Ανασκόπηση Gear: Κλιπ Capture Pro Capture Pro Capture Pro

Είμαι ένας από εκείνους τους ανθρώπους που εξακολουθεί να πιστεύει ότι η μεταφορά μιας σωστής φωτογραφικής μηχανής μαζί σας στα ταξίδια σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταγράψετε το ταξίδι. Παρόλο που αγαπώ σίγουρα το μέγεθος και η ευκολία ενός smartphone, αυτές οι συσκευές εξακολουθούν να στερούνται σωστούς φακούς για τη λήψη εξαιρετικών φωτογραφιών από απόσταση. Εξαιτίας αυτού, συχνά βρίσκω τον εαυτό μου να μεταφέρει το DSLR μου και αρκετούς φακούς όταν βγάζω το δρόμο. Αυτό προσθέτει πολύ βάρος και όγκο στο πακέτο μου, αλλά αισθάνομαι σαν να έχω πολύ καλύτερες φωτογραφίες ως αποτέλεσμα.

Η μεταφορά αυτής της φωτογραφικής μηχανής και η διατήρησή της κοντά σε ένα ενεργό ταξίδι περιπέτειας μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση, ωστόσο, καθώς πολύ συχνά μπορεί να αισθάνεται σαν να είναι ακριβώς στο δρόμο της πεζοπορίας, της αναρρίχησης ή της ορεινής ποδηλασίας. Όμως, το κλιπ κάμερας Capture Pro από το Peak Design μπορεί να ανακουφίσει το πρόβλημα εντελώς και να ασφαλίσει το DSLR σας με έναν ασφαλή και βολικό τρόπο.

Ασφαλής Μεταφορά

Η ιδέα πίσω από το Capture Pro είναι απλή. Περιλαμβάνει τόσο μια ειδική πλάκα στήριξης που συνδέεται με έναν ιμάντα, τσάντα ή ζώνη, επιτρέποντας στον χρήστη να μεταφέρει ασφαλώς το DSLR μαζί τους σχεδόν οπουδήποτε. Αυτή η βάση προσκολλάται εύκολα σε ένα από τα προαναφερθέντα σημεία, ενώ ένα δεύτερο κλιπ προσαρμογής γλιστρά καλά μέσα στη βάση του τρίποδα στην ίδια την κάμερα. Τα δύο κομμάτια δουλεύουν σε συνδυασμό μεταξύ τους για να συγκρατήσουν την κάμερα στην θέση της μέχρι να την χρειαστεί, επιτρέποντας στον φωτογράφο να το πάρει μαζί του χωρίς να φοβηθεί να την αποβάλει στην πορεία.

Όταν έρχεται χρόνος να ξεκινήσετε τη λήψη, απλό πάτημα ενός κόκκινου κουμπιού απελευθέρωσης απελευθερώνει την κάμερα. Μέχρι εκείνη την ώρα όμως, παραμένει σταθερά στη θέση του ακόμα και όταν ο φωτογράφος είναι πολύ δραστήριος.

Εγκατάσταση

Η εγκατάσταση του κλιπ κάμερας Capture Pro είναι μια απλή υπόθεση και το Peak Design έχει συμπεριλάβει όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να το κάνετε ακριβώς στη συσκευασία.

Παίρνει μερικά λεπτά για να πάρει όλα ό, τι ακριβώς δικαίωμα, και κάποια υπομονή μπορεί να απαιτηθεί ανάλογα με το πού εγκαθιστάτε την πλάκα στήριξης. Εξαιτίας αυτού, θα ήθελα να συστήσω να εγκατασταθούν τα πάντα και να δοκιμαστούν πολύ πριν φύγετε για ένα ταξίδι ή μπορεί να βρεθείτε λίγο απογοητευμένοι από το πώς λειτουργούν όλα. Διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά και η διαδικασία πρέπει να γίνει ομαλά, απλά να το κάνετε στην άνεση του σπιτιού σας πριν ξεκινήσετε μια εκδρομή.

