Αναθεώρηση συσκευής: Casio WSD-F10 Έξυπνο για εξωτερικούς χώρους

Η άφιξη του Apple Watch το 2015 σηματοδότησε την έναρξη μιας ολόκληρης νέας γενιάς smartwatch που ήταν πιο χρήσιμη, γεμάτη χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα από ποτέ. Η συσκευή της Apple έθεσε την ιδέα της κεντρικής τεχνολογίας της φορητής τεχνολογίας, συγκεντρώνοντας μεγάλη προσοχή τόσο από το ευρύ κοινό όσο και από τα mainstream media. Αλλά, ένιωσα ότι το Apple Watch δεν ήταν πραγματικά καλός σύντροφος για τους περιηγητές περιπέτειας, και μοιράστηκε το σκεπτικό μου σε ένα άρθρο σε αυτό ακριβώς το site.

Για μένα, το ρολόι ήταν λίγο πολύ εύθραυστο, λείπει κάποια σημαντικά χαρακτηριστικά και είχε υπο-par ζωή μπαταρίας για να είναι ένα πραγματικά σπουδαίο ρολόι για όσους από εμάς που περιπλανιόταν συνήθως μακριά από το κτυπημένο μονοπάτι.

Ευτυχώς, στους μήνες που ακολούθησαν, άρχισαν να εμφανίζονται στη σκηνή διάφορες νέες επιλογές, η πιο ενδιαφέρουσα από τις οποίες ήταν το Casio WSD-F10 Smart Outdoor Watch, μια συσκευή που τροφοδοτείται από το Android Wear OS που υπόσχεται να είναι ακριβώς αυτό που ενεργός υπαίθριος ενθουσιώδης και ταξιδιώτης περιπέτειας έχει περιμένει. Πρόσφατα, είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το WSD-F10 και ήρθε πολύ εντυπωσιασμένος.

Σε σύγκριση με το Apple Watch, η είσοδος της Casio στην αγορά smartwatch είναι σημαντικά μεγαλύτερη. Όμως, αυτό το πρόσθετο χύμα χρησιμοποιείται σωστά, καθώς το WSD-F10 είναι εγκιβωτισμένο σε πολύ πιο ανθεκτικό και ανθεκτικό σώμα από την προσφορά της Apple. Στην πραγματικότητα, ενώ το εξωτερικό ρολόι είναι μεγαλύτερο, θα έλεγα ότι είναι περισσότερο από ό, τι σε μέγεθος με κάτι που θα βρείτε από την Suunto ή την Garmin, δύο εταιρείες που είναι γνωστές για την κατασκευή ρολογιών ειδικά σχεδιασμένων για εξωτερικούς χώρους.

Επιπλέον, το WSD-F10 δεν είναι τόσο βαρύ όσο θα σκέφτεστε με την πρώτη ματιά, και τελικά τελειώνει άνετα στον καρπό σας.

Πόσο ανθεκτική είναι η συσκευή του Casio; Σκεφτείτε αυτό - η Apple είναι απρόθυμη να κάνει οποιεσδήποτε δηλώσεις σχετικά με το επίπεδο του ρολογιού της αντοχής στο νερό, παρόλο που μπορεί εύκολα να επιβιώσει μια καλή dunking στο νερό.

Από την άλλη πλευρά, το εξωτερικό ρολόι είναι πλήρως αδιάβροχο έως 50 μέτρα (165 πόδια) και πληροί τις οδηγίες MIL-SPEC 810G για προστασία από σκόνη και πτώση. Αυτό σημαίνει ότι αυτό ήταν ένα ρολόι που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για να επιβιώσει στο ύπαιθρο - κάτι που μπορεί να αισθανθεί και να δει στην συνολική ποιότητα κατασκευής του.

Ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό του WSD-F10 είναι η τεχνολογία διπλής οθόνης. Η Casio έχει επικαλύψει μια μονόχρωμη οθόνη LCD στην κορυφή μιας έγχρωμης οθόνης LCD με το ρολόι γνωρίζοντας ακριβώς ποια θα χρησιμοποιηθεί σε κάθε δεδομένη στιγμή. Πρέπει να ρίξετε μια ματιά στην ώρα και την ημερομηνία; Η μονόχρωμη οθόνη παραμένει πάντα αναμμένη για να παρέχει αυτές τις πληροφορίες και φαίνεται ευκρινή ακόμη και σε έντονο ηλιακό φως. Από την άλλη πλευρά, αν λάβετε ένα μήνυμα κειμένου, μια ειδοποίηση εφαρμογής ή άλλα δεδομένα, η έγχρωμη οθόνη LCD εκκινεί για να εμφανίσει αυτές τις πληροφορίες με έντονο τρόπο. Αυτή η προσέγγιση δύο επιπέδων επιτρέπει στο εξωτερικό ρολόι να είναι πιο αποδοτικό με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, επεκτείνοντας το περαιτέρω από το Apple Watch.

Επιπλέον, το ρολόι της Casio διαθέτει μια σειρά αισθητήρων που μπορούν να παρέχουν σημαντικές πληροφορίες χωρίς να χρειάζονται εγκατεστημένες εφαρμογές Android. Για παράδειγμα, είναι εξοπλισμένο με μια ηλεκτρονική πυξίδα, υψομετρητή και βαρόμετρο, τα οποία μπορούν να λειτουργούν ανεξάρτητα από ένα smartphone.

Έχει επίσης ενσωματωμένες πληροφορίες ανατολής και ηλιοβασιλέματος με βάση τις τρέχουσες τοποθεσίες σας και θα προσφέρει επίσης ένα γράφημα για τις παλίρροιες. Φυσικά, όπως και με τα περισσότερα smartwatches, μπορεί επίσης να παρακολουθεί τα επίπεδα άσκησης και φυσικής κατάστασης.

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα smartwatches, το WSD-F10 έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζει το πρόσωπό του, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να εμφανίζουν ακριβώς τις σωστές πληροφορίες που χρειάζονται μια ματιά. Για παράδειγμα, όταν κάνετε πεζοπορία στην ύπαιθρο ή σε κορυφαία τσουγκράνα στα βουνά, μπορεί να θέλετε να δείτε την κατεύθυνση της κατεύθυνσής σας, το ύψος και τις τρέχουσες βαρομετρικές αναγνώσεις. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε απλά να προσαρμόσετε το πρόσωπο για να σας δώσει τα δεδομένα όταν το χρειάζεστε. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό γνώρισμα, και ελπίζω ότι τα μελλοντικά ρολόγια στο εξωτερικό θα μας δώσουν την ίδια δυνατότητα.

Όσοι από εμάς είναι ιδιαίτερα δραστήριοι θα διαπιστώσουν ότι αυτό το ρολόι είναι εξοπλισμένο με την ικανότητα παρακολούθησης των δραστηριοτήτων που τρέχουν, ποδηλασία και πεζοπορία και παρέχει πληροφορίες για το πόσο μακριά και γρήγορα έχουμε ταξιδέψει.

Θα παρακολουθεί επίσης τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται, το χρόνο που έχει εξαντληθεί και τα βήματα που έχουν ληφθεί, καθιστώντας τον έναν καλό σύντροφο προπόνησης. Προσωπικά, εξακολουθώ να αισθάνομαι ότι το Apple Watch έχει το πλεονέκτημα σε αυτό το τμήμα, αλλά η συσκευή της Casio κάνει πολλά άλλα πράγματα καλά ότι αυτό είναι ακόμα ένας καλός ιχνηλάτης φυσικής κατάστασης.

