Ταξίδι περιπέτειας 101: Πώς να ταξιδέψετε μεμονωμένα

Για τους περιπλανώμενους ταξιδιώτες, μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι συχνά να βρεθεί κάποιος που να έρθει μαζί μας στα τρελά μας ταξίδια. Μετά από όλα, οι περισσότεροι άνθρωποι θα προτιμούσαν να περάσουν μια εβδομάδα χαλαρώνοντας σε μια παραλία, αντί να σπρώχνουν τους εαυτούς τους στα φυσικά όριά τους, ενώ αναρριχημένοι Κιλιμάντζαρο. Αλλά για όσους από εμάς αγαπούν μια καλή περιπέτεια, αυτό ακούγεται σαν η τέλεια διαφυγή, γι 'αυτό δεν πρέπει να αφήσετε ένα μικρό πράγμα, όπως να μην έχετε φίλους του ταξιδιού σας κρατήσει από το να πάτε.

Οι πιθανότητες είναι, θα έχετε ακόμα μια καταπληκτική εμπειρία και θα μπορούσατε να κάνετε μερικούς νέους φίλους στην πορεία.

Αλλά η ατομική μετακίνηση δεν είναι πάντα εύκολη, γι 'αυτό αν πάτε μόνος θα πρέπει να σχεδιάσετε μπροστά λίγο περισσότερο, να σκεφτείτε τα θέματα ασφάλειας και να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία που πρέπει να μείνετε στην επικοινωνία όσο το δυνατόν περισσότερο . Ακολουθούν ορισμένες καλές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να το κάνετε ακριβώς αυτό.

Μοιραστείτε το Σχέδιο σας

Όταν ταξιδεύετε μόνοι σας, είναι πάντα καλή ιδέα να μοιραστείτε τη διαδρομή σας με τους φίλους και την οικογένειά σας, ακόμα κι αν είναι απλά ένα περίγραμμα του τι σκοπεύετε να κάνετε. Με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούν μόνο να ακολουθήσουν μαζί με το ταξίδι σας από μακριά, θα ξέρουν περίπου όπου πρέπει να είστε σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή επίσης. Εάν κατά τύχη κάτι πρέπει να συμβεί ενώ ταξιδεύετε, τουλάχιστον θα ξέρουν από πού να αρχίσουν να ψάχνουν για εσάς.

Και εάν τα ταξιδιωτικά σας σχέδια αλλάξουν απροσδόκητα - κάτι που συμβαίνει συχνά - φροντίστε να ενημερώσετε τους κατάλληλους ανθρώπους στο σπίτι σας όσο το δυνατόν συντομότερα.

Η κατοχή μιας ξεπερασμένης διαδρομής δεν τους κάνει πολλά καλά αν δεν είστε εκεί που λέτε ότι πρόκειται να είστε.

Να είσαι ασφαλής

Η ασφάλεια είναι ίσως η μεγαλύτερη ανησυχία για τους ξεχωριστούς ταξιδιώτες, καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να θρυμματιστεί από ένα εγκληματικό στοιχείο όταν δεν έχετε κάποιον που να κοιτάζει έξω για σας. Αλλά πέρα ​​από αυτές τις ανησυχίες, ακόμη και ζητήματα που σχετίζονται με την υγεία μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα.

Εάν αρρωστήσετε και καταλήξετε σε ξένο νοσοκομείο, ίσως να μην υπάρχει κάποιος που να σας βοηθά να σας ελέγχει, παρέχοντας πληροφορίες στους γιατρούς ή αφήνοντας την οικογένεια και τους φίλους σας πίσω στο σπίτι να γνωρίζουν τι συνέβη.

Όταν ταξιδεύετε μόνοι σας, έχετε πάντοτε καλές μορφές αναγνώρισης μαζί σας, καθώς και φωτοτυπίες του διαβατηρίου σας. Είναι επίσης μια καλή ιδέα να έχετε έναν κατάλογο όλων των φαρμάκων που λαμβάνετε αυτήν την περίοδο ή ακόμα και τη συνταγή για τα γυαλιά ή τις επαφές σας, μόνο σε περίπτωση.

Επίσης, μην ξεχάσετε να φέρετε ένα κιτ πρώτων βοηθειών από τα Adventure Medical Kits. Θα μπορούσε να γίνει ο καλύτερος φίλος σας ενώ βρίσκεστε στο δρόμο.

Επικοινωνήστε όταν μπορείτε

Τα περιπετειώδη ταξίδια συνήθως μας μεταφέρουν σε απομακρυσμένα μέρη όπου η παραμονή σε επαφή δεν είναι πάντα μια εύκολη προοπτική. Ωστόσο, με τον πολλαπλασιασμό των smartphones, των δισκίων και άλλων συσκευών επικοινωνίας, είναι ευκολότερο από ποτέ να παραμείνετε σε επαφή με κάποιον χωρίς να προσθέσετε πολλά στο πακέτο σας.

Όταν βρίσκεστε σε πόλεις, συνδεθείτε με Wi-Fi ή χρησιμοποιήστε προπληρωμένα προγράμματα κινητής τηλεφωνίας για να στείλετε περιστασιακά μηνύματα κειμένου ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στις επαφές σας στο σπίτι. Θα τους καθησυχάσει ότι όλα είναι καλά και επιτρέψτε σε αυτά να παρακολουθήσουν πού βρίσκεστε. Θα είναι επίσης πολύ έκπληκτος όπου μπορείτε να βρείτε μια σύνδεση στο Διαδίκτυο αυτές τις μέρες, με ακόμη και τα μικρά χωριά που συχνά έχουν κάποιο είδος περιορισμένης υπηρεσίας.

