Πόσο χρόνο χρειάζεστε για να φτάσετε στην πτήση που συνδέετε;

Οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να επιτρέπουν ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μεταξύ των συνδέσεων. Ο ελάχιστος χρόνος σύνδεσης ποικίλλει ανάλογα με το αεροδρόμιο και τον τύπο σύνδεσης (οικιακός με εγχώριο ή εγχώριο με διεθνή, για παράδειγμα). Κάθε αεροδρόμιο έχει τον δικό του κατάλογο ελάχιστων χρόνων σύνδεσης. Εάν κάνετε κράτηση πτήσεων με ανταπόκριση στην ίδια αεροπορική εταιρεία, το σύστημα κρατήσεων πρέπει να χρησιμοποιεί αυτές τις ελάχιστες πληροφορίες χρόνου σύνδεσης για να καθορίσει πόσο χρόνο θα χρειαστεί να αλλάξετε αεροπλάνα.

Αυτό ακούγεται σαν μια απλή διαδικασία, αλλά όποιος έχει σπρίξει μέσω ενός αεροδρομίου μπορεί να πιστεύει ότι το σύστημα δεν βοηθά την πλειονότητα των ταξιδιωτών. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν πόσο χρόνο πρέπει να αλλάξετε τα αεροπλάνα και είναι δική σας ευθύνη να σχεδιάσετε ένα δρομολόγιο που να περιλαμβάνει μια κατάλληλη στάση αεροδρομίου.

Για να καθορίσετε πόσο χρόνο θα χρειαστεί να αλλάξετε αεροπλάνα σε ένα συγκεκριμένο αεροδρόμιο, αναζητήστε τους ελάχιστους χρόνους σύνδεσης online και λάβετε υπόψη τις ελαφρυντικές περιστάσεις που μπορεί να ισχύουν για το ταξίδι σας.

Οι ακόλουθοι παράγοντες θα μπορούσαν να επηρεάσουν το χρονικό διάστημα που πρέπει να φτάσετε στην πτήση σύνδεσης:

Διαφορετικές Αερογραμμές

Εάν έχετε κάνει κράτηση ταξιδιού σε δύο διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες, θα είστε υπεύθυνοι για να αποφασίσετε πόσο χρόνο θα επιτρέψετε μεταξύ των πτήσεων. Οι αεροπορικές εταιρείες σας δεν χρειάζεται να σας βοηθήσουν να επιλύσετε προβλήματα σύνδεσης με πτήσεις εάν δεν έχετε επιτρέψει τον ελάχιστο χρόνο σύνδεσης για τις πτήσεις σας και το αεροδρόμιο.

Τελωνεία και Μετανάστευση

Η εκκαθάριση των τελωνείων και της μετανάστευσης μπορεί να διαρκέσει πέντε λεπτά ή τρεις ώρες, ανάλογα με το αεροδρόμιο, την ώρα της ημέρας, τον μήνα που ταξιδεύετε και πολλούς άλλους παράγοντες. Αν ταξιδεύετε σε άλλη χώρα, μάθετε πού θα περάσετε από το τελωνείο και προσθέστε τουλάχιστον δύο ώρες στο ελάχιστο χρόνο σύνδεσης για το συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

( Συμβουλή: Εάν συνδέεστε μέσω ενός αεροδρομίου που δεν έχετε επισκεφτεί ποτέ πριν, τηλεφωνήστε στην αεροπορική σας εταιρεία και ρωτήστε για τις τελωνειακές διαδικασίες ώστε να μην εκπλαγείτε από τη θέση της τελωνειακής σας συνέντευξης).

Προβολές ασφαλείας

Ορισμένα αεροδρόμια, όπως το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου , καθιστούν όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν σε διεθνείς πτήσεις να διενεργούν ελέγχους ασφάλειας μεταξύ πτήσεων. Επιτρέψτε επιπλέον χρόνο για αυτήν τη διαδικασία.

