Η πτήση ακυρώθηκε λόγω του καιρού; Εδώ είναι οι επιλογές σας

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας, οι καθυστερήσεις των καιρικών συνθηκών στα τρία μεγαλύτερα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης - Newark, LaGuardia και Kennedy είναι τα υψηλότερα στη χώρα, με σχεδόν 60.000 καθυστερήσεις 15 λεπτών ή περισσότερο το 2013. Chicago O'Hare και Midway, Φιλαδέλφεια, Σαν Φρανσίσκο και Ατλάντα.

Αλλά ο καιρός από μόνη της δεν οδηγεί απαραιτήτως σε τεράστιες καθυστερήσεις, λέει η FAA.

Εάν ένας αερολιμένας έχει πολύ πλεονάζουσα χωρητικότητα, οι καθυστερημένες πτήσεις μπορούν να μεταφερθούν σε μη-καιρικές συνθήκες χωρίς να επηρεαστεί το σύστημα. Όμως, τα αεροδρόμια με τις πιο καθυστερημένες καιρικές συνθήκες τείνουν να λειτουργούν πολύ κοντά σε χωρητικότητα για σημαντικά μέρη της ημέρας, πράγμα που σημαίνει ότι οι καθυστερημένες πτήσεις μπορεί να χρειαστούν ώρες αναχώρησης ή αναχώρησης.

Εάν η πτήση σας ακυρωθεί λόγω καιρικών φαινομένων - συμπεριλαμβανομένων των ανεμοστρόβιλων, των τυφώνων, των χιονοστιβάδων, της ομίχλης και των πλημμυρών, για να αναφέρουμε μερικές - οι αεροπορικές εταιρείες εφαρμόζουν πολιτικές για να φιλοξενήσουν τους ταξιδιώτες. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε είναι ότι δεν θα λάβετε αποζημιώσεις ή καταλύματα για ύπνο από την αεροπορική εταιρεία για την ακύρωση, δεδομένου ότι ήταν αυτό που θεωρείται πράξη του Θεού εκτός του ελέγχου του μεταφορέα. Και όταν συμβαίνουν καιρικές συνθήκες, υπάρχουν συνήθως εκατοντάδες πτήσεις που επηρεάζονται, έτσι δεν είστε μόνοι.

Ποια είναι τα δικαιώματά σας; Ελέγξτε απευθείας με την αεροπορική σας εταιρεία, αλλά ακολουθούν ορισμένες γενικές πολιτικές:

Πώς μπορείτε καλύτερα να χειριστείτε τις ακυρώσεις που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες;

Ποιες είναι οι επιλογές σας εάν είστε κολλημένοι σε ένα αεροπλάνο κατά τη διάρκεια μιας καθυστέρησης του καιρού;

Οι κανονισμοί καταναλωτών του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ απαγορεύουν στις αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ να εκτελούν εσωτερικές πτήσεις επιτρέποντας σε ένα αεροσκάφος να παραμείνει στην άσφαλτο για περισσότερο από τρεις ώρες χωρίς επιβάτες, με εξαιρέσεις που επιτρέπονται μόνο για λόγους ασφάλειας ή ασφάλειας ή εάν ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας συμβουλεύει τον κυβερνήτη ότι η επιστροφή στο τερματικό θα διαταράξει τις λειτουργίες του αεροδρομίου.

Οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να παρέχουν στους ταξιδιώτες επαρκή τροφή και πόσιμο πόσιμο νερό εντός δύο ωρών από την καθυστέρηση του αεροσκάφους στην άσφαλτο και τη διατήρηση των λυμάτων που λειτουργούν και, εάν είναι απαραίτητο, να παρέχουν ιατρική φροντίδα.