Βίζα της Βραζιλίας - Χώρες που απαλλάσσονται από τις θεωρήσεις τουριστικού και επιχειρηματικού χαρακτήρα

Οι υπήκοοι ορισμένων χωρών δεν χρειάζονται ούτε τουριστική βίζα ούτε επιχειρηματική βίζα για να εισέλθουν στη Βραζιλία. Ο κατάλογος των χωρών που εξαιρούνται μπορεί να αλλάξει χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση και είναι σημαντικό να ενημερωθείτε από την πρεσβεία ή το προξενείο της Βραζιλίας, της οποίας τη δικαιοδοσία ζείτε, εάν η χώρα σας είναι πραγματικά απαλλαγμένη.

Οι εξαιρέσεις δεν ισχύουν για διάφορες άλλες θεωρήσεις της Βραζιλίας , όπως θεωρήσεις για τους ανταποκριτές των μέσων ενημέρωσης, επαγγελματίες αθλητές ή φοιτητές.

Οι εξαιρέσεις ισχύουν για διαμονή έως 90 ημερών και οι ταξιδιώτες που δεν χρειάζονται θεώρηση πρέπει να προσκομίσουν διαβατήριο που ισχύει για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών στο λιμάνι εισόδου της Βραζιλίας. Πρέπει επίσης να βεβαιωθούν ότι πληρούν τις απαιτήσεις εμβολιασμού της Βραζιλίας .

Οι υπήκοοι άλλης ομάδας χωρών χρειάζονται επιχειρηματική βίζα για να εισέλθουν στη Βραζιλία, αλλά απαλλάσσονται από την τουριστική βίζα για διαμονή έως 90 ημερών (με εξαίρεση τη Βενεζουέλα, των οποίων οι υπήκοοι απαλλάσσονται από την τουριστική βίζα για διαμονή άνω έως 60 ημέρες).

Μπορείτε να ελέγξετε τον πιο ενημερωμένο κατάλογο των χωρών που απαλλάσσονται από τον νόμο από τον ιστότοπο του Γενικού Προξενείου της Βραζιλίας ή, ακόμα καλύτερα, να επικοινωνήσετε με το Προξενείο της Βραζιλίας στο οποίο κατοικείτε. Ο κατάλογος αυτός είναι τον Απρίλιο του 2008.

Αυτές οι χώρες δεν χρειάζονται ούτε Visa:

Χώρες που απαιτούν μόνο επιχειρηματικές θεωρήσεις

Οι ακόλουθες χώρες απαλλάσσονται από τις τουριστικές βίζες της Βραζιλίας, αλλά οι πολίτες τους πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για επιχειρηματικές θεωρήσεις: