Το φεστιβάλ Viking στο Hafnarfjordur της Ισλανδίας

Το Φεστιβάλ Viking στο Hafnarfjordur της Ισλανδίας είναι μια τετραήμερη εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα μέσα Ιουνίου, η οποία προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο για να γίνουν μάρτυρες αφηγητών, καλλιτεχνών, μουσικών, τεχνιτών, σιδηρουργών και πολεμιστών Βίκινγκ έτοιμων να δείξουν τη δύναμή τους ή σκοπευτικό ", σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Viking Village.

Το Viking Village είναι ένα οικογενειακά διοικούμενο εστιατόριο και ξενοδοχειακή επιχείρηση που βρίσκεται στο Hafnarfjörður, το οποίο χορηγεί την εκδήλωση που τιμά τους Βίκινγκς-Σκανδιναβούς αγρότες, ψαράδες, κτηνοτρόφους και πειρατές που εισέβαλαν και εισέβαλαν χώρες από τη Ρωσία στη Βόρεια Αμερική μεταξύ 800 και 1000 μ.Χ.

Η σύνθεση αλλάζει κάπως κάθε χρόνο, αλλά η εκδήλωση περιλαμβάνει καθημερινά μάχες με σπαθιά του Βίκινγκ, αφήγηση και διαλέξεις, παράσταση από έναν τρελό βίκινγκ, τοξοβολία και ρίψη τσεκούρι, παραστάσεις βινκικών συγκροτημάτων, αγορά και φυσικά γιορτή βίκινγκ. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ετήσια γεγονότα στην Ισλανδία.

Ιστορία και μετάβαση στο Φεστιβάλ

Σύμφωνα με την Regína Hrönn Ragnarsdóttir, που γράφτηκε στο blog, οδηγός για την Ισλανδία, το φεστιβάλ Viking στο Hafnarfjordur πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1995 και είναι ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα φεστιβάλ αυτού του είδους στην Ισλανδία. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι Βίκινγκς πωλούν χειροποίητα αντικείμενα, γούνα, ψήνουν αρνάκι, αγωνίζονται, χορεύουν, μιλάνε ιστορίες και μας δείχνουν τους τρόπους ζωής των παλιών Βίκινγκς ", λέει ο Ραγκαρσντότιρ, κάτοικος περιοχής.

Σημειώνει επίσης ότι κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι Βίκινγκς διδάσκουν στους επισκέπτες πώς να ρίχνουν δόρατα και άξονες και να πυροβολούν με τόξα και βέλη καθώς και να επιδεικνύουν ξυλογλυπτική και να λένε περιουσίες σε μια σκηνή στην αγορά.

Στο παρελθόν, υπήρχαν ακόμη και βαπτίκια και βίκινγκ γάμους στην εκδήλωση, λέει ο Ragnarsdóttir, προσθέτοντας ότι υπάρχει επίσης πολλά πάρτι μετά την καθημερινή αγορά κλείνει στις 8 μ.μ.

Τα λεωφορεία ταξιδεύουν τακτικά μεταξύ του Hafnarfjordur και του Reykjavík , το οποίο απέχει μόλις 10 λεπτά με το αυτοκίνητο, ενώ ο σταθμός των λεωφορείων στο Hafnarfjördur βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό Viking Village.

Αν θέλετε να οδηγήσετε από το Ρέικιαβικ στο φεστιβάλ, πηγαίνετε περίπου έξι μίλια νοτιοδυτικά στο δρόμο 42 προς το αεροδρόμιο Keflavik.

Dine Like Viking στο εστιατόριο Fjörugarðurinn

Εάν χρειάζεστε ένα διάλειμμα από τις γιορτές, μπορείτε να φάτε στο εστιατόριο Fjörugarðurinn, ένα μεγάλο εστιατόριο που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 350 άτομα. Μπορείτε να ζητήσετε ακόμη και ένα "Viking Kidnapping", σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Viking Village. Κατά τη διάρκεια αυτής της διασκέδασης, ένας Βίκινγκς θα απαγάγει έναν επισκέπτη από το λεωφορείο έξω από το εστιατόριο και στη συνέχεια θα τα φέρει στην σπηλιά, όπου οι Βίκινγκ θα τραγουδήσουν ισλανδικά λαϊκά τραγούδια και θα εξυπηρετήσουν μεν.

Τα στοιχεία μενού για το κυρίως πιάτο περιλαμβάνουν καπνιστό σολομό, ρέγγα, carpaccio, χοιρινό ζαμπόν, καπνιστό αρνί και δύο τύπους πατέ και παραδοσιακές πλευρές Viking όπως κόκκινο λάχανο και τηγανητά λαχανικά. Το φαγητό στο εστιατόριο Fjörugarðurinn είναι all-inclusive για ένα χαμηλό τέλος, καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα μέρη για να αρπάξει ένα δάγκωμα, ενώ κάνετε ένα διάλειμμα από τις εκδηλώσεις.

Επιπλέον, μπορείτε ακόμη να νοικιάσετε μανδύες για τις ομάδες που θα έχουν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων απαγωγής και Viking δείπνου με επιπλέον κόστος. Αν θέλετε πραγματικά να πάρετε τις παραδόσεις των Βίκινγκς, φροντίστε να προσθέσετε αυτό το διάσημο εστιατόριο στο δρομολόγιο σας στο ταξίδι σας στην Ισλανδία τον Ιούνιο.