Υπολογισμός μετρητών: Μετατροπείς νομισμάτων σε απευθείας σύνδεση

Είτε σχεδιάζετε τις διακοπές σας στη Σκανδιναβία ή την Ταϊλάνδη είτε απλά αναρωτιέστε ποιες είναι οι τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των ξένων νομισμάτων, υπάρχει ένας αριθμός ηλεκτρονικών μετατροπέων νομισμάτων που θα διευκολύνουν τον υπολογισμό.

Ονομάζοντας τον εαυτό του "το αγαπημένο νόμισμα του κόσμου", ο XE προσφέρει υπολογισμό μετατροπών για όλες τις ανάγκες σας, με οποιοδήποτε νομισματικό νόμισμα μπορεί να σκεφτεί - συμπεριλαμβανομένων των σκανδιναβικών νομισμάτων κορώνα: η δανική κορώνα, η σουηδική κορώνα, η νορβηγική κορώνη και η κορώνα της Ισλανδίας Σημείωση: η Φινλανδία έχει υιοθετήσει το ευρώ).

Η γνώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας θα είναι επίσης χρήσιμη όταν εκτιμάτε τα έξοδα ταξιδιού σας, σχεδιάζετε το κόστος των δραστηριοτήτων στον προορισμό σας και υπολογίζετε τις τιμές των ξενοδοχείων για τις διακοπές σας στη Νορβηγία , τη Δανία, τη Σουηδία ή την Ισλανδία ή για οποιοδήποτε άλλο θέμα ο κόσμος.

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε κατά τη μετατροπή νομισμάτων

Τα διεθνή νομίσματα και οι αξίες τους σε σύγκριση με άλλα νομίσματα κυμαίνονται συνεχώς και ως εκ τούτου οι μετατροπές νομισμάτων μπορούν να αλλάξουν από το ένα λεπτό στο επόμενο και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ταιριάζουν ακριβώς με τη συναλλαγματική ισοτιμία που λαμβάνετε από μια τράπεζα όταν φτάσετε στον προορισμό σας .

Το ποσό που κερδίζετε ή χάνετε μπορεί επίσης να επηρεαστεί δραστικά από όπου επιλέγετε να ανταλλάξετε νομίσματα - οι ταχυδρομικές τράπεζες είναι η καλύτερη επιλογή για μετατροπή. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι οι σταθμοί ανταλλαγής συναλλάγματος όπως το Travelex στα διεθνή αεροδρόμια χρεώνουν πραγματικά περισσότερο για τη μετατροπή, δηλαδή μια διαφορά μεταξύ 10 και 15 τοις εκατό μεταξύ του δολαρίου ΗΠΑ και ενός ξένου νομίσματος.

Η προσπάθεια ανταλλαγής νομισμάτων είναι επίσης μια δαπανηρή μέθοδος, παρότι παρέχει την ευκολία στο μυαλό ότι έχετε ξένο χρήμα στο χέρι όταν βγείτε από το αεροπλάνο. Οι κρατικές υπηρεσίες ανταλλαγής συνήθως χρεώνουν υψηλότερο τέλος από τις τοπικές ταχυδρομικές τράπεζες στο εξωτερικό.

Τέλος, προσπαθήστε πάντα να χρησιμοποιείτε το τοπικό εθνικό νόμισμα αντί για αμερικανικά δολάρια όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό. αν και πολλές επιχειρήσεις θα δεχτούν ακόμα το ξένο δολάριο σας, συχνά χρεώνουν ένα τέλος 20 τοις εκατό για μετατροπή-η υψηλότερη αύξηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών όλων των μεθόδων.

Γνωρίστε το ακαθάριστο ποσοστό ανταλλαγής για να υπολογίσετε στο γύρο

Παρόλο που μπορείτε εύκολα να κατεβάσετε μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας για μετατροπές νομισμάτων, πολλές φορές δεν θα χρειαστεί να περάσετε από αυτή τη κουραστική διαδικασία αν γνωρίζετε την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία μεταξύ του νομίσματός σας και του προορισμού διακοπών σας.

Αν γνωρίζετε, για παράδειγμα, ότι η συναλλαγματική ισοτιμία μεταξύ του δολαρίου Ηνωμένων Πολιτειών (USD) και του κινεζικού γιουάν renminbi (CNY) είναι .15 USD έως 1 CNY, μπορείτε γρήγορα να υπολογίσετε τις τιμές των αντικειμένων καθώς αυξάνονται. Πείτε ότι αγοράζετε ένα cookie για 30 CNY. θα μπορούσατε πολύ εύκολα να στρέψετε τη μετατροπή σε 15 λεπτά ανά CNY και να αποφασίσετε ότι το μπισκότο θα σας κοστίσει περίπου 5 δολάρια.

Είναι επίσης σημαντικό να είναι σε θέση να αναγνωρίσει τη μικρότερη αλλαγή για τα διεθνή χρήματα. Όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πένες, νικέλα, δολάρια και τέταρτα, νομίσματα όπως η σουηδική κορόνα (SEK) χωρίζονται σε 100 öre και διατίθενται σε ένα, δύο, πέντε και δέκα κορόνα νομίσματα. Θα πρέπει να εξοικειωθείτε με την εμφάνιση και την αίσθηση αυτών των κερμάτων προτού απογυμνώσετε από την τοποθεσία ανταλλαγής νομισμάτων.