Πάρτε χειμώνα σας Αδρεναλίνη βιασύνη στο Timbersled

Ψάχνετε για μια υγιή δόση αδρεναλίνης για να περάσετε τους μεγάλους χειμερινούς μήνες; Στη συνέχεια, σίγουρα θα θέλετε να δείτε το Timbersled, ένα υβριδικό όχημα που συνδυάζει ένα παραδοσιακό ποδήλατο βρωμιάς και snowmobile για να δημιουργήσετε μια εντελώς νέα εμπειρία που ίσως να είναι το πιο συναρπαστικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε στο χιόνι αυτή τη στιγμή.

Το Timbersled ήταν το πνευματικό τέκνο του Allen Magnum, ιδρυτή της εταιρείας, η οποία χτίστηκε με την τεχνογνωσία του για το σχεδιασμό οχημάτων χιονιού για χρήση στο απότομο και απαιτητικό έδαφος των βουνών.

Το 2008, ο Allen οδήγησε κάτι που ήταν παρόμοιο με μια μοτοσικλέτα μοτοσικλέτας off-road ποδηλάτων σχεδιασμένη για χρήση στο χιόνι για πρώτη φορά. Το βρήκε διασκεδαστικό και αναζωογονητικό, αλλά με το υπόβαθρό του γνώριζε ότι θα μπορούσε να χτίσει κάτι καλύτερο. Έτσι, αφού επέστρεψε στο σπίτι, πήγε αμέσως στη δουλειά για να σχεδιάσει το δικό του ποδήλατο χιονιού και γεννήθηκε η ιδέα για το Timbersled.

Κατά τα επόμενα δύο χρόνια, ο Allen χτίζει και δοκιμάζει μια σειρά από πρωτότυπα πριν δημιουργήσει το πρώτο του αληθινό σύστημα μετατροπής Timbersled. Αυτό επέτρεψε στους ιδιοκτήτες ποδηλάτων ρύπου να μετατρέψουν τις μοτοσυκλέτες τους σε μηχανή που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο χιόνι. Στη διαδικασία μετατροπής το μπροστινό ελαστικό αντικαθίσταται με ένα μόνο σκι, ενώ στο πίσω μέρος προστέθηκε ένα σύστημα ίχνους, όχι σε αντίθεση με εκείνο που βρέθηκε σε ένα χιονοκίνητο όχημα. Αυτό δίνει στο αυτοκίνητο μια μοναδική εμφάνιση που σίγουρα δεν μοιάζει με τίποτα άλλο στο μονοπάτι, αλλά έφερε επίσης το χιόνι ποδηλασία σε ένα εντελώς νέο επίπεδο επίσης.

Με την πρώτη ματιά, το Timbersled μοιάζει με κάτι που θα βρείτε στο σετ των τελευταίων κτυπήματος James Bond. Είναι η συγχώνευση υψηλής τεχνολογίας μιας μοτοσικλέτας και ενός snowmobile, πλήρης με ηλεκτρική ανάφλεξη, διαλείμματα δίσκων και μια επιθετική ανάρτηση σχεδιασμένη να παρέχει άνετη οδήγηση ακόμη και σε ανώμαλο έδαφος.

Έχει την ψυχή ενός ποδηλάτου βρωμιάς, ενός πέλματος μιας δεξαμενής και ενός σώματος που δεν μοιάζει με τίποτα άλλο στη Γη.

Ενώ στέκεστε ακόμα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το Timbersled φαίνεται λίγο βαρετό. Είναι μακρύ, περίεργο σχήμα και έχει μέρη που δεν φαίνονται απαραίτητα σαν να ανήκουν μαζί. Αλλά σε κίνηση, το ποδήλατο χιονιού είναι ένα άλλο κτήνος εντελώς. Είναι ισχυρό, γρήγορο και διασκεδαστικό να οδηγείτε, με μεγαλύτερη ευελιξία από ό, τι θα περίμενε κανείς. Στο χιόνι, λάμπει πραγματικά, σκάλισμα σκόνη με ευκολία.

Η πλήρης προσανατολισμός με αυτή τη μοναδική μηχανή χιονιού διαρκεί λίγα μόνο λεπτά, παρόλο που ίσως να μην το σκέφτεστε όταν φτάσετε σε ένα. Αρχικά, αισθάνεται ότι το Timbersled θα μπορούσε εύκολα να πέσει ενώ το οδηγείτε, και η απότομη στροφή φαίνεται σαν αδύνατο. Αλλά δεν παίρνει τόσο πολύ χρόνο στη σέλα πριν συνειδητοποιήσετε ότι είναι πιό ευκίνητο από ό, τι φαίνεται, και ότι το μπροστινό σκι προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα από ό, τι θα περίμενε κανείς. Πριν από πολύ καιρό, όλα αρχίζουν να έρχονται σε ισχύ καθώς μαθαίνετε να εμπιστεύεστε το όχημα, ακόμη και σε βαθύ χιόνι και τραχύ έδαφος. Όταν συμβεί αυτό, ξαφνικά θα βρεθείτε να κάνετε στροφές που δεν νομίζατε ότι ήταν εφικτές λίγα λεπτά νωρίτερα και γίνονται όλο και πιο άνετα σε όλους.

Μετά από μια σύντομη σύνοδο προσανατολισμού, ο κόσμος είναι ανοιχτός στον αναβάτη Timbersled. Είτε σκοπεύετε να πετάξετε το γκάζι σε ένα ανοιχτό λιβάδι είτε να το οδηγήσετε σε ένα στενό μονοπάτι, αυτό είναι ένα μηχάνημα που μπορείτε να το πάρετε σχεδόν οπουδήποτε στο χιόνι. Είναι ελαφρύτερο και πιο ευέλικτο από ένα κανονικό snowmobile, το οποίο καθιστά ευκολότερο τον ελιγμό σε μέρη που δεν ήταν απαραίτητα δυνατά πριν. Αυτό είναι ένα μεγάλο μέρος αυτού που κάνει αυτή τη διαδρομή τόσο συναρπαστική και διασκεδαστική. Είτε είστε έτοιμοι να εξερευνήσετε το backcountry, ή απλά θέλετε μια άγρια ​​βιασύνη αδρεναλίνης, το Timbersled μπορεί να σας δώσει την εμπειρία που επιθυμείτε. Είναι απλά ένα μοναδικό μηχάνημα που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τις εξωτερικές χειμερινές δραστηριότητες.

Τα κιτ μετατροπής Timbersled δεν είναι φθηνά. Ξεκινούν από $ 4000 και πηγαίνουν από εκεί ανάλογα με το μοντέλο που σας ενδιαφέρει.

Διατίθεται και σε δύο στυλ, "μακρύ" και "σύντομο". Η μακρά έκδοση είναι πιο κατάλληλη για βαθύτερο χιόνι και είναι λίγο λιγότερο ευκίνητη, ενώ το σύντομο μοντέλο μπορεί να πάρει πιο στροφές αλλά δεν είναι τόσο ισχυρό σε βαριά σκόνη. Και οι δύο λειτουργούν πολύ καλά, και είναι απλά μια χαρά να οδηγήσετε.

Μάθετε περισσότερα στο Timbersled.com και δείτε αυτό το βίντεο για να δείτε αυτό το μοναδικό μηχάνημα σε δράση.