Είστε ταξιδιώτες! Αφήστε τα άγρια ​​ζώα μόνοι σας!

Για τους περισσότερους ταξιδιώτες, υπάρχει μια αναμφισβήτητη συγκίνηση που έρχεται μαζί με εντοπισμό άγριων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον. Είναι ο λόγος για τον οποίο οι εκδρομές παρακολούθησης φαλαινών και οι αφρικανικές σαφάρι έχουν γίνει τόσο δημοφιλείς και τα εθνικά πάρκα της Αμερικής συνεχίζουν να προσελκύουν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Πρόσφατα, όμως, υπήρξαν μια σειρά από επεισόδια υψηλού προφίλ που περιλάμβαναν τους ταξιδιώτες να είναι πολύ κοντά στην άγρια ​​φύση, κάτι που συχνά οδηγούσε σε τραυματισμό αυτών ή των ζώων, μερικά από τα οποία πρέπει ακόμη να υποβληθούν σε ευθανασία ως αποτέλεσμα των αλληλεπιδράσεών τους με τον άνθρωπο.

Αυτά τα είδη συναντήσεων έχουν γίνει πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια, γι 'αυτό και τώρα είναι τόσο καλός χρόνος για να υπενθυμίσουμε στους ταξιδιώτες να αφήσουν μόνα τους τα άγρια ​​ζώα.

Ορισμένες από τις πιο σημαντικές συναντήσεις μεταξύ ταξιδιώτες και άγριων ζώων πραγματοποιήθηκαν στο Εθνικό Πάρκο του Yellowstone, όπου οι επισκέπτες έκαναν να γυρίσουν εγωιστές με βίσον στο βάθος. Το πρόβλημα είναι ότι οι bison δεν αγαπούν ιδιαίτερα τους ανθρώπους, ιδιαίτερα όταν περιπλανιούνται πολύ κοντά. Ως αποτέλεσμα, συχνά καταλήγουν να χρεώνουν τον άνθρωπο, μερικές φορές να τα ρίχνουν στον αέρα ή ακόμα και να τους χτυπούν όταν χτυπηθούν στο έδαφος.

Μόνο το 2015, τουλάχιστον πέντε άτομα τραυματίστηκαν από το βίσον στο πάρκο όταν περιπλανιόταν πολύ κοντά στα ζώα, μερικά από τα οποία μπορούσαν να φτάσουν τα £ 2,000 σε βάρος. Ενώ κανένας από αυτούς τους ανθρώπους δεν σκοτώθηκε πραγματικά, ορισμένοι από αυτούς υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς που θα μπορούσαν εύκολα να αποφευχθούν αν είχαν σεβαστεί το γεγονός ότι τα άγρια ​​ζώα είναι απρόβλεπτα και μπορούν να επιτεθούν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εάν αισθάνονται απειλητικά.

Εκτός από αυτό, οι κανονισμοί του Εθνικού Πάρκου απαιτούν από όλους τους επισκέπτες να μένουν τουλάχιστον 100 μέτρα μακριά από αρκούδες και λύκους και να διατηρούν μια ελάχιστη ασφαλή απόσταση 25 ναυπηγείων από τους bison, τους elk και άλλα πλάσματα. Οι ταξιδιώτες που πλησιάζουν περισσότερο από αυτό δεν παραβιάζουν μόνο τους κανόνες, αλλά θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο να επιτεθούν επίσης.

Το αποτέλεσμα της συμπεριφοράς τους μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες και να οδηγήσει σε θάνατο.

Ιστορίες κινδύνου

Στη συνέχεια, βέβαια, υπάρχει η πρόσφατη ιστορία του πατέρα και του γιου που επισκέπτονταν το Yellowstone και συναντήθηκαν με ένα νεαρό μοσχαράκι που πίστευε ότι ήταν παγωμένο σε θάνατο. Σταμάτησαν και φόρτωσαν το ζώο στο αυτοκίνητό τους με την ιδέα να το παραδώσουν σε ένα δασοφύλακα πάρκων που πίστευαν ότι θα μπορούσε να το σώσει. Ο μόσχος αργότερα επέστρεψε στο κοπάδι του, αλλά έπρεπε να ευθανατιστεί όταν δεν δέχτηκε πίσω τον πληθυσμό των βίσονων. Παρουσιάζει επίσης ανασφαλείς συμπεριφορές καθώς συνέχιζε να προσεγγίζει άλλους επισκέπτες του πάρκου.

