Το γλυπτό της Μικρής Γοργόνας στην Κοπεγχάγη

Η Μικρή Γοργόνα είναι ένα παραμύθι στον εαυτό της. Ο Hans Christian Andersen έγραψε την ιστορία το 1836, αργότερα η Disney παρήγαγε την ταινία και η Κοπεγχάγη διατηρεί ένα άγαλμα προς τιμήν της. Η Μικρή Γοργόνα στην Κοπεγχάγη εξακολουθεί να είναι το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο στη Δανία και ένα από τα πιο φωτογραφικά αγάλματα στον κόσμο. Μπορεί να επισκέπτεται ταξιδιώτες όλο το χρόνο (βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το Weather in Denmark ).

Ιστορία του Μικρού Γοργόνα Γλυπτική

Το 1909, ο Brewer Carl Jacobsen (ιδρυτής της μπύρας Carlsberg) παρακολούθησε το μπαλέτο του Hans Beck και του Fini Henriques «Η Μικρή Γοργόνα» που βασίζεται στο παραμύθι του Hans Christian Andersen με το ίδιο όνομα. Βαθιά εντυπωσιασμένος, ο Carl Jacobsen ζήτησε από τον Δανό γλύπτη Edvard Eriksen να δημιουργήσει ένα γλυπτό. Η τεράστια 4στρ. Μικρή Γοργόνα αποκαλύφθηκε στο Langelinje το 1913, ως μέρος μιας γενικής τάσης στην Κοπεγχάγη εκείνης της εποχής, χρησιμοποιώντας κλασικά και ιστορικά στοιχεία ως διακοσμήσεις στα πάρκα της πόλης και στους κοινόχρηστους χώρους.

Η ιστορία της Μικρής Γοργόνας

Μια θλιβερή ιστορία μάλιστα. Σε ηλικία 15 ετών, η μικρή γοργόνα μας ( στη δανική : Den lille havfrue) σπάει την επιφάνεια της θάλασσας για πρώτη φορά και ερωτεύεται τον πρίγκιπα που έσωσε από το πνιγμό. Σε αντάλλαγμα για τα πόδια, πουλάει τη φωνή της στην κακή θαλάσσια μάγισσα - αλλά δυστυχώς, δεν παίρνει ποτέ τον πρίγκιπα της, αλλά μετατρέπεται σε θανατηφόρο, ψυχρό θαλάσσιο αφρό αντί.

Ακριβής τοποθεσία της

Η Μικρή Γοργόνα βρίσκεται κοντά στην ακτή του λιμανιού κρουαζιέρας "Langelinie" στη θέση της ανάπαυσης γρανίτη, στην παλιά συνοικία Nyhavn . Βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την κύρια προβλήτα κρουαζιέρας, κοντά σε πολλά άλλα σημαντικά αξιοθέατα της Κοπεγχάγης.

Όταν φωτογραφίζετε το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας, ρίξτε μια ματιά στο φόντο.

Αν μετακινηθείτε κάπως προς τα αριστερά / βόρεια της περιοχής της, θα πάρετε την περιοχή Holmen ως φόντο, η οποία είναι προτιμότερη από τους βιομηχανικούς γερανούς που παίρνετε αν περπατήσετε ακριβώς ευθεία μπροστά της.