Πώς ο ιός Zika μπορεί να επηρεάσει τα ταξίδια σας

Τι πρέπει να γνωρίζετε για να είστε ασφαλείς από τη Zika

Στους αρχικούς μήνες του 2016, οι ταξιδιώτες στην Κεντρική και Νότια Αμερική προειδοποιήθηκαν για μια νέα εστία νόσου που όχι μόνο απειλεί τους επισκέπτες της ευημερίας αλλά και θέτει σε κίνδυνο τα αγέννητα παιδιά. Σε όλη την Αμερική, πάνω από 20 χώρες πολέμησαν εναντίον της πανδημίας του ιού Zika.

Διασπορά από τα μολυσμένα κουνούπια, οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται οποιαδήποτε από τις πληγείσες χώρες που προσδιορίζονται από τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων (CDC) κινδυνεύουν από μόλυνση.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του CDC, περίπου το 20% αυτών που έρχονται σε επαφή με τον ιό θα αναπτύξει το Zika, μια ασθένεια που μοιάζει με γρίπη και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή δυσφορία.

Τι είναι το Zika; Το πιο σημαντικό, είστε σε κίνδυνο από τον ιό Zika; Εδώ είναι πέντε απαντήσεις κάθε ταξιδιώτης πρέπει να γνωρίζει για τον ιό Zika πριν ταξιδέψει σε ένα δυνητικά επηρεασμένο έθνος.

Τι είναι ο ιός Zika;

Σύμφωνα με το CDC, το Zika είναι μια ασθένεια που είναι πολύ παρόμοια με τον δάγκειο και το chikungunya, ενώ μοιάζει πολύ με μια κοινή γρίπη. Όσοι τελικά μολύνονται με το Zika μπορεί να παρουσιάσουν πυρετό, εξάνθημα, κόκκινα μάτια και πόνο στις αρθρώσεις και τους μύες. Η νοσηλεία δεν απαιτείται απαραιτήτως για την καταπολέμηση του Zika και οι θάνατοι σπάνια εμφανίζονται σε ενήλικες ..

Εκείνοι που πιστεύουν ότι ενδέχεται να έχουν συμβάλει στο Zika πρέπει να συμβουλευτούν έναν γιατρό για να συζητήσουν τις επιλογές θεραπείας. Το CDC συνιστά να ξεκουράζονται, να πίνουν υγρά και να χρησιμοποιούν ακεταμινοφαίνη ή παρακεταμόλη για τον έλεγχο του πυρετού και του πόνου ως σχέδιο θεραπείας.

Ποιες περιοχές διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο από τον ιό Zika;

Το 2016, το CDC εξέδωσε ειδοποίηση ταξιδιού επιπέδου 2 για περισσότερες από 20 χώρες στην Καραϊβική, την Κεντρική Αμερική και τη Νότια Αμερική. Οι χώρες που πλήττονται από τον ιό Zika περιλαμβάνουν τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Βραζιλίας, του Μεξικού, του Παναμά και του Ισημερινού. Αρκετά νησιά, συμπεριλαμβανομένου του Μπαρμπάντος και του Αγίου Μαρτίνου, επηρεάζονται επίσης από το ξέσπασμα της Ζήκας.

Επιπλέον, δύο αμερικανικές περιουσίες που μπορούν να επισκεφθούν οι ταξιδιώτες χωρίς διαβατήριο έχουν κάνει και τη λίστα ειδοποιήσεων. Τόσο το Πουέρτο Ρίκο όσο και οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ βρίσκονταν σε επιφυλακή, με τους ταξιδιώτες να προτρέπονται να προβαίνουν σε προφυλάξεις ενώ ταξιδεύουν στους προορισμούς.

Ποιος κινδυνεύει περισσότερο από τον ιό Zika;

Ενώ οποιοσδήποτε ταξιδεύει στις πληγείσες περιοχές κινδυνεύει για τον ιό Zika, οι γυναίκες που είναι έγκυες ή σκοπεύουν να μείνουν έγκυες μπορεί να έχουν το περισσότερο να χάσουν. Σύμφωνα με το CDC, οι περιπτώσεις του ιού Zika στη Βραζιλία έχουν συνδεθεί με μικροκεφαλία, η οποία μπορεί να βλάψει ένα αναπτυσσόμενο αγέννητο παιδί.