Ενώ οι δύο άντρες που συμμετείχαν σε αυτήν την ιστορία προφανώς είχαν καλές προθέσεις, ξέχασαν ότι τα άγρια ​​ζώα στο πάρκο είναι πράγματι πραγματικά άγρια. Είναι προσαρμοσμένα να ζουν στις συνθήκες που βρίσκονται εκεί και γενικά μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους. Αν είχαν αφήσει μόνο το συγκεκριμένο μόσχο, περισσότερο από πιθανό θα είχε επιβιώσει από μόνος του. Ωστόσο, η ζωή και ο θάνατος αποτελούν μέρος της διαδικασίας για όλα αυτά τα πλάσματα, κάτι που όλοι πρέπει να αποδεχτούμε επίσης.

Στην Αφρική, οι χειριστές των σαφάρι είναι πολύ προσεκτικοί όταν οδηγούν τους επισκέπτες στο θάμνο.

Ξέρουν ότι υπάρχουν πολλά πλάσματα εκεί που μπορούν - και θα - να επιτεθούν στους ανθρώπους αν φτάσουμε πολύ κοντά. Αυτά τα ίδια πλάσματα συχνά θα περιπλανηθούν σε ένα στρατόπεδο σαφάρι για να βρουν κάτι για φαγητό, γι 'αυτό είναι σημαντικό να τοποθετείτε πάντα τα τρόφιμα σε ένα κουτί που προστατεύει τα ζώα και να κάνετε μεγάλους πόνους για να καθαρίσετε τα σκουπίδια σας επίσης. Δεν είναι ανήκουστο για τους αρπακτικούς να προσεγγίσουν ένα κάμπινγκ τη νύχτα και να καταλήξουν σε μια επικίνδυνη συνάντηση με τους ταξιδιώτες που διαμένουν εκεί. Αυτοί οι τύποι run-ins μπορούν να περιοριστούν σε μεγάλο βαθμό χρησιμοποιώντας την κοινή λογική και με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και τα πλάσματα που την κατοικούν.

Ακόμη και η πρόσφατη επίθεση αλλιγάτορα που διεκδίκησε τη ζωή ενός νεαρού αγοριού στο Disney World δείχνει ότι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και να έχουμε περισσότερο σεβασμό για την άγρια ​​φύση. Ενώ κάποιος δεν αναμένει να συναντήσει επικίνδυνα πλάσματα κατά την επίσκεψη στο "το πιο ευτυχισμένο μέρος στη γη", υπήρχαν πινακίδες αναρτημένες κατά μήκος της λιμνοθάλασσας όπου σκοτώθηκε το αγόρι προειδοποιώντας τους επισκέπτες να παραμείνουν έξω από το νερό και να προσέχουν τους αλιγάτορες.

Αυτοί οι ταξιδιώτες δεν έλαβαν αυτές τις προειδοποιήσεις αρκετά σοβαρά, και ως αποτέλεσμα, αυτή η τραγωδία συνέβη. Η συνειδητοποίηση του περιβάλλοντός μας και οι πιθανές απειλές που αντιμετωπίζουμε μπορούν να συμβάλουν στη μείωση των πιθανών κινδύνων να έρθουν σε επαφή με ένα επικίνδυνο ζώο, ενδεχομένως να σώσουν τη δική μας ζωή στη διαδικασία.

Η σημασία της απόστασης

Ως κάποιος που έχει επισκεφτεί πολυάριθμα εθνικά πάρκα, βρισκόταν στην Αφρική πολλές φορές και πήγαινε σε σαφάρι, καταλαβαίνω πλήρως τη γοητεία του εντοπισμού αυτών των πλάσματα στην άγρια ​​φύση. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η πλήρης έλλειψη σεβασμού για την ασφάλεια όταν αντιμετωπίζετε αυτά τα απρόβλεπτα πλάσματα. Γνωρίζω όμως ότι, δίνοντάς τους μια μεγάλη απόσταση, σεβόμενοι ότι είμαστε στο χώρο τους, και χρησιμοποιώντας μια μικρή κοινή λογική, μπορούμε όλοι να δούμε την άγρια ​​φύση στο φυσικό της πεδίο και να επιστρέψουμε με ασφάλεια για να μοιραστούμε την ιστορία με φίλους και φίλους. οικογένεια. Οτιδήποτε άλλο είναι απλώς ανόητο και επικίνδυνο, με συνέπειες που μπορεί να είναι θανατηφόρες.