Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Ισλανδία;

Οι ταξιδιώτες που σχεδιάζουν το πρώτο τους ταξίδι στην Ισλανδία συχνά ρωτούν πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε αυτό το όμορφο τοπίο. Η απάντηση είναι πολύ συχνή: Όταν είναι πιο ζεστό. Υψηλότερες θερμοκρασίες επιτυγχάνονται κατά τους θερινούς μήνες του Ιουνίου , Ιουλίου και Αυγούστου. Ωστόσο, όταν υπάρχει και μεγαλύτερος αριθμός τουριστών. Επομένως, πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε; Εξαρτάται από τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα και το στυλ ταξιδιού.

Καλοκαίρι στην Ισλανδία

Το καλοκαίρι στην Ισλανδία είναι μια από τις καλύτερες στιγμές για επίσκεψη, επειδή ο καιρός είναι ευχάριστος και ο ήλιος μόλις δύει, ένα φυσικό φαινόμενο που ονομάζεται Midnight Sun. Εάν σας αρέσουν πολλές μέρες για να εξερευνήσετε το ύπαιθρο, θα σας αρέσει να υπάρχουν περίπου 20 ώρες φως της ημέρας αυτή τη φορά του έτους.

Ο Ιούνιος είναι όταν υπάρχει η μικρότερη πιθανότητα βροχής, ο Ιούλιος είναι ο θερμότερος με μέσο όρο 60 βαθμούς Φαρενάιτ και ο καιρός στην Ισλανδία παραμένει ήπιος μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Ελάτε στα μέσα Σεπτεμβρίου, όμως, σχεδόν όλες οι καλοκαιρινές δραστηριότητες, όπως η επίσκεψη στα υψίπεδα, το κολύμπι και η πεζοπορία, λήγουν μέχρι τον Μάιο .

Χειμώνας στην Ισλανδία

Μην αφήσετε το όνομα Ισλανδία να σας ξεγελάσει: Οι χειμώνες εδώ δεν είναι ιδιαίτερα κακοί. Στα πεδινά, οι θερμοκρασίες είναι κατά μέσο όρο 32 βαθμούς Φαρενάιτ ενώ οι ορεινές περιοχές μέσου όρου 14 βαθμούς Φαρενάιτ. Ωστόσο, στο βόρειο τμήμα της χώρας, οι θερμοκρασίες μπορούν να πέσουν κάτω από το 22 κάτω από το μηδέν.

Το καλοκαίρι έχει το πλεονέκτημα των μεγάλων ημερών αλλά έρχεται το χειμώνα, το φως της ημέρας συρρικνώνεται σε περίπου πέντε ώρες, μια περίοδο που ονομάζεται Πολικές Νύχτες .

Εάν μπορείτε να υπομείνετε λίγη ηλιακή ακτινοβολία, το ερώτημα πότε θα επισκεφθείτε την Ισλανδία ξαφνικά γίνεται πιο δύσκολο, διότι η Ισλανδία έχει επίσης πολύ πιο τολμηρά πράγματα να προσφέρει το χειμώνα: η ατελείωτη νυχτερινή ζωή στο Ρέικιαβικ , η θέα στα όμορφα βόρεια φώτα και πολλά χιονιά δραστηριότητες όπως το σκι, το snowboarding και το snowmobiling.

Το ψυχρότερο μέρος του έτους είναι επίσης όταν οι τιμές πτήσης στην Ισλανδία πέφτουν δραστικά και τα τοπικά ξενοδοχεία ξαφνικά μειώνουν τις τιμές κατά περισσότερο από το ήμισυ. Οι ταξιδιώτες με προϋπολογισμό που αναρωτιούνται πότε πρέπει να πάνε στην Ισλανδία πρέπει να επιδιώξουν τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, επειδή οι μήνες αυτοί έχουν περισσότερο φως της ημέρας από τους χειμερινούς μήνες.

Τώρα που ξέρετε τι να περιμένετε, θα πρέπει να είναι ευκολότερο να αποφασίσετε πότε θα είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για εσάς. Αλλά πραγματικά, με όλες τις φυσικές ομορφιές και τις υπαίθριες δραστηριότητες, οποιαδήποτε στιγμή είναι μια καλή στιγμή για να επισκεφθείτε την Ισλανδία.