Εθνικό Φεστιβάλ Μαθηματικών 2017 στην Ουάσιγκτον

Διαδραστικές εκδηλώσεις που προβάλλουν τη διασκέδαση, την ομορφιά και τη δύναμη των μαθηματικών

Το Εθνικό Φεστιβάλ Μαθημάτων στην Ουάσιγκτον θα φέρει οικογένειες μαζί αυτή την άνοιξη για να ανακαλύψουν τη δύναμη των μαθηματικών σε ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό γεγονός. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει διαλέξεις, χειρονομίες, έργα τέχνης, ταινίες, παραστάσεις, παζλ, παιχνίδια, αναγνώσεις βιβλίων για παιδιά και πολλά άλλα. Το Εθνικό Φεστιβάλ Μαθημάτων χρηματοδοτείται από το Ινστιτούτο Μαθηματικών Επιστημών (MSRI), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Προχωρημένων Μελετών (IAS) και το Εθνικό Μουσείο Μαθηματικών (MoMath).

Ημ / νία και ώρα: 22 Απριλίου 2017, 10 π.μ. έως 4 μ.μ. Σημειώστε ότι η εκδήλωση αυτή συμπίπτει με την Ημέρα της Επιστήμης και της Γης, η οποία θα είναι μια μεγάλη εκδήλωση στο National Mall. Σχεδιάστε το ταξίδι σας ανάλογα και ίσως παρακολουθήσετε και τις δύο εκδηλώσεις.

Τοποθεσία

Το Συνεδριακό Κέντρο της Ουάσινγκτον , 801 Mount Vernon Place, ΒΔ Ουάσιγκτον, DC.
Ο χώρος στάθμευσης είναι περιορισμένος. Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στο συνεδριακό κέντρο είναι ο μετρό. Ο πλησιέστερος σταθμός του μετρό είναι το Mt. Vernon Place / Συνεδριακό Κέντρο. Δείτε έναν οδηγό για χώρους στάθμευσης κοντά στο συνεδριακό κέντρο.

Στιγμιότυπα από το Εθνικό Φεστιβάλ Μαθημάτων

Ιστοσελίδα: www.MathFest.org.

Σχετικά με το Ινστιτούτο Ερευνών Μαθηματικών Επιστημών

Το Ινστιτούτο Ερευνών Μαθηματικών Επιστημών (MSRI) είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα παγκοσμίως για συνεργατική έρευνα στα μαθηματικά. Από το 1982, τα προγράμματα με επίκεντρο το θέμα της MSRI έχουν συγκεντρώσει αναδυόμενα και ηγετικά μυαλά στα μαθηματικά, σε ένα περιβάλλον που προάγει τη δημιουργικότητα και την ανταλλαγή ιδεών. Πάνω από 1.500 μαθηματικοί επιστήμονες ξοδεύουν χρόνο στα κεντρικά γραφεία της MSRI στην Καλιφόρνια κάθε χρόνο. Το MSRI είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για την ποιότητα και την εμβέλεια των προγραμμάτων του και την ηγετική του θέση στη βασική έρευνα, αλλά και στην εκπαίδευση των μαθηματικών και στην κατανόηση των μαθηματικών από το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το msri.org.

Σχετικά με το Ινστιτούτο Προηγμένων Μελετών

Το Ινστιτούτο Προχωρημένων Μελετών, το οποίο ιδρύθηκε το 1930 ως ανεξάρτητο ίδρυμα στο Πρίνστον του Νιου Τζέρσεϋ, είναι ένα από τα κορυφαία κέντρα διεθνούς έρευνας για τις επιστήμες και τις ανθρωπιστικές επιστήμες, όπου η μόνιμη καθηγήτρια και οι επιστήμονες έχουν την ελευθερία να ασχοληθούν με μερικές από τις βαθύτερα θεωρητικά ερωτήματα χωρίς πίεση για άμεσα αποτελέσματα.

Η εμβέλειά του πολλαπλασιάστηκε πολλές φορές μέσω των περισσότερων από 7.000 μελετητών που επηρέασαν ολόκληρους τομείς σπουδών καθώς και το έργο και το μυαλό των συναδέλφων και των μαθητών. για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το ias.edu.

Σχετικά με το Εθνικό Μουσείο Μαθηματικών

Το Εθνικό Μουσείο Μαθηματικών (MoMath) προσπαθεί να ενισχύσει την κατανόηση και την αντίληψη των μαθηματικών στην καθημερινή ζωή. Το μοναδικό μαθηματικό μουσείο στη Βόρεια Αμερική, το MoMath εκπληρώνει μια απίστευτη απαίτηση για πρακτικό προγραμματισμό μαθηματικών, δημιουργώντας ένα χώρο όπου όσοι είναι μαθηματικά προκλημένοι - καθώς και λάτρεις των μαθηματικών όλων των υποβάθρων και επιπέδων κατανόησης - μπορούν να απολαύσουν τον άπειρο κόσμο των μαθηματικών μέσω περισσότερων από 30 σύγχρονων διαδραστικών εκθεμάτων. Το MoMath απονεμήθηκε το βραβευμένο με το χάλκινο 2013 Βραβείο MUSE για την Εκπαίδευση και την Outreach από την Αμερικανική Συμμαχία Μουσείων.

Το MoMath βρίσκεται στο 11 E. 26 ο στη βόρεια πλευρά του δημοφιλούς πάρκου Madison Square στο Μανχάταν. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το momath.org.