός σε αυτό το όμορφο σημείο στο στόμα του ποταμού Kennebec.

Στη Seguinland Road, στο δρόμο προς το Reid State Park, θα περάσετε το Gray Havens Inn και το The Mooring B & B , το καθένα με εκπληκτική θέα.

Επιστρέψτε στη διαδρομή 127 και συνεχίστε νότια μέχρι το τέλος του νησιού Georgetown σε ένα πανέμορφο λιμάνι γνωστό ως Five Islands , ένα από τα πιο γραφικά σημεία του Maine και το σπίτι των Five Islands Lobster Company . Στο δρόμο, σταματήστε στο Five Islands Farm , ένα όμορφο αγρόκτημα που πωλεί ποιοτικά γαστρονομικά προϊόντα ειδών μαγειρικής, μια μεγάλη ποικιλία από εκλεκτά τυριά, κρασί και διάφορα άλλα προϊόντα.

Λίγο μετά το νησί πέντε νησιών, η διαδρομή 127 καταλήγει στην προβλήτα των πέντε νησιών. Καθίστε στην προβλήτα δίπλα στο νερό και τρώτε φρέσκα θαλασσινά ενώ απολαμβάνετε μια πεντακάθαρη άποψη του Maine για τα ψαροκάικα, τα καλοκαιρινά σπίτια και τα πέντε νησιά που δίνουν το χωριό αυτό το όνομα.

Σε μικρή απόσταση από το λιμάνι βρίσκεται το τρίτο B & B του Georgetown , το Coveside στο Gott's Cove. Αυτό το όμορφα ανακαινισμένο σπίτι έχει καταπράσινους κήπους, θέα στο νερό από τον ήσυχο όρμο και τα σκάφη εργασίας αστακό, γαλήνια δωμάτια και φιλόξενους χώρους συγκέντρωσης.

Για λεπτομέρειες σχετικά με τα μέρη που αναφέρονται σε αυτήν την περιοδεία οδήγησης, συνεχίστε στις σελίδες 2 και 3.

Robinhood Cove

Το Robinhood Marine Centre, στο τέλος της οδού Robinhood Road στο Georgetown, στο πανέμορφο Robinhood Cove, είναι η κεντρική αυλή του μέσου ακτής του Maine, με μαρίνα πλήρους υπηρεσίας, αυλή επισκευής και επισκευής και χειμερινή αποθήκη. Το θαλάσσιο κέντρο χτίζει επίσης τα κλασικά, γεμάτα τρόπαια καραβιού, bluewater cruiseboats.

Το εστιατόριο Osprey, γνωστό για την άποψή του, βρίσκεται στην άκρη του νερού δίπλα στη μαρίνα. Το Robinhood Cove είναι ένας από τους πιο γραφικούς κολπίσκους στο Μέιν και αξίζει να επισκεφθείτε τις δικές του αξίες.

Κεραμική της Τζορτζτάουν

Η Κερατέα της Τζορτζτάουν, λίγα μίλια από τη διαδρομή 127 από την οδό Robinhood Road, προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από λειτουργικά και διακοσμητικά κεραμικά χειροποίητα και ζωγραφισμένα στο χέρι από τοπικούς τεχνίτες και καλλιτέχνες χρησιμοποιώντας την καλύτερη πορσελάνη.

Το ιερό Josephine Newman Audubon

Αυτό το ιερό των 119 στρεμμάτων στο Τζορτζτάουν προσφέρει πάνω από δυόμισι μίλια μίλια από τρεχούμενα μονοπάτια μέσα από δάσος ερυθρελάτης και έλατος, πεύκα και βελανιδιές, λιβάδι αγριολούλουδου και έλος, εκτός από τις ακτές κατά μήκος των ακτών Robinhood Cove.

Πληροφορίες σχετικά με το ιερό μπορείτε να βρείτε στην κοινωνία του Maine Audubon.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα αξιοθέατα της Τζορτζτάουν στη σελίδα 3.

Reid State Park

Το Reid State Park στον Ατλαντικό Ωκεανό οριοθετείται ανατολικά από τον κόλπο Sheepscot και δυτικά από τον μικρό ποταμό και προσφέρει ταυτόχρονα συντριβάνι και μια ήρεμη λιμνοθάλασσα. Η μεγάλη αμμώδης παραλία περικλείεται σε κάθε άκρο από δραματικές βραχώδεις εξωκλήσεις.

Το πάρκο των 766 στρεμμάτων αποτελείται από τρεις παραλίες: Mile Beach, Half Mile Beach και μια μικρότερη παραλία κοντά στην είσοδο του πάρκου. Το Mile Beach και το Half Mile Beach προστατεύουν τόσο τα αλμυρά εδάφη όσο και τα τεράστια θαλάσσια τριαντάφυλλα (rosa rugosa) που αναπτύσσονται κατά μήκος της ακτής του νερού προσελκύουν ποικιλία πτηνών τραγουδιών.

Υπάρχουν μονοπάτια της φύσης σε όλο το πάρκο, δύο παραλιακά σπίτια, σνακ (σε εποχή), τραπέζια για πικ-νικ, υπαίθρια ψησταριές και ένα σκεπαστό περίπτερο. Το πάρκο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο από τις 9 π.μ. έως το σούρουπο.