Η βασική λειτουργικότητα του WSD-F10 είναι αρκετά εντυπωσιακή από μόνος του, ειδικά όταν ρίχνετε τη δυνατότητα να διαβάζετε μηνύματα κειμένου και ειδοποιήσεις απευθείας στην οθόνη. Όμως, αυτή η λειτουργικότητα μπορεί να επεκταθεί ακόμη περισσότερο μέσω της χρήσης εφαρμογών Android. Θα βρείτε πολλές από τις σημαντικότερες εφαρμογές που έχουν συμβατότητα Android Wear αυτές τις μέρες, επιτρέποντάς σας να εγκαταστήσετε αυτές που έχουν την πιο νόημα για εσάς και να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα από αυτά απευθείας από το ίδιο το smartwatch. Αυτό ισχύει για πράγματα όπως το Google Fit και το RunKeeper, καθώς και πιο παραδοσιακές εφαρμογές όπως οι Χάρτες Google, οι οποίες μπορούν να παρέχουν κατευθύνσεις στον καρπό σας.

Πιστέψτε το ή όχι, το εξωτερικό ρολόι μπορεί να συνδυαστεί με ένα iPhone, αν και το επίπεδο λειτουργικότητας είναι κάπως περιορισμένο. Δεν θα έχετε πρόσβαση στο πλήρες φάσμα εφαρμογών που θα χρησιμοποιούσατε αν χρησιμοποιούσατε για παράδειγμα ένα τηλέφωνο Android. Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με την Apple που τώρα επιτρέπει στο WSD-F10 πλήρη πρόσβαση στο λειτουργικό σύστημα iOS, καθώς είμαι βέβαιος ότι η Casio θα ήθελε να είναι σε θέση να παρέχει ένα σύνολο πλήκτρων για τους χρήστες iPhone επίσης. Ως έχει, θα έχετε τη δυνατότητα να λαμβάνετε ειδοποιήσεις και ειδοποιήσεις, αλλά λίγο άλλο, παρόλο που το πλήρες φάσμα των ωρομέτρων του ρολογιού - συμπεριλαμβανομένων της πυξίδας, του υψομέτρου και ούτω καθεξής - λειτουργεί ανεξάρτητα από το τηλέφωνο.

Αλλά, αν είστε χρήστης Android που αγαπά να ταξιδέψει και είναι ενεργός σε εξωτερικούς χώρους, το WSD-F10 είναι μια εξαιρετική επιλογή. Προσφέρει τόσο πολλή λειτουργικότητα από το κιβώτιο που είναι ήδη στο ίδιο επίπεδο με τα περισσότερα άλλα εξωτερικά ρολόγια και όταν προσθέτετε όλες τις εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για το Android Wear, χτυπά σχεδόν όλα τα υπόλοιπα. Ανθεκτικό, ανθεκτικό και σχεδιασμένο για περιπέτεια, αυτό είναι το έξυπνο τραγούδι που πολλοί από εμάς περιμέναμε και αξίζει να περιμένουμε.

Υπάρχουν μερικά θέματα που η Casio πρέπει να αντιμετωπίσει σε αυτό το ρολόι, ωστόσο. Για παράδειγμα, μια περιοχή που οι περισσότεροι smartwatches θα μπορούσαν να βελτιώσουν είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, και το Outdoor Watch δεν αποτελεί εξαίρεση. Μην με ενοχλείτε, σε σύγκριση με το Apple Watch, το κάνει αρκετά καλά, συνήθως παίρνοντας όσο και τρεις ημέρες χρήσης από μια μόνο χρέωση, ανάλογα με το που το χρησιμοποιείτε. Αλλά, αν ζητήσετε από το ρολόι να παρακολουθήσει τις κινήσεις σας στην πατρίδα, είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσετε προβλήματα. Ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας και τη χρήση της εφαρμογής, θα μπορούσατε να δείτε την πτώση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας σε μόλις 20 ώρες. Αυτό δεν είναι ακόμα τρομερό σε σύγκριση με κάποια smartwatch, όταν εξετάζετε τη λειτουργικότητα που φέρνει στο τραπέζι το WSD-F10, αλλά είναι πολύ μικρότερη από άλλα εξωτερικά ρολόγια, μερικά από τα οποία μπορούν να διαρκέσουν εβδομάδες χωρίς να χρειαστεί επαναφόρτιση, αν και με πολύ λιγότερες δυνατότητες και δεδομένων. Ακόμα, θα ήθελα να δω τη μελλοντική έκδοση αυτού του ρολογιού να έρχεται με μια καλύτερη μπαταρία, αλλά το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για το Apple Watch μου.

