Το Strøget στην Κοπεγχάγη

Η μεγαλύτερη εμπορική οδός της Δανίας με τη μεγαλύτερη απόσταση πεζών

Το Strøget στην Κοπεγχάγη, η Δανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς δρόμους της Ευρώπης για πεζούς. Το 1962, που ιδρύθηκε ως ζώνη χωρίς αυτοκίνητα, αυτή η εμπορική περιοχή εκτείνεται σε απόσταση μικρότερη από ένα μίλι στην καρδιά της μεσαιωνικής Κοπεγχάγης και διαθέτει αμέτρητα μικρότερα και μεγαλύτερα καταστήματα σε όλες τις τιμές.

Πέρα από έναν απασχολημένο δρόμο, το Strøget περιλαμβάνει μια ευρύτερη περιοχή μικρότερων δρόμων και πολλές ιστορικές πλατείες της πόλης.

Στις πινακίδες στην Κοπεγχάγη, θα δείτε το δανέζικο όνομα Strøget, αλλά είναι επίσης συνηθισμένα σφραγισμένο στους Αμερικανούς ταξιδιωτικούς οδηγούς.

Αν θέλετε να κάνετε κάποια ψώνια στην Κοπεγχάγη , το Strøget είναι απαραίτητο και ακόμα και αν τα ψώνια δεν σας ενδιαφέρουν, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να δείτε και να κάνετε, όπως να τραβήξετε ένα παραδοσιακό δανικό δείπνο, να παρακολουθήσετε την πορεία της Βασιλικής Φρουράς στο Κάστρο του Rosenborg, και βλέποντας έναν από τους πολλούς εκτελεστές του δρόμου που έχουν γίνει διάσημοι στην περιοχή.

Καταστήματα στο Strøget

Κατά μήκος του Strøget, θα περάσετε τους δρόμους Frederiksberggade, Gammel Torv, Nygade, Vimmelskaftet, Amagertorv και τέλος Østergade, ο καθένας από τους οποίους διακλαδίζεται σε διάφορες μικρότερες εμπορικές συνοικίες και ιστορικά κτίρια.

Στο άλλο άκρο του Strøget είναι ένας τόπος που ονομάζεται Kongens Nytorv και προς το τέλος του Strøget θα συναντήσετε αμέτρητα φτηνά καταστήματα σχεδιαστών όπως η Gucci, η Chanel, η Louis Vuitton, ο Boss και πολλά άλλα μεγάλα ονόματα.

Τα ειδικά καταστήματα της Strøget περιλαμβάνουν εικονικά εμπορικά σήματα όπως το εργοστάσιο πορσελάνης The Royal Κοπεγχάγη και το Georg Jensen Silver. Επίσης, φροντίστε να σταματήσετε από το μοναδικό μουσείο Guinness World Records, το οποίο πρέπει να δείτε στο Strøget, το οποίο έχει στην άκρη του ένα άγαλμα του μεγαλύτερου ανθρώπου στον κόσμο.

Υπάρχει ένα μυστικό να ξοδεύεις πολύ λιγότερα στο Strøget.

Οι ταξιδιώτες του προϋπολογισμού και οι κυνηγοί ευκαιρίας θα πρέπει να ξεκινήσουν τις αγορές τους στο τέλος του Rødhuspladsen του Strøget. Εκεί θα βρείτε πιο απλά τρόφιμα, αλυσίδες ειδών ένδυσης όπως η H & M και γενικά πολύ χαμηλότερες τιμές.

Φαγητό, ψυχαγωγία και αξιοθέατα

Το Strøget δεν είναι απλά ένας δημοφιλής προορισμός για ψώνια στην Κοπεγχάγη, είναι ένας δημοφιλής προορισμός για μια σειρά από εξαιρετικές δραστηριότητες, αξιοθέατα, ψυχαγωγία και δείπνο.

Θα βρείτε ποικιλία από εστιατόρια, καφετέριες πεζοδρομίων και εστιατόρια με δανέζικα φαγητά, κεμπάπ, βιολογικά χοτ-ντογκ, ιρλανδικά φαγητά και γρήγορο φαγητό, αλλά φροντίστε να σταματήσετε εδώ από τις διάσημες δανικές σοκολατοποιίες και αρτοποιεία. Μπορείτε να πάρετε ένα γρήγορο δάγκωμα ή να καθίσετε για ένα πλήρες γεύμα σε ένα από τα μεγάλα εστιατόρια που βρίσκονται γύρω και γύρω από το Strøget.

Αν ψάχνετε για τουριστικά αξιοθέατα στην περιοχή, μπορείτε να δείτε την εκκλησία της Παναγίας, τη Βρύση Στρουκ, την Πλατεία Δημαρχείου, τον Πύργο του Δημαρχείου, το Βασιλικό Δανέζικο Θέατρο ή να σταματήσετε στις γκαλερί τέχνης και τα μουσεία. Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να βρίσκεστε στην περιοχή μέχρι το μεσημέρι, αν θέλετε να δείτε τη Βασιλική Φρουρά με συνοδεία μπάντα από το Κάστρο Rosenborg μέσω του Strøget και στο Amalienborg Palace, το οποίο είναι η έδρα της βασιλικής οικογένειας της Δανίας.

Η Strøget της Κοπεγχάγης είναι επίσης δημοφιλής στους καλλιτέχνες του δρόμου λόγω του αριθμού των πεζών που διέρχονται.

Η πλατεία Amagertorv είναι όπου σίγουρα θα βρείτε μουσικούς, ακροβάτες, μάγους και άλλους καλλιτέχνες ερμηνευτές εν μέσω της φασματικής αυτής αγοράς. Κοντά στην Πλατεία του Δημαρχείου, οι απατεώνες θα προσπαθήσουν να σας πάρουν για να συμμετάσχουν σε παιχνίδια, ώστε να αποστασιοποιηθούν.