Πέντε τρόποι να αισθάνονται καλύτερα σε 5 λεπτά ή λιγότερο

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν χρειάζεται να διαρκέσει πολύς χρόνος για να αρχίσετε να αισθάνεστε υγιείς και ευτυχισμένοι. Ελέγξτε αυτές τις συμβουλές για να δώσετε τον εαυτό σας ώθηση σε μόλις πέντε λεπτά.

Δημιουργήστε μια φυσική συνήθεια

Οι άνθρωποι που πηδούν από το τίποτα σε μια μεγάλη ρουτίνα συνήθως συντρίβουν και καίγονται. Η καλύτερη προσέγγιση είναι να ξεκινήσετε μικρές - μόνο μία άσκηση ή πέντε λεπτά την ημέρα. Απλά μην παραλείψετε ποτέ μια μέρα. Η εστίασή σας στον πρώτο μήνα είναι να οικοδομήσουμε μια συνήθεια κατάθλιψης.

Πριν το ξέρετε, έχουν περάσει τριάντα ημέρες και είστε σε ρουτίνα γυμναστικής. Βοηθά να κάνουμε λίγο προγραμματισμό. Αγοράστε ένα ημερολόγιο και συμπληρώστε το με την άσκηση που θα κάνετε κάθε μέρα - καταλήψεις, περπάτημα, ελαφριά βάρη, γιόγκα. Δημιουργήστε μια πρόοδο στη ρουτίνα, αυξάνοντας σταδιακά τον χρόνο άσκησης, το βάρος που ανεβάζετε ή τον αριθμό των επαναλήψεων. Στο τέλος του μήνα, δεν θα είστε άπαχος και έντονος, αλλά θα έχετε αναπτύξει συνέπεια. Είναι η συνήθεια που σας κρατά σε φόρμα.

Υποστηρίξτε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Υπάρχει ένα πολύ καλό φάρμακο στη γη, και η βοτανολόγος Lauren Gambrione της Good Fight Βότανα ξέρει πώς να αξιοποιήσει στο έπακρο αυτό. Για τα κρυολογήματα και τη γρίπη, συνιστά έναν παλιό τονωτικό: μηλίτη πυρός. Είναι ανοσοποιητικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές και αντι-ιογενείς - ιδιότητες που βοηθούν στην πρόληψη κρυολογήματος και γρίπης ή συντομεύουν τη διάρκειά τους εάν εμφανιστούν. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κατεβάσετε. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας σε μια κούπα ζεστού νερού για να φάτε σαν τσάι, ή προσθέστε στα τρόφιμα πράσινο smoothies, σαλάτες, σούπες και ρύζι.

Για να φτιάξετε τον δικό σας μηλίτη πυρός, συνδυάστε ίσα μέρη κιμάδων, τζίντζερ, καγιέν και σκόρδου με ένα βάζο τεσσάρων τεμαχίων, γεμίζοντας μισό. Καλύψτε με το νωπό ξίδι μηλίτη μήλου και το καπάκι. Ανακινείτε μία φορά την ημέρα και πιέζετε μετά από δύο έως τέσσερις εβδομάδες.

Ενισχύστε την εμπιστοσύνη σας

Κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και πείτε "πιστεύω σε σας". Πείτε το συχνά, και το λέτε δυνατά.

Γράψτε το και το βάλτε εκεί που θα το δείτε - στον υπολογιστή σας, στο κρεβάτι σας, στο αυτοκίνητό σας. Αντικαταστήτε την αρνητική αυτοδιάθεση με ένα θετικό μήνυμα που πιστεύει ο εγκέφαλός σας, ακόμα και αν δεν το έχετε πάντα. "Όσο περισσότερο το ακούτε, τόσο περισσότερο θα το πιστέψετε", λέει ο Lauree Ostrofsky, επαγγελματίας πιστοποιημένος προπονητής (PCC). "Αυτοπεποίθηση βλέπουν τη ζωή τους με θετικό φως και εμπιστεύονται την ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις και εμπόδια."

Χρησιμοποιήστε Αιθέρια Έλαια για τον εαυτό σας

Η Amy Galper διαχειρίζεται το Ινστιτούτο Αρωματοθεραπείας της Νέας Υόρκης στη Νέα Υόρκη, ένα σχολείο που προσφέρει πιστοποίηση αρωματοθεραπείας. Το αιθέριο έλαιο της Amy για κίνητρο είναι το δεντρολίβανο. Απλά βάλτε μια σταγόνα στην παλάμη του χεριού σας, τρίβετε τα χέρια σας και αναπνέετε το άρωμα. "Ενθαρρύνει το μυαλό σας και σας δίνει σαφήνεια για τη λήψη αποφάσεων", λέει η Amy. Το δεντρολίβανο είναι αντιβακτηριακό και αντι-ιικό, οπότε σας βοηθά να σας κρατήσουμε υγιείς. Όταν είναι νευρικός και θέλει να επανέλθει στην ισορροπία, η Amy γυρίζει σε γκρέιπφρουτ ή κόκκινα μανταρίνια πορτοκαλιά, τα οποία έχουν αντι-καταθλιπτικές ιδιότητες. "Είναι χαρούμενα έλαια και εκραγούν την αρνητικότητα".

Spritz Germs Μακριά

Ποτέ δεν ξέρεις πού κρύβουν τα βακτηρίδια και τους ιούς που προκαλούν ασθένειες, αλλά μπορείς να τους ξεγελάσεις με ένα σπρέι σπιτιού με ισχυρά αντιμικροβιακά αιθέρια έλαια .

Για να φτιάξετε τη δική σας προσαρμοσμένη συνταγή στο σπίτι, πάρτε μια καθαρή τεσσάρων ουγκιών. γυάλινη φιάλη με ψεκασμό ψιλή ομίχλη, προσθέτοντας δύο ουγγιές απεσταγμένο νερό και αλκοόλη μιας ουγγιάς (τρίψιμο αλκοόλ ή βότκα, επιλογή σας). Προσθέστε τα αιθέρια έλαια, συμπληρώστε με απεσταγμένο νερό και βιδώστε το πάνω μέρος πίσω. Είστε έτοιμοι να πολεμήσετε τα μικρόβια! Για την κρεβατοκάμαρα, χρησιμοποιήστε λεβάντα (25 σταγόνες) για να δημιουργήσετε ένα σπρέι για κρεβάτι και άλλες επιφάνειες. Στην κουζίνα, ένα αρωματικό μείγμα κανέλας (10 σταγόνες) και γαρίφαλο (2 σταγόνες) έλαια Ή ρίγανη (10 σταγόνες) συσκευάζει μια γευστική γροθιά. Στο μπάνιο, λεμόνι είναι ο τρόπος να πάει (15 σταγόνες).