Τζάκια και το σπίτι σας στην Αριζόνα

Υπάρχει κάποιος στο Φοίνιξ ένα τζάκι; Θα πρέπει να έχετε τζάκια που έχουν κατασκευαστεί στο νέο σας σπίτι; Διαχωρίζουμε αυτά τα ερωτήματα εδώ.

Έχοντας ένα τζάκι στην έρημο

Θα πρέπει να έχετε ένα τζάκι στην Αριζόνα αν αγαπάτε τον τρόπο που ένα τζάκι φαίνεται. Από την προοπτική της διακόσμησης, τα τζάκια και τα μανδύλια μπορούν να κάνουν το σημείο εστίασης ενός δωματίου όμορφο.

Αν έχετε πολλά τετραγωνικά μέτρα, ένα τζάκι μπορεί να είναι μια καλή επιλογή.

Ένα τζάκι απαιτεί χώρο. προφανώς δεν θα έβαζαν έπιπλα μπροστά ή ακριβώς δίπλα σε αυτό, έτσι χρειάζεστε ένα ευρύχωρο δωμάτιο για να απολαύσετε ένα τζάκι.

Θα πρέπει να έχετε ένα τζάκι στην Αριζόνα εάν εγκαταστήσετε ένα τζάκι αερίου και δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε πραγματικό ξύλο. Αν αγοράζετε ένα σπίτι μεταπώλησης, θα θελήσετε να το μετατρέψετε σε φυσικό αέριο. Γιατί; Στην περιοχή Phoenix, καθώς οι θερμοκρασίες είναι πιο δροσερές, η ατμοσφαιρική ρύπανση χειροτερεύει και η κομητεία εκδίδει συμβουλές για την ποιότητα του αέρα. Σε αυτές τις μέρες μας απαγορεύεται να χρησιμοποιούμε τζάκια ή σόμπες ξύλου. Ορισμένες περιοχές δεν επιτρέπουν καν να κατασκευάσουν τζάκια καύσης ξύλου σε νέες κατοικίες κατασκευής.

Δεν χρειάζεστε τζάκι

Εάν ανησυχείτε για πυρκαγιές ή δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα, τότε δεν χρειάζεστε τζάκι στην Αριζόνα. Επιπλέον, αν νομίζετε ότι θα μειώσει τη δαπάνη θερμότητας το χειμώνα, τότε ξανασκεφτείτε. Τα τζάμια αφαιρούν περισσότερη θερμότητα, μέσω των ανοιγμάτων, από αυτά που αντικαθιστούν.

Υπάρχουν μερικές δροσερές ημέρες και νύχτες, ακόμη και στην έρημο, και ένα τζάκι φυσικού αερίου μπορεί να είναι κατάλληλο για εσάς. Γενικά, όμως, μην υποθέσετε ότι θα σας εξοικονομήσει χρήματα στον ηλεκτρικό λογαριασμό σας. Ακόμα κι αν εκτοξεύτηκε, θα σας χρειαζόταν πολλά χρόνια για να αποκαταστήσετε το κόστος του ίδιου του τζακιού, χωρίς να συμπεριληφθεί οποιαδήποτε συντήρηση.

Εγκαταστήστε ένα τζάκι αν αγαπάτε τον τρόπο που φαίνεται. Είναι επίσης πολύ δημοφιλές για την κατασκευή τζακιών και σόμπων έξω. Εάν διασκεδάσετε στην πίσω αυλή, αυτό μπορεί να είναι κάτι που θα απολάυσετε.

Μια άλλη γνώμη

Περίπου 10 χρόνια μετά την απόσπαση αυτού του άρθρου (αρχικά γραμμένο το 2005), λάβαμε τα ακόλουθα σχόλια από έναν τοπικό ανάδοχο τζακιού, HR Contracting LLC στο Anthem, AZ:

"Η καύση ξύλου και τα τζάκια τύπου Β είναι γενικά αναποτελεσματικά, καθώς δημιουργούν ένα βύθισμα, μερικά έρχονται τώρα με αγωγούς φρέσκου αέρα, αλλά εξακολουθώ να συμφωνώ ότι δεν είναι πολύ αποτελεσματικοί. Όταν πρόκειται για απευθείας εξαερισμό τζάκια, είναι αρκετά αποδοτικές, καθώς να έχουν ένα σφραγισμένο μέτωπο γυαλιού και να ανταλλάσσουν τον απαιτούμενο καθαρό αέρα από το εξωτερικό επομένως δεν δημιουργούν κανένα σχέδιο.Η δημοφιλής γνώμη εκείνων που δεν καταλαβαίνουν τη λειτουργικότητα των τζακιών θα πίστευαν ότι το σφραγισμένο γυαλί περιορίζει την ποσότητα θερμότητας και τα ανοιχτά τζάκια αποδίδει περισσότερη θερμότητα αλλά είναι ακριβώς το αντίθετο.Ένα άμεσο τζάκι εξαερισμού δημιουργεί θερμότητα και το γυαλί ακτινοβολεί στην πραγματικότητα τη θερμότητα μέσα στο δωμάτιο και σε μερικές περιπτώσεις μπορείτε πραγματικά να βάλετε ένα τζάκι σε αυτό είναι πολύ μεγάλο για ένα δωμάτιο και να μαγειρέψετε εκτός αν έχετε πρόσθετα χαρακτηριστικά όπως ρυθμιζόμενη φλόγα, θερμοστάτες κλπ. Επιπλέον, μια μονάδα ανεμιστήρα θα μεγιστοποιήσει την απόδοση ενός τζακιού άμεσης εξαερισμού και θα ωθήσει περισσότερο ζεστό αέρα μέσα στο δωμάτιο. Ο ανεμιστήρας στο δωμάτιο θα βοηθήσει επίσης να ωθήσει τον αέρα μέσα από το σπίτι. Ο εξαερισμός είναι επίσης αρκετά αποδοτικός, το μειονέκτημα είναι η οσμή και η ανησυχία της έκθεσης μονοξειδίου του άνθρακα και οι συναγερμοί που απαιτούνται για τη χρήση τους. "

Τι αποφασίσατε; Τζάκι ή όχι;