Άδεια οδήγησης της Αριζόνα έναντι REAL ID Card

Η λήψη άδειας οδήγησης στην πολιτεία της Αριζόνα δεν ήταν ποτέ ευκολότερη. Ωστόσο, από την 1η Οκτωβρίου του 2020, η τυποποιημένη άδεια οδήγησης της Arizona δεν θα γίνει πλέον αποδεκτή από την TSA για να περάσει από αερολιμενική ασφάλεια και να επιβιβαστεί σε εμπορικά αεροσκάφη, καθώς και περιορισμούς πρόσβασης σε ομοσπονδιακές εγκαταστάσεις, πυρηνικούς σταθμούς και στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Μόνο το εθελοντικό αναγνωριστικό ταξιδιού που είναι συμβατό με REAL ID θα γίνει αποδεκτό.

Τούτου λεχθέντος, όσοι επιθυμούν να μετατρέψουν την άδεια οδήγησης της Αριζόνα ή τα δελτία ταυτότητάς τους στην εθελοντική ταξιδιωτική ταυτότητα μπορούν να επισκεφθούν το servicearizona.com για να κλείσουν ραντεβού σε οκτώ γραφεία στο Phoenix, Tucson, Prescott και Flagstaff ή να επισκεφθούν οποιοδήποτε από τα 24 εξουσιοδοτημένους παρόχους άδειας οδήγησης τρίτου μέρους σε όλη την πολιτεία χωρίς ραντεβού.

Οι αιτούντες θα πρέπει να προσκομίσουν ένα έγγραφο για τη γέννηση ή τη νόμιμη παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ένα πιστοποιητικό γέννησης, ένα αμερικανικό διαβατήριο ή έγγραφα μετανάστευσης. Θα πρέπει επίσης να παράσχουν ένα έγγραφο για να επιβεβαιώσουν τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης τους, καθώς και ένα έγγραφο για την απόδειξη της κατοικίας, όπως μια δήλωση τράπεζας ή λογαριασμός κοινής ωφέλειας. Ένας πλήρης κατάλογος εγκεκριμένων εγγράφων είναι διαθέσιμος στο διαδίκτυο. Η ταξιδιωτική ταυτότητα κοστίζει 25 δολάρια και είναι καλή για οκτώ χρόνια.

Οι κάτοικοι μπορούν επίσης να εξαιρεθούν από ένα REAL ID-compliant και να επιλέξουν μια κανονική άδεια χρήσης.

Η κάρτα θα φέρει την ένδειξη "Όχι για ομοσπονδιακή αναγνώριση" και θα χρειαστεί ένα έγκυρο διαβατήριο για να ταξιδέψει ακόμα και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υποβάλετε αίτηση για Άδεια οδήγησης της Νέας Αριζόνα

Αυτές οι πληροφορίες είναι μέσω της ιστοσελίδας του Τμήματος Μεταφορών - Τμήματος Αυτοκινήτων της Αριζόνα (MVD).