Συστατικά ποιότητας

Το Peak Design χρησιμοποίησε υλικά υψηλής ποιότητας για την κατασκευή του Capture Pro. Τα βασικά στοιχεία του κλιπ είναι κατασκευασμένα από ελαφρύ - αλλά πολύ ισχυρό - αλουμίνιο, το οποίο βοηθά μόνο στην ενίσχυση της εντύπωσης ότι πρόκειται για ένα προϊόν υψηλής ποιότητας. Η άριστη ποιότητα κατασκευής του κλιπ προσθέτει επίσης στην αίσθηση ασφάλειας που παίρνετε ενώ το χρησιμοποιείτε στο πεδίο, καθώς το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε είναι η ακριβή κάμερά σας να πέσει στο έδαφος επειδή φθηνά υλικά δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες. Ευτυχώς, αυτό δεν συμβαίνει με το Capture Pro, το οποίο δεν είχε κανένα πρόβλημα να κρατά το DSLR σταθερά στη θέση του στο σακίδιο μου, ενώ το χρησιμοποίησα σε ένα πρόσφατο ταξίδι στην Αλάσκα. Σε καμία περίπτωση δεν φοβόμουν ποτέ ότι θα έμενε χαλαρή, παρόλο που πεζοπονούσα και ανέβαινα σε απομακρυσμένες περιοχές.

Κατασκευασμένο για περιπέτεια

Το Capture Pro είναι ένα από τα προϊόντα που δεν γνωρίζετε πραγματικά ότι χρειάζεστε μέχρι να το χρησιμοποιήσετε. Μόλις το δοκιμάσετε ενώ ταξιδεύετε, σχεδόν σίγουρα θα γίνετε μετασχηματιστής. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αυτό το κλιπ σε προηγούμενες αποστολές στο Κιλιμάντζαρο ή στις Άνδεις για παράδειγμα. Σε αυτά τα ταξίδια ήταν ενοχλητικό να έχετε μια φωτογραφική μηχανή slung πέρα ​​από το λαιμό ή τους ώμους σας ενώ αναρρίχτηκε, αλλά ήταν εξίσου απογοητευτικό να σταματάει συνεχώς να το βγάλει από το πακέτο μου για να τραβήξει μερικές φωτογραφίες επίσης. Με αυτό το κλιπ κάμερας δεν θα ήταν καθόλου πρόβλημα, καθώς ασφαλώς κρατάει τη φωτογραφική μηχανή στη θέση της στον ιμάντα ώμου όπου μπορεί εύκολα να προσπελαστεί όταν χρειαστεί.

Συνολικά, αυτό είναι ένα προϊόν που λειτουργεί ακριβώς όπως διαφημίζεται, παρέχοντας έναν ασφαλή και βολικό τρόπο για να μεταφέρει τη φωτογραφική μηχανή σας, ενώ ταυτόχρονα κατάφερε να τη διατηρεί κοντά.

Αλλά εάν υπάρχει ένα παράπονο που πρέπει να γίνει σχετικά με το Capture Pro είναι ότι μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να βγάλετε την κάμερα από το κλιπ όταν είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε. Για μένα αυτό συνέβη συνήθως όταν προσπαθούσα να το βγάλω πολύ γρήγορα, συχνά όταν προσπαθούσα να τραβήξω μια φωτογραφία μιας στιγμής που ήταν φευγαλέα. Όταν ήμουν ασθενής και πήρα το χρόνο μου, σπάνια είχα προβλήματα με το κλιπ εντούτοις, και υποθέτω ότι με εμπειρία αυτό θα γίνει λιγότερο θέμα. Είναι σημαντικό να το γνωρίζετε όμως, καθώς είναι ένα άλλο στοιχείο που μπορεί να προκαλέσει απογοήτευση κατά την πρώτη χρήση του προϊόντος.

Το Capture Pro φέρνει $ 69.95 και είναι σχεδιασμένο για χρήση με επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές DSLR. Εάν διαθέτετε ένα ελαφρύτερο μοντέλο, το πρότυπο Capture θα είναι πιθανόν κάτι παραπάνω από αρκετό και πωλεί μόνο 49,95 δολάρια. Και τα δύο προϊόντα είναι εξαιρετικές προσθήκες στο οπλοστάσιο των εργαλείων περιπέτειας, βοηθώντας μας να μεταφέρουμε τις κάμερές μας με έναν πιο λογικό και αποδοτικό τρόπο.