Πώς να ανοίξετε έναν τραπεζικό λογαριασμό στο Χονγκ Κονγκ

Το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στο Χονγκ Κονγκ είναι πολύ απλό, πολύ περισσότερο από ό, τι στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο ή την Ευρώπη. Για να ανοίξετε έναν τραπεζικό λογαριασμό στο Χονγκ Κονγκ, το μόνο που χρειάζεστε είναι η ταυτότητα και η απόδειξη της διεύθυνσης. Δεν είναι απαραίτητο να διαμένετε στο Χονγκ Κονγκ ή να έχετε θεώρηση εργασίας στο Χονγκ Κονγκ και είναι τελείως δυνατό για έναν τουρίστα να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στην πόλη.

Για όσους έχουν διεύθυνση στο Χονγκ Κονγκ, θα πρέπει να δώσετε απόδειξη της διεύθυνσης, όπως λογαριασμός κοινής ωφέλειας ή επίσημη κυβερνητική επικοινωνία.

Οι μη μόνιμοι κάτοικοι πρέπει επίσης να παρέχουν ένα από αυτά τα έγγραφα από τη διεύθυνση της χώρας καταγωγής τους. Στη συνέχεια, η τράπεζα θα ταχυδρομήσει μια επιστολή στη διεύθυνση που θα πρέπει να παράσχετε στην τράπεζα για να ανοίξετε το λογαριασμό. Οι αποδεκτές μορφές ταυτότητας είναι διαβατήριο ή ταυτότητα Χονγκ Κονγκ.

Δημοφιλείς τράπεζες για εκτοπισμένους

HSBC, Hang Seng και Standard Chartered είναι όλα δημοφιλή με expats στο Χονγκ Κονγκ. Να γνωρίζετε ότι δεν είναι όλοι οι υπάλληλοι της τράπεζας να επιταχύνουν πλήρως τους δικούς τους τραπεζικούς κανονισμούς και ίσως να μην γνωρίζουν ακριβώς ποια έγγραφα πρέπει να παράσχετε. Οι ξένοι δεν ανοίγουν συχνά τραπεζικούς λογαριασμούς στο Fanling. Είναι καλύτερο να κατευθυνθείτε προς τα μεγαλύτερα υποκαταστήματα της Κεντρικής Ευρώπης, όπου θα βρείτε προσωπικό και στελέχη αγγλόφωνου που χρησιμοποιούνται περισσότερο στις συγκεκριμένες ανάγκες των εκπατρισμένων.

Υπάρχουν επίσης υποκαταστήματα των σημαντικότερων, διεθνών τραπεζών στην πόλη, παρόλο που δεν προσφέρουν όλες ιδιωτικές τραπεζικές υπηρεσίες, όπως αυτές της Bank of America, της Citibank και της Deutsche Bank.