Χώρες που απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού με κίτρινο πυρετό

Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες χρειάζονται εμβολιασμό για μια χούφτα χωρών

Ο ιός του κίτρινου πυρετού βρίσκεται κυρίως σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής . Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες πολύ σπάνια έχουν μολυνθεί από κίτρινο πυρετό, λέει τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Μεταδίδεται από μολυσμένα κουνούπια και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εμφανίζουν συμπτώματα ή είναι πολύ ήπια. Εκείνοι που παρουσιάζουν συμπτώματα μπορεί να έχουν ρίγη, πυρετό, κεφαλαλγία, πόνο στην πλάτη και πόνους στο σώμα, ναυτία και έμετο και αδυναμία και κόπωση.

Το CDC λέει ότι περίπου το 15% των ανθρώπων αναπτύσσουν μια πιο σοβαρή μορφή της νόσου, η οποία περιλαμβάνει υψηλό πυρετό, ίκτερο, αιμορραγία, σοκ και αποτυχία οργάνων.

Εάν σκοπεύετε να επισκεφθείτε μία ή περισσότερες από τις χώρες που αναφέρονται παρακάτω, βεβαιωθείτε ότι έχετε εμβολιαστεί για κίτρινο πυρετό πριν φύγετε από το σπίτι σας. Οι εμβολιασμοί και οι ενισχυτές πυρετού πυρετού είναι καλές για 10 χρόνια, λέει το CDC.

Χώρες που απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού με κίτρινο πυρετό από Αμερικανούς ταξιδιώτες

Αυτές οι χώρες είναι εισηγμένες στον ιστότοπο της Διεθνούς Οργάνωσης Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Υγείας, καθώς απαιτούν την απόδειξη εμβολιασμού για κίτρινο πυρετό για όλους τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων και από τις ΗΠΑ, από το 2017. Άλλες χώρες που δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο αυτό εμβολιασμού πυρετού εάν προέρχεστε από χώρα με κίνδυνο μετάδοσης κίτρινου πυρετού ή εάν βρίσκεστε σε αεροδρόμιο σε οποιαδήποτε από αυτές τις χώρες. Οι περισσότερες χώρες που δεν βρίσκονται στη ζώνη κίτρινου πυρετού δεν απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού με κίτρινο πυρετό.

Ελέγξτε τις απαιτήσεις άλλων χωρών στη λίστα της ΠΟΥ.