Ποιες χώρες έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό εγκληματικότητας ανά πληθυσμό;

Οι στατιστικές υποδεικνύουν ότι θα μπορούσατε να είστε θύμα σε αυτούς τους προορισμούς

Σε ένα προηγούμενο άρθρο, εξετάσαμε το ποσό του εγκλήματος που λαμβάνει χώρα σε έθνη από όλο τον κόσμο. Παρόλο που είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιήσετε ανεκδοτολογικά στοιχεία για να διεκδικήσετε ότι ένας προορισμός είναι πιο επικίνδυνος από τον άλλο, τα στατιστικά στοιχεία μπορούν να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να καθορίσουν ποια κράτη έχουν τα υψηλότερα περιστατικά εγκληματικότητας πριν ταξιδέψουν.

Κάθε χρόνο, το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για το Ναρκωτικό και το Έγκλημα (UNDOC) συλλέγει στατιστικές από τα κράτη μέλη για την καλύτερη κατανόηση των διεθνών προτύπων εγκληματικότητας.

Αν και είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το σύνολο δεδομένων είναι περιορισμένο με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της φιλοσοφίας αναφοράς και των δυσανάλογων πληθυσμών, η αναφορά παρέχει στους ταξιδιώτες μια ευρεία ματιά στα γενικά πρότυπα εγκλήματος σε όλο τον κόσμο.

Ανεξάρτητα από το πού μια διαδρομή παίρνει τους ταξιδιώτες, η πρόληψη πριν από την άφιξη είναι κρίσιμη για να έχει μια θετική εμπειρία. Προτού ταξιδέψουν οι ταξιδιώτες για να δουν τον κόσμο, φροντίστε να καταλάβετε τον κίνδυνο να γίνετε θύμα εγκληματικότητας. Σύμφωνα με στοιχεία του UNODC, τα έθνη αυτά έχουν τις περισσότερες στατιστικές περιπτώσεις εγκληματικότητας ανά πληθυσμό.

Επικίνδυνες χώρες για επίθεση ανά πληθυσμό στον κόσμο

Κατά τη συλλογή των ετήσιων στατιστικών τους, το UNODC ορίζει την επίθεση ως κάθε ... «φυσική επίθεση ενάντια στο σώμα ενός άλλου προσώπου που προκαλεί σοβαρό σωματικό τραυματισμό, εξαιρώντας την άσεμνη / σεξουαλική επίθεση, τις απειλές και το χαστούκισμα». Ωστόσο, οι επιθέσεις που καταλήγουν σε ανθρωποκτονία εξαιρούνται από την παρούσα έκθεση.

Οι χώρες που είχαν τον υψηλότερο αριθμό επιθέσεων ανά πληθυσμό βρέθηκαν στη Νότια Αμερική : ο Εκουαδόρ είχε τις περισσότερες περιπτώσεις επιθέσεων ανά πληθυσμό το 2013, σε πάνω από 1.000 επιθέσεις σε 100.000 κατοίκους του έθνους. Η Αργεντινή, ένας άλλος δημοφιλής προορισμός, ήρθε στη δεύτερη, με σχεδόν 840 επιθέσεις κάθε χρόνο ανά 100.000 κατοίκους.

Η Σλοβακία, η Ιαπωνία και ο νησιικός προορισμός Σαιντ Κιτς και Νέβις ανέφεραν επίσης υψηλά ποσά επιθέσεων, όπου κάθε έθνος αναφέρει πάνω από 600 επιθέσεις ανά 100.000 κατοίκους κατά το 2013.

Επικίνδυνες χώρες για απαγωγές ανά πληθυσμό στον κόσμο

Το UNODC θεωρεί την απαγωγή ως "... παρακρατώντας παρανόμως ένα πρόσωπο ή πρόσωπα ενάντια στη θέλησή τους", με σκοπό να συλλέξουν λύτρα ή να εξαναγκάσουν τον απαχθέντα να κάνει κάτι. Ωστόσο, οι διαφορές σχετικά με την επιμέλεια παιδιών που διασχίζουν τα διεθνή σύνορα δεν εξετάζονται στις στατιστικές απαγωγών.

Το 2013, ο Λίβανος ανέφερε τις περισσότερες περιπτώσεις απαγωγής, αναφέροντας πάνω από 30 απαγωγές ανά 100.000 κατοίκους. Το Βέλγιο ανέφερε επίσης υψηλό αριθμό αναφερθεισών απαγωγών, με 10 απαγωγές ανά 100.000 κατοίκους. Το Cabo Verde, ο Παναμάς και η Ινδία είχαν επίσης μεγάλο αριθμό απαγωγών, κάθε έθνος ανέφερε πάνω από 5 απαγωγές ανά 100.000 κατοίκους.

