Πού να ψωνίσετε στην Κοπεγχάγη

Τα πολυκαταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τις αγορές ψύλλων

Υπάρχουν πολλές εμπορικές συνοικίες γύρω από την Κοπεγχάγη, τη Δανία , όπου μπορείτε να βρείτε high-end σπίτια μόδας, πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα, καθώς και ευκαιρίες από τις αγορές ψύλλων. Ανεξάρτητα από τα γούστα σας ή τον προϋπολογισμό σας, θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε στην Κοπεγχάγη.

Πολυκαταστήματα

Στο κέντρο της πρωτεύουσας της Δανίας υπάρχουν δύο μεγάλα πολυκαταστήματα: Det Ny Illum και Magasin du Nord.

Το Det Ny Illum βρίσκεται στη μέση του δρόμου κάτω από τον Stroget στο Amagertorv. Αυτό το πολυκατάστημα είναι καλά σχεδιασμένο και καλά αποθηκευμένο και έχει τα πάντα, από τα αρώματα μέχρι τα μοντέλα prêt-a-porter στις εγκαταστάσεις του. Είναι ιδιαίτερα ωραίο αν ψάχνετε για σκάνδαλο να φέρει στο σπίτι.

Το Magasin du Nord βρίσκεται εύκολα απέναντι από το Βασιλικό Θέατρο. Αυτό το μεγάλο πολυκατάστημα είχε παρουσία στο Kongens Nytorv από το 1879 και εξακολουθεί να είναι μία από τις καλύτερες διευθύνσεις για αγορές στην Κοπεγχάγη.

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Η Κοπεγχάγη έχει δύο δημοφιλή, μεγάλα εμπορικά κέντρα. Ένας από αυτούς είναι το Fisketorvet, που βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι, στα περίχωρα του κέντρου της πόλης. Υπάρχει πλήθος καταστημάτων και εστιατορίων και κινηματογράφος που προσφέρει και ψυχαγωγία.

Στην περιοχή της Κοπεγχάγης Frederiksberg βρίσκεται το Frederiksberg Centret Shopping Mall. Απέχει περίπου 10 λεπτά με το λεωφορείο από την πλατεία του Δημαρχείου.

Το Frederiksberg Centret είναι ένα διασκεδαστικό, μοντέρνο εμπορικό κέντρο με μια ποικιλία από μπουτίκ καταστήματα με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ. Ενώ βρίσκεστε στην περιοχή, μπορείτε να κατευθυνθείτε στην κοντινή εμπορική περιοχή Frederiksberg για να πάρετε μια συμφωνία για την πορσελάνη της Βασιλικής Κοπεγχάγης στο κατάστημα εργοστασίων της Κοπεγχάγης, που βρίσκεται στο παλιό εργοστάσιο από τα τέλη του 1800.

Strøget και Købmagergade

Ο Strøget , ο κύριος εμπορικός δρόμος της Κοπεγχάγης, είναι ο μεγαλύτερος πεζόδρομος στον κόσμο, όπου μπορείτε να πάρετε μεγάλες μάρκες, δανικές και διεθνείς, όπως η Prada, η Louis Vuitton, η Cerutti, η Mulberry, η Chanel και η Boss.

Για χαμηλότερες τιμές, επισκεφθείτε καταστήματα όπως H & M ή άλλα μικρά ανεξάρτητα καταστήματα με ρούχα και γυαλιά κατά μήκος της Købmagergade.

Αγκαλιές Αγορές

Στη Δανία, θα πρέπει να ελέγξετε τις τοπικές αγορές ψύλλων. Δεν έχει σημασία αν σταματάτε σε μια μεγάλη πόλη όπως η Κοπεγχάγη ή περπατάτε μέσα από μια μικρή πόλη, είναι απίθανο να χάσετε ένα στα καλοκαιρινά σαββατοκύριακα. Στην Κοπεγχάγη, υπάρχουν τρεις μεγάλες αγορές. Οι αγορές ψύλλων Frederiksberg και Israels Plads προσφέρουν μεγάλη αξία. Το Gammel Strand, ωστόσο, είναι μοναδικό με το κανάλι του και τις υπαίθριες καφετέριες. Η εποχή των ψύλλων στην Δανία αρχίζει στα τέλη Μαΐου και τελειώνει στις αρχές Οκτωβρίου.

Κοινές Ώρες Αγορών

Όπως συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ο χρόνος εμφανίζεται χρησιμοποιώντας ένα ρολόι 24 ωρών, κοινώς γνωστό στις Ηνωμένες Πολιτείες ως στρατιωτικό χρόνο. Τα περισσότερα καταστήματα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 18:00, πράγμα που είναι το ίδιο όπως λέει 10 π.μ. έως 6 μ.μ.

Τα Σάββατα, τα καταστήματα πρέπει να είναι ανοιχτά από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ. (9:00 έως 15:00).

Την Κυριακή, μόνο λίγα καταστήματα ενδέχεται να είναι ανοικτά, κυρίως αρτοποιεία, ανθοπωλεία και καταστήματα αναμνηστικών.

Τα κέντρα και τα πολυκαταστήματα ενδέχεται να έχουν μεγαλύτερες ώρες λειτουργίας.

Με ειδική άδεια, καταστήματα και καταστήματα έχουν παραχωρηθεί οκτώ Κυριακές κατά τη διάρκεια του έτους κατά το οποίο τους επιτρέπεται να ανοίγουν για δουλειά. Είναι συνήθως 2 Απριλίου, 4 Μαΐου, 15 Ιουνίου, καθώς και 3 Δεκεμβρίου, 10, 17 και 21 (οι τέσσερις τελευταίες Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα ).