Η Gay Scene στην Ισλανδία

Πού είναι η ομοφυλοφιλική και λεσβιακή σκηνή της Ισλανδίας;

Η γκέι σκηνή στην Ισλανδία είναι μικρή αλλά ενεργή και ανοιχτή. Τα γκέι και λεσβιακά μπαρ και κλαμπ υπάρχουν κυρίως στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας Reykjavík , αλλά το βόρειο τμήμα του Akureyri αυξάνεται κάθε χρόνο.

Η Ισλανδία ως προορισμός φιλικός προς τους ομοφυλόφιλους έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές από τους επισκέπτες. Έχει προσγειωθεί σε διάφορες λίστες κορυφαίων δέκα και έλαβε την βαθμολογία "5 ροζ αστέρια" από το Diva Magazine, ένα δημοφιλές περιοδικό για τις λεσβίες στην Ευρώπη.

Ο δείκτης ευτυχισμένης ευτυχίας του PlanetRomeo, μια έρευνα για ομοφυλόφιλους άνδρες από περισσότερες από 120 χώρες, βαθμολόγησε την Ισλανδία Νο 1 στον κόσμο.

Το 2009, ο Jóhanna Sigurðardóttir της Ισλανδίας έγινε ο πρώτος ηγέτης της ομοφυλοφιλικής κυβέρνησης του σύγχρονου κόσμου.

Ο γάμος ιδίου φύλου είναι νόμιμος στην Ισλανδία από το 2010. Η εκκλησία της Ισλανδίας επιτρέπει ακόμη και τα ζευγάρια του ιδίου φύλου να παντρευτούν στις εκκλησίες της και έχει από το 2015. Οι δημοσκοπήσεις Gallup δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ισλανδών υποστηρίζει τον γάμο των ομοφυλοφίλων.

Ασφάλεια ανησυχίες για τους ταξιδιώτες LGBTQ στην Ισλανδία

Δεν υπάρχουν ειδικές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια για τους ταξιδιώτες LGBTQ (λεσβίες, ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους, τρανσέξουαλ και ερωτηθέντες) στην Ισλανδία. Με τη σύγχρονη, φιλική προς τους ομοφυλόφιλους ατμόσφαιρα, η Ισλανδία έχει προχωρήσει πολύ από το 1978, όταν ιδρύθηκε στο Ρέικιαβικ ο Ισλανδικός Οργανισμός Λεσβιών και Gay, Samtockin'78.

Σήμερα, οι λεσβίες και ομοφυλόφιλοι στην Ισλανδία είναι ίσοι με τους ετεροφυλόφιλους ανθρώπους στα μάτια του νόμου και οι προκαταλήψεις είναι στην υποχώρηση.

LGBTQ Δραστηριότητες και εκδηλώσεις στην Ισλανδία

Η εκδήλωση Gay Pride του Ρέικιαβικ έγινε ένας από τους μεγαλύτερους εορτασμούς στο έθνος, με περισσότερους από 85.000 ανθρώπους να παρευρίσκονται στην παρέλαση και τις εκδηλώσεις στο κέντρο του Ρέικιαβικ.

Υπάρχουν πολλά γκέι-συγκεκριμένα πράγματα να κάνουμε και να δούμε στην Ισλανδία, ειδικά την ενεργό γκέι νυχτερινή ζωή στο Ρέικιαβικ .