Άδεια αλλοδαπού οδηγού

Ποιο είδος άδειας απαιτείται για να οδηγείτε στην Αριζόνα;

Επισκέπτες στις Ηνωμένες Πολιτείες από άλλες χώρες

Μπορείτε να οδηγείτε νόμιμα στην Αριζόνα ως επισκέπτης ή τουρίστας χρησιμοποιώντας μια έγκυρη άδεια οδήγησης από άλλη χώρα. Δεν απαιτείται διεθνής άδεια οδήγησης, αλλά συνιστάται επειδή μπορεί να εκτυπωθεί στα αγγλικά και να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με την άδεια οδήγησης από την άλλη χώρα. Αν δεν εκτυπωθεί στα αγγλικά, θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε δυσκολίες εδώ, οπότε πρέπει να λάβετε μια διεθνή άδεια οδήγησης (IDP) από τη χώρα σας πριν φύγετε.

Εκτυπώνονται στα αγγλικά. Η διεθνής άδεια οδήγησης πρέπει να εκδίδεται από χώρα διαφορετική από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η διεθνής άδεια οδήγησης αναφέρεται στη συνέχεια ως διεθνής άδεια οδήγησης. Ο IDP είναι τώρα ο σωστός όρος.

Είστε πραγματικά επισκέπτης; ή Τουριστικός;

Εάν εργάζεστε στην Αριζόνα, παρακολουθείτε σχολείο ή έχετε παιδιά που παρακολουθούν το σχολείο εδώ, που έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν στην Αριζόνα, που ασκούν μια επιχείρηση στην Αριζόνα ή ορίζονται διαφορετικά από το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων της Αριζόνα (MVD) ως κάτοικος της Αριζόνα, υποβάλετε αίτηση για άδεια οδήγησης της Αριζόνα .

Λίγα περισσότερα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Εάν οδηγείτε στην Αριζόνα, οι κανόνες του δρόμου μπορεί να είναι διαφορετικοί από εκεί που βρίσκεστε και μπορεί να διαφέρουν ακόμη από ό, τι σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ. Μπορείτε να ανατρέξετε στο Εγχειρίδιο Άδειας Οδηγού εδώ (Αγγλικά και Ισπανικά), το οποίο χρησιμοποιείται δοκιμάστε τους οδηγούς της Αριζόνα πριν να πάρουν άδεια οδήγησης.

Λάβετε υπόψη ότι εάν ενοικιάζετε αυτοκίνητο στην Αριζόνα και όχι μόνο δανείζοντας ένα αυτοκίνητο φίλου ή συγγενή ενώ βρίσκεστε εδώ, οι εταιρείες ενοικίασης ενδέχεται να απαιτούν διεθνή άδεια οδήγησης ή να έχουν άλλες απαιτήσεις.

Αμερικανοί οδηγοί που ταξιδεύουν στο εξωτερικό

Θα πρέπει να λάβετε και IDP πριν φύγετε στο ταξίδι σας. Το AAA μπορεί να βοηθήσει με αυτό. Υπάρχει μια χρέωση. Εάν θα λαμβάνετε το IDP με αλληλογραφία αντί να πηγαίνετε στο τοπικό σας γραφείο ΑΑΑ, βεβαιωθείτε ότι αφήνετε αρκετό χρόνο - τουλάχιστον έξι εβδομάδες - για να επεξεργαστούν και να στείλουν ταχυδρομικά το IDP σε εσάς.