Μέγεθος αεροδρομίου

Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να φτάσετε στην πύλη αναχώρησης της πτήσης επικοινωνίας σας σε ένα μεγάλο αεροδρόμιο παρά σε ένα μικρότερο. Εάν πετάτε σε ένα μεγάλο, πολυσύχναστο αεροδρόμιο, αφήστε επιπλέον χρόνο για να κάνετε αυτή τη σύνδεση.

Καιρός

Καλοκαιρινές καταιγίδες, χειμωνιάτικες χιονοπτώσεις και απροσδόκητα καιρικά φαινόμενα μπορούν να οδηγήσουν σε πτήσεις εδάφους ή να παγιδεύσουν αεροπλάνα σε μακρά γραμμή αποδιάβασης. Αν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, του χειμώνα ή της εποχής των τυφώνων, προσθέστε επιπλέον χρόνο στον αερολιμένα σας για να καλύψετε πιθανές καθυστερήσεις λόγω καιρικών συνθηκών.

Βοήθεια αναπηρικής καρέκλας

Η αεροπορική σας εταιρεία θα φροντίσει για την αναπηρική καρέκλα σας εάν το ζητήσετε, αλλά ενδέχεται να χρειαστεί να περιμένετε για έναν υπάλληλο αναπηρικής καρέκλας για να φτάσετε στο μετρητή check-in ή στη θυρίδα μεταφοράς. Αφήστε αρκετό χρόνο μεταξύ των πτήσεων, εάν γνωρίζετε ότι θα χρειαστείτε βοήθεια από αναπηρική καρέκλα.

Σχεδιασμός Ταξιδίων

Ίσως θελήσετε να εξετάσετε αυτά τα ζητήματα όταν αποφασίζετε πόσο χρόνο θα επιτρέψετε μεταξύ των πτήσεων.

Θέλετε τις αποσκευές σας να φτάσουν στο χρόνο;

Όταν πρόκειται για την άφιξη των αποσκευών, δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Οι αποσκευές σας είναι λιγότερο πιθανό να παραμείνουν πίσω αν έχετε αφήσει αρκετό χρόνο μεταξύ των συνδέσεων πτήσεων για να μεταφερθούν οι βαλίτσες σας. Θυμηθείτε να συσκευάσετε όλα τα απαραίτητα αντικείμενα, ειδικά φάρμακα και τιμαλφή, στη σακούλα μεταφοράς.

Χρειάζεται να φάτε μεταξύ των πτήσεων;

Ορισμένοι ταξιδιώτες, ιδιαίτερα εκείνοι που πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή τους, πρέπει να τρώνε μεταξύ των πτήσεων ή να χρειάζονται την ευρύτερη επιλογή των επιλογών φαγητού που μπορεί να προσφέρει ένα τερματικό του αεροδρομίου. Εάν γνωρίζετε ότι θα χρειαστεί να φάτε μεταξύ των πτήσεων που συνδέονται, προσθέστε τουλάχιστον μία ώρα στο χρόνο σύνδεσής σας.

Μήπως η υπηρεσία σας χρειάζεσαι τροφή για τα ζώα ή ένα γιογιό;

Εάν ταξιδεύετε με ένα ζώο υπηρεσίας , θα θελήσετε να του δώσετε ένα διάλειμμα στο μπάνιο και ίσως ένα γεύμα.

Τα περισσότερα αεροδρόμια διαθέτουν μόνο ένα χώρο εξυπηρέτησης των ζώων εξυπηρέτησης και μπορεί να βρίσκεται στο αντίθετο άκρο του αεροδρομίου από την πύλη αναχώρησης της πτήσης επικοινωνίας. Κοιτάξτε έναν χάρτη του αεροδρομίου για να δείτε πόσο μακριά θα χρειαστεί να ταξιδέψετε και να αφήσετε άφθονο επιπλέον χρόνο για να φροντίσετε το ζώο υπηρεσίας σας, ίσως διπλάσιο χρόνο από ό, τι νομίζετε ότι θα χρειαστείτε.