Ο Καιρός στην Κοπεγχάγη - η πρωτεύουσα της Δανίας

Ποιος είναι ο καιρός στην πρωτεύουσα της Δανίας;

Ο καιρός της Κοπεγχάγης είναι λίγο διαφορετικός. Όταν σκέφτεται κανείς τη Σκανδιναβία, το μυαλό δημιουργεί εικόνες από χιονισμένα τοπία, ολισθηρές πλαγιές και θερμοκρασίες που είναι εντελώς άβολα για τους περισσότερους ταξιδιώτες από το κλίμα του Τοίστα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Κοπεγχάγη είναι ένας εκπληκτικός προορισμός.

Λόγω της ακραίας θέσης της στη βόρεια Ευρώπη, η διάρκεια της ημέρας στην Κοπεγχάγη ποικίλλει σημαντικά.

Αυτό είναι χαρακτηριστικό για όλες τις σκανδιναβικές χώρες . Μπορείτε να περιμένετε μεγάλες καλοκαιρινές ημέρες σε αντίθεση με τις πιο σύντομες σκούρες ημέρες του χειμώνα. Το καλοκαίρι ο ήλιος θα ανέβει στις 3:30 π.μ. και θα οριστεί γύρω στις 22:00. Το χειμώνα, περιορίζεστε στο φως της ημέρας από τις 8.00 π.μ. έως τις 3.30 μ.μ. Στη Δανία, οι συντομότερες και μακρύτερες μέρες πάντοτε γιορτάζονταν παραδοσιακά. Συμπτωματικά, η συντομότερη ημέρα του έτους αντιστοιχεί περίπου στις χριστουγεννιάτικες γιορτές μας, γνωστές ως "Jul" από τους ντόπιους.

Προτού ξεκινήσετε το ταξίδι σας στην Κοπεγχάγη, συνιστάται να εξοικειωθείτε με τον τυπικό καιρό που θα ζήσετε, μαζί με εποχιακές εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Πολύ απροσδόκητα, ο καιρός στην Κοπεγχάγη είναι μάλλον ήπιος και εύκρατος. Η πρωτεύουσα της Δανίας περιβάλλεται από ωκεανό και χάρη στην εγγύτητά της με τη θάλασσα, ο καιρός είναι ως επί το πλείστον συνεπής. Το τοπίο είναι χαμηλό και επίπεδο, οπότε οι μετριοπαθείς επιπτώσεις του ωκεανού είναι σε θέση να φτάσουν μακριά στην ενδοχώρα.

Η Κοπεγχάγη δεν αποτελεί εξαίρεση και το κεφάλαιο μοιράζεται το θαλάσσιο κλίμα. Λάβετε υπόψη ότι ακόμα και αν ο καιρός είναι συνήθως συνεπής, οι ξαφνικές ριπές του ανέμου μπορούν γρήγορα να αλλάξουν τη θερμοκρασία, κόβοντας μέσα σας μέσα στους ψυχρότερους χειμερινούς μήνες, οπότε θα χρειαστεί ακόμα να συσκευάσετε αρκετά ρούχα για να κρατήσετε τη χαλαρή ατμόσφαιρα.

Οι καλοκαιρινοί μήνες από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο στην Κοπεγχάγη είναι μέτρια ζεστός και αρκετά ευχάριστος με θερμοκρασίες που κυμαίνονται μεταξύ 18 και 24 βαθμών Κελσίου. Είναι κατά τη διάρκεια αυτής της σχετικά ζεστής περιόδου όταν οι ντόπιοι συρρέουν στις παραλίες της Κοπεγχάγης, ένα φυσικό και ένα ανθρωπογενές. Προσοχή όμως, σε 16 βαθμούς, το νερό δεν είναι παρόμοιο με τις παραλίες κολύμβησης στις οποίες είμαστε συνηθισμένοι. Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά ψυχρός. Παρά τις μεγαλύτερες ημέρες ηλιοφάνειας, η Κοπεγχάγη δεν είναι συνήθως μια ηλιόλουστη πόλη. Στην πραγματικότητα, δεν είναι συχνά ότι ο ήλιος αιχμαλωτίζει μέσα από την σχεδόν αέναη κουβέρτα γκρι και συννεφιασμένο ουρανό. Επισκεφθείτε την Κοπεγχάγη τον Μάιο ή τον Ιούνιο για να νικήσετε τον καλοκαιρινό καταιγισμό των τουριστών, αλλά αν σας φανεί η φασαρία της ζωής της πόλης, πηγαίνετε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο για τις πολυάριθμες υπαίθριες συναυλίες και τα υπαίθρια πάρτι.

Στη συνέχεια, είναι μέχρι το φθινόπωρο που διαρκεί μέχρι το Νοέμβριο. Οι μέρες είναι ακόμα ηλιόλουστες και τα φύλλα αρχίζουν να μετατρέπονται σε αποχρώσεις με κόκκινο και πορτοκαλί χρώμα. Οι θερμοκρασίες στην Κοπεγχάγη θα μειωθούν από 17 μοίρες το Σεπτέμβριο σε 12 μονάδες το Νοέμβριο. Οι νυχτερινές θερμοκρασίες θα πέσουν στο σημείο κατάψυξης μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη το γεωγραφικό πλάτος, οι -1 μοίρες εξακολουθούν να μην είναι τόσο ψυχρές όπως θα περίμενε κανείς.

Ο χειμώνας ξεκινά στις αρχές Δεκεμβρίου και διαρκεί μέχρι τον Φεβρουάριο, ενώ ο Φεβρουάριος είναι ο πιο κρύος μήνας.

Μπορείτε να περιμένετε μέσες θερμοκρασίες μεταξύ 0 και 2 βαθμών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η χαρά της επίσκεψης στην Κοπεγχάγη κατά τους χειμερινούς μήνες αντιμετωπίζει Σκανδιναβικά Χριστούγεννα. Δεν μπορείτε να βοηθήσετε, αλλά να απαλλαγείτε από τη χαρά και την εορταστική ατμόσφαιρα και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί σε μια τοπική αγορά Χριστουγέννων στην Κοπεγχάγη θα κρατήσει το αίμα σας άντλησης.

Η άνοιξη χαιρετίζει την επιστροφή μακρύτερων ημερών από τον Μάρτιο, προετοιμάζοντας το καλοκαίρι. Ο Μάρτιος βλέπει τους τελευταίους θανάτους του χειμώνα, οπότε δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε. Είναι ο ξηρότερος μήνας του έτους, με χαμηλές θερμοκρασίες.

Οι βροχοπτώσεις στην Κοπεγχάγη, όπως και οι πόλεις της Βόρειας Ευρώπης, είναι μάλλον αόριστες. Δεν βρέχει. αυτό drizzles, με την πιο υγρή περίοδο που συμβαίνουν κάθε χρόνο στα μέσα του φθινοπώρου. Μετά τον Οκτώβριο, η βροχή στην Κοπεγχάγη γίνεται κάπως πεντανόστιμη και αναποφάσιστη.

Μπορεί να βροχή πιο συχνά κατά τη διάρκεια των χειμωνιάτικων μηνών, αλλά σχεδόν μισή καρδιά. Λόγω των συχνών βροχοπτώσεων στην Κοπεγχάγη, οι χιονοθύελλες δεν είναι τόσο συνηθισμένες που θα φανταζόσαστε.

Λόγω του ιδιαίτερα εύκρατου κλίματος της, η Κοπεγχάγη είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από την εποχή.