Σε σύγκριση με άλλα ρολόγια εξωτερικού χώρου, το WSD-F10 παρουσιάζεται και σε άλλη κατηγορία - έλλειψη ενσωματωμένου GPS. Όταν συνδέεται σε ένα smartphone μπορεί να ξεπεράσει αυτή την πρόκληση, ωστόσο, συχνά καθιστώντας το ξεχνάτε ότι δεν έχει δικό της ολοκληρωμένο chip. Αλλά, τα περισσότερα από τα ρολόγια από τα προαναφερθέντα Suunto και Garmin έρχονται και με το GPS επί του σκάφους, οπότε δεν το έχει εδώ ξεχωρίζει ως ένα κομμάτι ενός προβλήματος. Είμαι βέβαιος ότι ορισμένοι από εσάς θα διαγράψετε το εξωτερικό ρολόι γιατί δεν έχετε αυτό το χαρακτηριστικό, το οποίο είναι κατανοητό. Απλά γνωρίζετε ότι μπορεί ακόμα να χρησιμοποιήσει το GPS, εφόσον είναι συνδεδεμένο με την κινητή συσκευή σας.

Υπάρχουν επίσης μερικές ιδιορρυθμίες με τον τρόπο που λειτουργεί το Android Wear, μερικές φορές κάνοντας τα πράγματα λίγο πιο συγκεχυμένα από ό, τι πρέπει να είναι. Είχα μάλιστα το crash OS σε με σε μια περίπτωση, επανεκκίνηση, ενώ ήμουν αλληλεπιδρώντας με μια εφαρμογή. Όμως, ένα μεγάλο μέρος από αυτό έρχεται κάτω για να συνεχίσει η Google να βελτιώσει την εμπειρία Android Wear, και δεδομένου ότι το ρολόι μπορεί να ενημερωθεί με τις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος, θα συνεχίσει να βελτιώνεται με την πάρα πολύ χρόνο.

Αυτά τα λίγα θέματα, το Casio WSD-F10 Outdoor Watch είναι μια εξαιρετική επιλογή για ταξιδιώτες περιπέτειας. Είναι ανθεκτικό, ανθεκτικό και χτισμένο για εξωτερικούς χώρους και διαθέτει μερικά φανταστικά χαρακτηριστικά ενσωματωμένα. Τοποθετήστε τη δυνατότητα χρήσης εφαρμογών από τον κατάλογο Android Wear και έχετε ένα πλήρες smartwatch που είναι έτοιμο για σχεδόν οτιδήποτε. Διατιμημένος στα 500 δολάρια, ο ίδιος μάλιστα στοιχηματίζει ευνοϊκά με άλλα ρολόγια εξωτερικού χώρου, τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν τόσο μεγάλη ευελιξία όσον αφορά τη χρήση, αν και μπορεί να έρθουν εξοπλισμένα με GPS και καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Εάν βρίσκεστε στην αγορά για ένα smartwatch που θα σας συνοδεύσει στις απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη, πραγματικά δεν υπάρχει άλλη πραγματική επιλογή. Αυτό είναι ένα μεγάλο κομμάτι του κιτ που πιθανότατα θα βελτιωθεί καθώς το Android Wear εξελίσσεται και υπάρχουν περισσότερες εφαρμογές. Όλα αυτά τα καθιστούν πολύ εύκολο να σας προτείνουμε.

Μάθετε περισσότερα στο Casio.com.