Και αν είστε πραγματικά ανοικτά από το δίκτυο, ίσως ένα Spot Satellite Messenger ή DeLorme inReach Explorer μπορεί να είναι ένα πιο χρήσιμο εργαλείο. Αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούν τεχνολογία δορυφορικών επικοινωνιών που επιτρέπει σε άλλους να παρακολουθούν όχι μόνο την τρέχουσα θέση σας αλλά και να σας δίνουν τη δυνατότητα να τους στέλνετε σύντομα μηνύματα. Και αν χειρότερος επιδεινωθεί, και οι δύο συσκευές διαθέτουν επίσης λειτουργίες SOS που σας δίνουν τη δυνατότητα σε όλους να σας βοηθήσουν αν το χρειάζεστε.

Συνταχθείτε!

Ακριβώς επειδή αφήσατε το σπίτι μόνο του δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να συνδεθείτε με άλλους ταξιδιώτες ενώ βρίσκεστε στο δρόμο. Είναι πιθανό να συναντήσετε ένα άλλο σόλο ή μικρή ομάδα, ταξιδιώτες περιπέτειας, ιδιαίτερα όταν μένετε σε ξενώνες, επισκέπτεστε εστιατόρια ή παμπ, ή συμμετέχετε σε ομαδικές εκδρομές και δραστηριότητες. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συναντήσετε φίλους, να είστε ασφαλείς και ίσως να βρείτε και μελλοντικούς συντρόφους ταξιδιού.

Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος να νικήσετε τη μοναξιά που μερικές φορές έρχεται και με το σόλο ταξίδι.

Εμπιστεύσου τα ένστικτά σου

Μη φοβάστε να εμπιστεύεστε τα ένστικτά σας ενώ ταξιδεύετε επίσης. Εάν συναντήσετε μια κατάσταση που φαίνεται λίγο ψάρια, είναι πιθανότατα! Η προσοχή, ο σκεπτικισμός και η ευσπλαχνία μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις απάτες ή να βρεθείτε σε κάποιο σημείο που πραγματικά δεν θέλετε να είστε. Με την πάροδο του χρόνου, είναι πιθανό να γίνει πιο άνετα με τον τόπο που επισκέπτεστε, κάτι που θα σας βοηθήσει να συνδυάσετε περισσότερο με το πλήθος και να καταλάβετε τα τμήματα της πόλης που θέλετε να αποφύγετε και να αναγνωρίσετε τους ανθρώπους που αναζητούν ως επί το πλείστον να σας χωρίσει από τα χρήματά σας.

Από την άλλη πλευρά, μην είστε τόσο προσεκτικοί ώστε να μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να κάνει ή να δοκιμάσει τίποτα. Όλο το σημείο ταξιδιού για να βγείτε έξω και να ζήσετε τον κόσμο, και θα πρέπει να το κάνετε αυτό, ακόμη και αν επισκέπτεστε έναν προορισμό εντελώς μόνο του. Κρατήστε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοικτά, ζητήστε συμβουλές για το πού να πάτε και τι να κάνετε με τους ανθρώπους που εμπιστεύεστε και μην φοβάστε να βρεθείτε εκεί έξω.

Τέλεια τέχνη του ταξιδεύοντας φως

Το ταξίδι σόλο σημαίνει να είσαι πολύ αυτοτελής και ανεξάρτητος. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί καλύτερα αν ταξιδεύετε με φως, καθώς δεν θα έχετε πάρα πολλές τσάντες για να απολαύσετε την ομορφιά σας και μπορείτε εύκολα να φτάσετε από έναν προορισμό στον επόμενο χωρίς πολύ κόπο. Είμαι ένας μεγάλος υποστηρικτής του ταξιδιού με ένα σακίδιο, δεδομένου ότι δεν είναι μόνο ελαφρύ, αλλά σούπερ βολικό για τη μεταφορά εργαλεία σας πάρα πολύ. Όταν είστε έτοιμοι να πάτε, απλά το ρίχνετε στους ώμους σας και είστε στο δρόμο σας.

Το φως συσκευασίας έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα που σας επιτρέπει να κινηθείτε πιο γρήγορα όταν χρειάζεται. Είτε πρόκειται για βιασύνη μέσω του αεροδρομίου για να πιάσετε την επόμενη πτήση σας, πεζοπορία στην επόμενη κάμπινγκ σας, ή απλά να προσπαθήσετε να αποφύγετε τα δυσάρεστα άτομα, να είστε γρήγορα στα πόδια σας μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο πράγματι.

Ανακαλύψτε τη μοναξιά

Ενώ είναι πιθανό να συνδεθείτε με άλλους στην ατομική σας περιπέτεια, μην ξεχάσετε να απολαύσετε κάποιο χρόνο στον εαυτό σας. Ενώ ταξιδεύετε, είναι μια καλή εποχή για τον προβληματισμό, την ενδοσκόπηση και την αυτο-ανακάλυψη, τα οποία τείνουν να συμβαίνουν περισσότερο όταν είστε μόνοι σας. Μην μεταβιβάσετε ευκαιρίες για να ταξιδέψετε με άλλους, αν η κατάσταση είναι σωστή, αλλά απολαύστε μερικές από τη μοναξιά που έρχεται με ένα περιπετειώδες ταξιδιώτη εξερευνώντας τον κόσμο από μόνοι τους. Μπορεί να είναι απίστευτα ανταμείβοντας, αν και θα φέρει και περιστασιακά συναισθήματα τρέμουλας και αβεβαιότητας. Με το χρόνο και την εμπειρία, όμως, αυτά τα αισθήματα θα περάσουν και θα νιώσετε πιο άνετα στο δέρμα σας, τόσο στο σπίτι όσο και ενώ ταξιδεύετε στο εξωτερικό.