Δημόσια μεταφορά κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων: Πώς να φτάσετε στους χώρους

Οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016 πρόκειται να ξεκινήσουν τον Αύγουστο και η πόλη ολοκληρώνει τις προετοιμασίες της τελευταίας στιγμής για τα παιχνίδια. Ένα από τα μεγαλύτερα έργα στο Ρίο ντε Τζανέιρο είναι η δαπανηρή επέκταση του συστήματος δημόσιων συγκοινωνιών, που θα επιτρέψει στον τεράστιο αριθμό θεατών να φτάσουν στους χώρους. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν σε τριάντα δύο χώρους σε τέσσερις ζώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο: Barra da Tijuca, Deodoro, Copacabana και Maracanã.

Επιπλέον, οι ακόλουθες πόλεις στη Βραζιλία θα φιλοξενήσουν αγώνες ποδοσφαίρου: Μπέλο Οριζόντε, Μπραζίλια, Μάναους, Σαλβαδόρ και Σάο Πάολο.

Πώς να φτάσετε στους χώρους των Ολυμπιακών Αγώνων:

Το Rio2016, το επίσημο site των θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016, διαθέτει λεπτομερή χάρτη του Ρίο ντε Τζανέιρο με κάθε ένα από τους 32 χώρους. Κάτω από τον χάρτη υπάρχει μια λίστα με χώρους και εκδηλώσεις. Όταν κάνετε κλικ σε οποιοδήποτε από αυτά τα γεγονότα ή χώρους, παρέχεται λεπτομερής περιγραφή του χώρου, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω χρήσιμων πληροφοριών: επιλογές μεταφοράς, σταθμοί μετρό, επιλογές στάθμευσης, χρόνοι περπατήματος και άλλες συμβουλές. Επομένως, εάν σκοπεύετε να επισκεφθείτε το Ρίο ντε Τζανέιρο ως θεατή, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις ενημερωμένες πληροφορίες για κάθε αθλητικό γεγονός και χώρο για να προγραμματίσετε τη μεταφορά και το χρονοδιάγραμμά σας.

Δημόσιες συγκοινωνίες στο Ρίο ντε Τζανέιρο:

Το Ρίο ντε Τζανέιρο είναι μια σχετικά μικρή πόλη από την άποψη της περιοχής και υπάρχουν πολλές επιλογές για να περάσετε: μετρό, ταξί, φορτηγά ταξί, δημόσιο μοτοσικλέτα, λεωφορεία και ελαφρύ σιδηρόδρομο.

Το ολοκαίνουργιο ελαφρύ σιδηροδρομικό σύστημα άνοιξε μόλις στο κέντρο του Ρίο ντε Τζανέιρο. αναμένεται να αυξηθούν οι δυνατότητες μεταφοράς για τους επισκέπτες από το κέντρο της πόλης στη νέα προκυμαία της «Ολυμπιακής Βουλής», όπου θα διεξαχθούν ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό το ανανεωμένο λιμάνι φιλοξενεί επίσης το νέο Μουσείο του Αύριο .

Λαμβάνοντας το μετρό στο Ρίο ντε Τζανέιρο:

Ίσως η πιο σημαντική επιλογή μεταφοράς για τους θεατές των Ολυμπιακών Αγώνων είναι το σύγχρονο, αποτελεσματικό σύστημα μετρό της πόλης. Το σύστημα του μετρό είναι καθαρό, κλιματιζόμενο και αποτελεσματικό και θεωρείται ο ασφαλέστερος τρόπος να φτάσετε στην πόλη. Οι γυναίκες μπορούν να επιλέξουν να οδηγήσουν στα ροζ αυτοκίνητα του μετρό που προορίζονται αποκλειστικά για γυναίκες (ψάξτε ροζ αυτοκίνητα με τις λέξεις "Carro exclusivo para mulheres" ή "αυτοκίνητα αποκλειστικά για γυναίκες").

Νέα γραμμή του μετρό του Ρίο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες:

Η επέκταση του μετρό υπήρξε μια από τις πιο αναμενόμενες εξελίξεις στην προετοιμασία για τα παιχνίδια. Η νέα γραμμή του μετρό, γραμμή 4, θα συνδέσει τις γειτονιές του Ipanema και Leblon με το Barra da Tijuca, όπου θα διεξαχθεί ο μεγαλύτερος αριθμός Ολυμπιακών αγώνων και όπου θα βρίσκεται το Ολυμπιακό Χωριό και το κύριο Ολυμπιακό Πάρκο. Αυτή η γραμμή δημιουργήθηκε τόσο για να μειώσει τη συμφόρηση στους πολυσύχναστους δρόμους που συνδέουν αυτήν την πόλη με την περιοχή Barra και για να διευκολύνουν τη μεταφορά θεατών από το κέντρο της πόλης στους χώρους του Barra.

Ωστόσο, τα προβλήματα προϋπολογισμού προκάλεσαν σοβαρές καθυστερήσεις στην κατασκευή και οι υπάλληλοι ανακοίνωσαν ότι η Γραμμή 4 θα ανοίξει την 1η Αυγούστου, μόλις τέσσερις ημέρες πριν ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Όταν ανοίξει η γραμμή, θα επιφυλαχθεί μόνο για θεατές, όχι για το ευρύ κοινό. Μόνο όσοι διαθέτουν εισιτήρια για εκδηλώσεις Ολυμπιακών Αγώνων ή άλλα διαπιστευτήρια θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τη νέα γραμμή του μετρό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Επιπλέον, το μετρό δεν θα φτάσει στην πραγματικότητα τις αθλητικές εγκαταστάσεις οι ίδιοι, έτσι οι θεατές μπορεί να χρειαστεί να πάρουν λεωφορεία από τους σταθμούς στους χώρους.

Νέος δρόμος από το κέντρο του Ρίο προς το Barra da Tijuca:

Εκτός από τη νέα επέκταση του μετρό της γραμμής 4, κατασκευάστηκε ένας νέος δρόμος μήκους 3 μιλίων ο οποίος είναι παράλληλος με τον υπάρχοντα δρόμο που συνδέει το Barra da Tijuca με τις παράκτιες περιοχές Leblon , Copacabana και Ipanema . Ο νέος δρόμος θα έχει λωρίδες μόνο "Ολυμπιακών Αγώνων" που λειτουργούν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και αναμένεται να μειώσει τη συμφόρηση στον κεντρικό δρόμο κατά 30% και τον χρόνο ταξιδιού έως και 60%.