Σύμφωνα με την ιατρική τεκμηρίωση, ένα παιδί που γεννιέται με μικροκεφαλία έχει σημαντικά μικρότερο κεφάλι κατά τη γέννηση, λόγω ακατάλληλης ανάπτυξης του εγκεφάλου στη μήτρα ή μετά τη γέννηση. Ως αποτέλεσμα, τα παιδιά που γεννιούνται με αυτή την πάθηση μπορεί να αντιμετωπίσουν πολλαπλές δυσκολίες, συμπεριλαμβανομένων των κατασχέσεων, της καθυστέρησης στην ανάπτυξη, της απώλειας ακοής και των προβλημάτων όρασης.

Μπορώ να ακυρώσω το ταξίδι μου στον ιό Zika;

Σε επιλεγμένες περιπτώσεις, οι αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να ακυρώσουν τα ταξίδια τους σε σχέση με τις ανησυχίες για τον ιό Zika. Ωστόσο, οι πάροχοι ασφάλισης ταξιδίου μπορεί να μην είναι τόσο γενναιόδωροι σε όσους ταξιδεύουν στις πληγείσες περιοχές.

Τόσο η American Airlines όσο και η United Airlines προσφέρουν στους ταξιδιώτες τη δυνατότητα να ακυρώσουν τις πτήσεις τους σχετικά με τις ανησυχίες των λοιμώξεων του Zika στους προορισμούς που ανέφερε το CDC.

Ενώ η United θα επιτρέψει στους ταξιδιώτες με ανησυχίες να προσαρμόσουν το ταξίδι τους, η Αμερικανίδα επιτρέπει μόνο ακυρώσεις σε ορισμένους προορισμούς με γραπτή επιβεβαίωση της εγκυμοσύνης από γιατρό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πολιτικές ακύρωσης αεροπορικών εταιρειών, επικοινωνήστε με την αεροπορική εταιρεία πριν την αναχώρηση.

Ωστόσο, η ταξιδιωτική ασφάλιση δεν μπορεί απαραίτητα να καλύπτει το Zika ως θεμιτό λόγο για την ακύρωση του ταξιδιού. Σύμφωνα με το site σύγκρισης ασφάλισης ταξιδιών Squaremouth, οι ανησυχίες του Zika μπορεί να μην είναι αρκετές για να δικαιολογήσουν την αξίωση ακύρωσης ταξιδιού από ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Όσοι μπορεί να ταξιδεύουν στις πληγείσες περιοχές θα πρέπει να εξετάσουν την αγορά μιας πολιτικής Ακύρωση για οποιαδήποτε λογική κατά την οργάνωση ταξιδιωτικών διευθετήσεων.

Θα ταξιδέψει ασφαλιστική κάλυψη Zika ιός;

Παρόλο που η ασφάλιση ταξιδίου μπορεί να μην καλύπτει την ακύρωση του ταξιδιού λόγω του ιού Zika, μια πολιτική μπορεί να λειτουργήσει για να καλύψει τους ταξιδιώτες ενώ βρίσκονται στον προορισμό τους.

Το Squaremouth αναφέρει ότι πολλοί πάροχοι ασφάλισης ταξιδίου δεν έχουν ιατρικές εξαιρέσεις για τον ιό Zika. Εάν ένας ταξιδιώτης θα μολυνθεί από τον ιό ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό, η ταξιδιωτική ασφάλιση θα μπορούσε να καλύπτει τη θεραπεία.

Επιπλέον, ορισμένες ταξιδιωτικές ασφαλιστικές συμβάσεις περιλαμβάνουν μια ρήτρα ακύρωσης εάν ένας ταξιδιώτης έμενε έγκυος πριν από την αναχώρηση. Σύμφωνα με αυτή τη ρήτρα ακύρωσης, οι έγκυοι ταξιδιώτες μπορεί να είναι σε θέση να ακυρώσουν τα ταξίδια τους και να λάβουν αποζημίωση για τα χαμένα έξοδα. Πριν αγοράσετε ένα ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο, φροντίστε να κατανοήσετε όλους τους περιορισμούς.

Παρόλο που το ξέσπασμα του ιού Zika μπορεί να είναι τρομακτικό, οι ταξιδιώτες μπορούν να προστατευθούν πριν από την αναχώρηση. Με την κατανόηση του τι είναι ο ιός και ποιος είναι σε κίνδυνο, οι τυχοδιώκτες μπορούν να κάνουν εκπαιδευμένες αποφάσεις σχετικά με τα ταξιδιωτικά τους σχέδια σε όλη την κατάσταση.