Η αλήθεια για την πρόσκρουση από μια πτήση αεροπορικής εταιρείας

Επεξεργασμένο από τον Benet Wilson

Ενώ η βίαιη απομάκρυνση ενός επιβάτη από μια πτήση της United Airlines από την υπεράριθμη πτήση πήρε πολλούς τύπους, η πραγματικότητα είναι ότι είναι κοινό για τις αεροπορικές εταιρείες να υπερφορτωθούν οι πτήσεις και να οδηγήσουν τους επιβάτες ως αποτέλεσμα. Εάν οι επιβάτες εθελοντικά προσβληθούν για αποζημίωση - ή η αεροπορική εταιρεία πρέπει να επιλέξει επιβάτες να χτυπήσουν ακούσια - εδώ είναι πώς λειτουργεί η διαδικασία και τι να περιμένετε αν συμβεί σε εσάς.

Οι αεροπορικές εταιρείες υπερμελούν τακτικά τις πτήσεις τους, στοιχηματίζοντας ότι θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές που θα εξασφαλίσουν ότι κάθε επιβάτης θα πάρει θέση σε οποιαδήποτε δεδομένη πτήση. Αλλά υπάρχουν στιγμές που όλοι δείχνουν, ή υπάρχει ένα γεγονός - όπως ο καιρός ή ένα μηχανικό πρόβλημα - που μπορούν να αφήσουν τις αεροπορικές εταιρείες να ανακατευτούν για να πάρουν τα καθίσματα των επιβατών σε θέσεις. Όταν συμβαίνει αυτό, κάθε αεροπορική εταιρεία έχει αυτό που ονομάζεται Σύμβαση Μεταφοράς , το οποίο περιγράφει τι θα κάνει ο μεταφορέας για να σας φέρει στον τελικό προορισμό σας.

Ως επιβάτης, μπορεί να είναι απίστευτα απογοητευτικό να φτάσετε και να κάνετε check in στο αεροδρόμιο, μόνο για να δείτε την κάρτα επιβίβασης και να συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχετε καθήκοντα. Οι αεροπορικές εταιρείες δεν μπορούν να σας χτυπήσουν απλά - υπάρχει μια διαδικασία, που περιγράφεται από το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ. Όταν μια πτήση είναι oversold, DOT πρώτα απαιτεί από τις αεροπορικές εταιρείες να ζητήσουν από τους ανθρώπους που δεν βρίσκονται σε βιασύνη να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους για να προσχωρήσουν εθελοντικά να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους, με αντάλλαγμα την αποζημίωση.

Αλλά προτού προχωρήσετε εθελοντικά, ρωτήστε δύο ερωτήσεις:

Το κλειδί εδώ είναι να διαπραγματευτούμε για αποδεκτή αποζημίωση. Οι αεροπορικές εταιρείες συνήθως προσφέρουν κουπόνια για μελλοντικές πτήσεις, αλλά δίνουν στους υπαλλήλους οδηγίες για διαπραγματεύσεις. Ρωτήστε με τους επιβάτες και μπορούν να επιλέξουν εκείνους τους εθελοντές που επιθυμούν να πουλήσουν τις κρατήσεις τους για τη χαμηλότερη τιμή. Αν η αεροπορική εταιρεία σας προσφέρει ένα δωρεάν εισιτήριο ή ένα δελτίο μεταφοράς σε ένα συγκεκριμένο ποσό δολαρίου, θυμηθείτε να ρωτήσετε για τους περιορισμούς. Πρέπει να γνωρίζετε πόσο καιρό είναι καλό το εισιτήριο ή το κουπόνι, είτε είναι ματαιωμένο κατά τις περιόδους διακοπών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διεθνείς πτήσεις.

Εάν η αεροπορική εταιρεία δεν έχει αρκετούς εθελοντές, τότε θα χτυπήσει ακούσια τους επιβάτες. Σε αυτή την περίπτωση, δικαιούστε επίσης αποζημίωση και έχετε ορισμένα δικαιώματα. Εάν χτυπηθείτε ακούσια και η αεροπορική εταιρεία οργανώσει τη μεταφορά που θα σας οδηγήσει στον τελικό προορισμό σας εντός μίας ώρας από την αρχική ώρα άφιξής σας, δεν θα σας αποζημιωθούν.

Αν η μεταφορά σας μεταφέρει στον προορισμό σας μία έως δύο ώρες μετά την αρχική ώρα άφιξής σας (ή μεταξύ μιας και τεσσάρων ωρών στις διεθνείς πτήσεις), η αεροπορική εταιρεία πρέπει να σας καταβάλει ποσό ίσο με 200 τοις εκατό του εισιτηρίου σας μονής διαδρομής τελικός προορισμός εκείνη την ημέρα, με μέγιστο ποσό $ 650.

Εάν η μεταφορά σας μεταφέρει στον προορισμό σας μετά από δύο ώρες αργότερα (τέσσερις ώρες διεθνώς) ή αν η αεροπορική εταιρεία δεν κάνει καμία εναλλακτική λύση ταξιδιού για εσάς, η αποζημίωση διπλασιάζεται στο 400% του μονωτικού εισιτηρίου σας με ανώτατο όριο 1300 $.

Για όσους χρησιμοποίησαν πόντους με συχνή πτήση ή εισιτήριο που εκδόθηκε από ομοσπονδιακό επιμελητή, η αποζημίωση βασίζεται στο χαμηλότερο ποσό μετρητών, επιταγών ή πληρωμών με πιστωτική κάρτα που χρεώνονται για ένα εισιτήριο στην ίδια κατηγορία υπηρεσίας για την εν λόγω πτήση.

Οι προσβλημένοι ταξιδιώτες πάντοτε διατηρούν το αρχικό τους εισιτήριο και το χρησιμοποιούν σε άλλη πτήση. Εάν επιλέξετε να κάνετε τις δικές σας ρυθμίσεις, μπορείτε να ζητήσετε μια "ακούσια επιστροφή χρημάτων" για το εισιτήριο για την πτήση από την οποία μπήκατε.

Εάν πληρώσατε προμήθειες για προαιρετικές υπηρεσίες στην αρχική σας πτήση, όπως την επιλογή καθισμάτων ή τις αποσκευές που υπογράψατε και δεν έχετε λάβει αυτές τις υπηρεσίες στην αναπληρωματική σας πτήση ή χρειάστηκε να πληρώσετε για δεύτερη φορά, η αεροπορική εταιρεία που σας έπληξε πρέπει να σας επιστρέψει.

Ορισμένες γενικές οδηγίες που χρησιμοποιούν οι αεροπορικές εταιρείες για να καθορίσουν ποιος θα προσκρούσει είναι: όσοι δεν επέλεξαν θέση κατά την κράτηση μιας πτήσης. όσοι κάνουν check in την τελευταία στιγμή. όσοι δεν βρίσκονται στην πύλη 30 λεπτά πριν από την απογείωση · και οι ταξιδιώτες που κάνουν κράτηση για τις χαμηλότερες τιμές. Οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να προσφέρουν δωρεάν εισιτήρια ή δελτία ποσού σε δολάρια για μελλοντικές πτήσεις, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε επιταγή για αποζημίωση.