Grey Havens Inn

Σε κοντινή απόσταση από το Sequinland Road, στο δρόμο προς το Reid State Park, θα περάσετε το 1904 Gray Havens Inn, το τελευταίο πανδοχείο σε βότσαλο στην ακτή του Maine (ανοιχτό από το Μάιο έως τον Οκτώβριο) και ένα δημοφιλές μέρος για γάμους Maine. Το πανδοχείο έχει καταπληκτική θέα από ψηλά πάνω από χιλιόμετρα από βραχώδη ακτή, νησιά, φάρους, λιμάνι, κόλπο και ανοιχτό ωκεανό.

Το Inn διαθέτει αγκυροβόλιο βαθιάς ύδρευσης, μια αποβάθρα και rowboats που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να οδηγήσετε σε ένα νησί άγριας ζωής νησιού ακριβώς ανοικτά από το πανδοχείο. Στο εσωτερικό, το κύριο δωμάτιο κυριαρχείται από ένα τεράστιο πέτρινο τζάκι και το αρχικό παράθυρο εικόνων 12 ποδιών το 1904. Τα δωμάτια είναι απλά διακοσμημένα. Μερικοί είναι στη μικρή πλευρά.

Η κρεβατοκάμαρα και το πρωινό

Ακριβώς κάτω από το δρόμο από το Gray Havens είναι το The Mooring B & B, το ανακαινισμένο πρώην σπίτι του Walter Reid, ο οποίος δωρίζει τη γη για το Reid State Park. Το Inn προσφέρει πέντε μοναδικά δωμάτια, όλα με ιδιωτικό μπάνιο, κλιματισμό και όμορφη θέα στον ωκεανό.

Πέντε νησιωτικές εταιρείες αστακών

Αν θέλετε να δείτε ένα λιμάνι εργασίας που επισημαίνει το παραθαλάσσιο Maine, ακολουθήστε τη διαδρομή 127 νότια μέχρι να τελειώσει στο μικροσκοπικό χωριό των πέντε νησιών. Εδώ μπορείτε να φάτε το μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο στην προβλήτα στην σχάρα "Love Nest" ή το Five Islands Lobster Compnay ενώ βλέπετε ψαράδες και αστακούς να ξεφορτωθούν τα ψαροκάικα τους ή να νοικιάσουν ένα σκάφος και να εξερευνήσουν το λιμάνι, κομψά ιστιοφόρα σκάφη αναμειγνύονται μεταξύ των αλιευτικών σκαφών εργασίας.

Coveside Ξενώνας με πρωινό

Το Coveside B & B είναι κρυμμένο σε έναν απομονωμένο βραχώδη όρμο απέναντι από μια ακτή εργασίας αστακού κοντά στα πέντε νησιά. Τα επτά δωμάτια είναι απλά αλλά όμορφα διακοσμημένα σε στιλ που θυμίζει τις παραθαλάσσιες κατοικίες των αρχών του 20ου αιώνα.

Για να φτάσετε στο πανδοχείο, πηγαίνετε περίπου ένα μίλι στη Διαδρομή 127 μετά από τη στροφή για το Reid State Park και στρίψτε αριστερά στην Old School Road Road στο λευκό εκκλησάκι. Αφού περάσετε το Sheepscott Bay Boat Company στα αριστερά σας, στρίψτε αριστερά στο North End Road και προσέξτε για το σήμα Coveside περίπου 100 μέτρα στα δεξιά σας.

Ενοικιάσεις σπιτιών

Το Georgetown διαθέτει διάφορους τύπους διακοπών για τους καλοκαιρινούς μήνες. Για παράδειγμα, ενοικιάσεις εξοχικών σπιτιών διατίθενται στον ποταμό Back στις Back River Bend Cottages και στα πέντε νησιά. Μπορείτε ακόμη να νοικιάσετε ένα σπίτι από Riggs Cove Rentals στο Robinhood Marine Centre.

Φάρος του νησιού Seguin

Στο στόμιο του ποταμού Kennebec βρίσκεται το νησί Seguin, ένα άγονο βράχο, το οποίο είναι το σπίτι του Φάρου του νησιού Seguin, που χτίστηκε το 1857. Το Georgetown είναι η κοντινότερη πόλη στον φάρο, αλλά μπορεί να δει (με κιάλια) από την παραλία Popham Phippsburg ή, ακόμα καλύτερα, σε μία από τις κρουαζιέρες που προσφέρονται από εταιρείες ναυσιπλοΐας στο Boothbay Harbor και Bath.

Εκτός από τον ίδιο τον πύργο, το νησί έχει ένα σπίτι κατόχου, ένα boathouse και ένα τραμ που χρησιμοποιήθηκε για να μεταφέρει τις προμήθειες στο σπίτι του κατόχου που σκαρφάλωσε στην κορυφή του νησιού.

Εάν παραμείνετε στη διαδρομή 1 ενώ εξερευνάτε την ακτή του Maine, θα χάσετε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία, τα καλύτερα εστιατόρια και τα πιο αυθεντικά ψαροχώρια της πολιτείας. Το Georgetown, μόλις 45 λεπτά από το Πόρτλαντ, προσφέρει όλα αυτά και πολλά άλλα.