Χώρες της Σκανδιναβίας και της Σκανδιναβίας

Η Σκανδιναβία και η Σκανδιναβική περιοχή αποτελούν ιστορική και γεωγραφική περιοχή που καλύπτει μεγάλο μέρος της Βόρειας Ευρώπης. Η Σκανδιναβική Χερσόνησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ευρώπης από την κορυφή του Αρκτικού Κύκλου προς τη Βόρεια και τη Βαλτική Θάλασσα.

Σήμερα, οι περισσότεροι προσδιορίζουν τη Σκανδιναβία και τη Σκανδιναβική περιοχή για να συμπεριλάβουν τις ακόλουθες χώρες:

Σπάνια, η Γροιλανδία περιλαμβάνεται στις σκανδιναβικές ή σκανδιναβικές χώρες .

Σκανδιναβικές ή Σκανδιναβικές χώρες;

Η Σκανδιναβία περιλάμβανε ιστορικά τα βασίλεια της Σουηδίας, της Νορβηγίας και της Δανίας. Πρώην, η Φινλανδία ήταν μέρος της Σουηδίας και η Ισλανδία ανήκε στη Δανία και τη Νορβηγία. Υπάρχει μια μακροχρόνια διαφωνία ως προς το αν η Φινλανδία και η Ισλανδία πρέπει να θεωρούνται σκανδιναβικές χώρες ή όχι . Για να επιδιορθώσουν το χάσμα, οι Γάλλοι προχώρησαν στη διπλωματική εξομάλυνση της ορολογίας με την αντιγραφή όλων των χωρών, "σκανδιναβικών χωρών".

Όλες οι χώρες, με εξαίρεση τη Φινλανδία, μοιράζονται ένα κοινό γλωσσικό κλάδο - σκανδιναβικές γλώσσες που προέρχονται από γερμανική οικογένεια. Αυτό που κάνει τη Φινλανδία μοναδική είναι ότι η γλώσσα της ευθυγραμμίζεται περισσότερο με την οικογένεια γλωσσών της Φινλανδικής Ουαλίας. Τα φινλανδικά συνδέονται στενότερα με τις γλώσσες της Εσθονίας και τις λιγότερο γνωστές γλώσσες που ομιλούνται γύρω από τη Βαλτική Θάλασσα.

Δανία

Η νοτιότερη Σκανδιναβική χώρα, η Δανία, αποτελείται από τη χερσόνησο Γιουτλάνδη και πάνω από 400 νησιά, μερικά από τα οποία συνδέονται με την ηπειρωτική χώρα με γέφυρες.

Σχεδόν όλη η Δανία είναι χαμηλή και επίπεδη, αλλά υπάρχουν και πολλοί χαμηλοί λόφοι. Οι ανεμόμυλοι και τα παραδοσιακά εξοχικά σπίτια μπορούν να προβληθούν παντού. Οι Νήσοι Φερόε και η Γροιλανδία ανήκουν και στο Βασίλειο της Δανίας. Η επίσημη γλώσσα είναι δανική και η πρωτεύουσα είναι η Κοπεγχάγη .

Νορβηγία

Η Νορβηγία ονομάζεται επίσης "Το οίκο των Βίκινγκ" ή "Η γη του ημισφαιρικού ήλιου ". Η βορειότερη χώρα στην Ευρώπη, η Νορβηγία έχει μια οδοντωτή έκταση νησιών και φιόρδων.

Η ναυτιλιακή βιομηχανία στηρίζει την οικονομία. Η επίσημη γλώσσα είναι νορβηγική και η πρωτεύουσα είναι το Όσλο .

Σουηδία

Η Σουηδία, μια χώρα με πολλές λίμνες, είναι η μεγαλύτερη από τις σκανδιναβικές χώρες τόσο σε μέγεθος γης όσο και σε πληθυσμό. Η Volvo και η Saab προέκυψαν και εκεί και αποτελούν μεγάλο μέρος της σουηδικής βιομηχανίας. Οι Σουηδοί πολίτες είναι ανεξάρτητοι και σέβονται ιδιαίτερα τα κοινωνικά προγράμματα που προσανατολίζονται στον άνθρωπο, ιδίως τα δικαιώματα των γυναικών. Η επίσημη γλώσσα είναι σουηδική και η πρωτεύουσα είναι η Στοκχόλμη .

Ισλανδία

Με ένα εκπληκτικά ήπιο κλίμα, η Ισλανδία είναι η δυτικότερη χώρα της Ευρώπης και το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στον βόρειο Ατλαντικό ωκεανό. Ο χρόνος πτήσης στην Ισλανδία είναι 3 ώρες, 30 λεπτά από την ευρωπαϊκή ηπειρωτική χώρα. Η Ισλανδία έχει ισχυρή οικονομία, χαμηλή ανεργία, χαμηλό πληθωρισμό και το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο. Η επίσημη γλώσσα είναι ισλανδική και η πρωτεύουσα είναι το Ρέικιαβικ .

Φινλανδία

Μια άλλη χώρα όπου ο καιρός είναι καλύτερος από ό, τι περιμένουν πολλοί τουρίστες, η Φινλανδία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά μετανάστευσης στον κόσμο. Η επίσημη γλώσσα είναι η φινλανδική , η οποία ονομάζεται επίσης Suomi. Η πρωτεύουσα είναι το Ελσίνκι .