Πώς να ζητήσετε τον έλεγχο στα ολλανδικά εστιατόρια

Μην περιμένετε όταν είναι ώρα να ζητήσετε τον έλεγχο

Ως ντόπιος ολλανδός ομιλητής, κάθε φορά που βγαίνω σε ένα εστιατόριο (ίσως σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια κένωσης της πόλης ) με τους μη ολλανδούς φίλους μου, κάποιος αναπόφευκτα θα με γυρίσει με το δειλό αίτημα στο τέλος του γεύματος: εσείς ... ρωτάτε για το νομοσχέδιο; " Και, προτού να πληρώσετε αυτό το νομοσχέδιο, μάθετε πώς να παραγγείλετε φαγητό στα ολλανδικά και πόσο να συμβουλεύεστε τα ολλανδικά εστιατόρια !

Ενώ οι περισσότεροι σερβιτόροι στο Άμστερνταμ θα καταλάβουν καλά "Μπορώ να έχω το check / bill, παρακαλώ;", κάποιοι diners εξακολουθούν να βρίσκουν πιο ευγενικό και κατάλληλο να ζητήσουν στα ολλανδικά.

Για να ρωτήσετε "Μπορώ να έχω τον έλεγχο, παρακαλώ;" Ας πούμε Magik de rekening alstublieft; ( προφέρεται mahkh ik də raykəning ahlstoobleeft).

Για έναν απλούστερο τρόπο για να ζητήσετε τον έλεγχο, απλά πείτε το de rekening alstublieft . Σε αυτήν την περίπτωση, οι λέξεις mag ik ("μπορεί να έχω]") - όπως λέει κανείς, "Ελέγξτε, παρακαλώ" στα ολλανδικά είναι συνήθης πρακτική να συντομεύσετε τη φράση στο "de rekening alstublieft".

Σε μια κατάσταση όπου θα πρέπει να πλησιάσετε τον πάγκο για να πληρώσετε, μπορείτε εναλλακτικά να πείτε: "Θα ήθελα να πληρώσω".

Η κυριαρχία της προφοράς μπορεί να είναι σκληρή, οπότε είναι καλύτερο να καταγράψετε τη φωνητική ορθογραφία κάθε λέξης και φράσης σε σημειωματάρια και πρακτική προτού φύγετε και να τα φέρετε μαζί για ένα ενημερωτικό φύλλο.