Είναι σημαντικό να δείξουμε ότι ο Καναδάς ανέφερε επίσης υψηλό αριθμό απαγωγών ανά πληθυσμό, με πάνω από 9 απαγωγές ανά 100.000 κατοίκους. Ωστόσο, το UNODC σημειώνει ότι τα αριθμητικά στοιχεία του Καναδά περιλαμβάνουν τόσο την παραδοσιακή απαγωγή όσο και τον βίαιο εγκλεισμό, το οποίο θεωρείται εντελώς διαφορετικό έγκλημα. Ως εκ τούτου, παρόλο που ο Καναδάς ανέφερε ένα μεγάλο αριθμό απαγωγών κάθε χρόνο, τα δεδομένα περιλαμβάνουν πρόσθετες στατιστικές που δεν εμπίπτουν στον παραδοσιακό ορισμό της απαγωγής.

Επικίνδυνες χώρες για κλοπή και ληστεία ανά πληθυσμό στον κόσμο

Η έκθεση του UNODC ορίζει την κλοπή και τη ληστεία ως δύο ξεχωριστά εγκλήματα. Η κλοπή ορίζεται ως "... η στέρηση ενός ατόμου ή μιας οργάνωσης αγαθών χωρίς βία με την πρόθεση να διατηρηθεί", ενώ η ληστεία περιλαμβάνει "... κλοπή ιδιοκτησίας από ένα άτομο, υπέρβαση της αντίστασης με βία ή απειλή δύναμης". Στην πράξη, μια "ληστεία" θα ήταν μια ληστεία ή ένα πορτοφόλι, καθώς τα πορτοφόλια θα θεωρούνταν "κλοπή". Οι κυριότερες κλοπές, όπως τα αυτοκίνητα, δεν περιλαμβάνονται στις στατιστικές αυτές. Επειδή το UNODC θεωρεί αυτά τα δύο εγκλήματα χωριστά, θα εξετάσουμε τις περιπτώσεις ανά πληθυσμό χωριστά.

Τα ευρωπαϊκά έθνη Σουηδία, Κάτω Χώρες και Δανία δήλωσαν ότι το 2013 έχουν εκδηλωθεί πολλές κλοπές ανά πληθυσμό, όπου κάθε έθνος αναφέρει πάνω από 3.000 κλοπές ανά 100.000 κατοίκους.

Η Νορβηγία, η Αγγλία και η Ουαλία, η Γερμανία και η Φινλανδία ανέφεραν επίσης υψηλό αριθμό κλοπών ανά πληθυσμό στο έθνος τους, με κάθε έθνος να αναφέρει πάνω από 2.100 κλοπές ανά 100.000 κατοίκους κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Όσον αφορά τις ληστείες, το Βέλγιο ανέφερε τον υψηλότερο αριθμό αναφορών ανά πληθυσμό, με 1.616 ληστείες ανά 100.000 κατοίκους το 2013. Η Κόστα Ρίκα ανέφερε τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό, με 984 ληστείες ανά 100.000 κατοίκους. Το Μεξικό ήρθε στην τέταρτη θέση, αναφέροντας περίπου 596 ληστείες ανά 100.000 κατοίκους το 2013.

Επικίνδυνες χώρες για σεξουαλική βία ανά πληθυσμό στον κόσμο

Το UNODC ορίζει τη σεξουαλική βία ως "βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση και σεξουαλικά αδικήματα κατά των παιδιών". Η αναφορά από τα Ηνωμένα Έθνη αναλύει περαιτέρω τα στατιστικά στοιχεία για τις αναφορές βιασμού, καθώς και τα σεξουαλικά αδικήματα κατά των παιδιών ως ξεχωριστά δεδομένα.

Το 2013, ο νησιικός προορισμός του Αγίου Βικεντίου και των Γρεναδίνων ανέφερε τον πληθυσμό με τη μεγαλύτερη σεξουαλική βία, με μόλις 209 αναφορές ανά 100.000 άτομα. Η Σουηδία, οι Μαλδίβες και η Κόστα Ρίκα ανέφεραν επίσης υψηλά ποσά σεξουαλικής βίας, με κάθε έθνος να αναφέρει πάνω από 100 περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους. Η Ινδία, η οποία ανέφερε τα πιο συνολικά περιστατικά σεξουαλικής βίας , είχε 9,3 αναφορές ανά 100.000 κατοίκους - χαμηλότερα από τον Καναδά και αρκετά ευρωπαϊκά έθνη.

Μόνο για βιασμό, η Σουηδία ανέφερε τα περισσότερα περιστατικά ανά πληθυσμό, με 58,9 περιπτώσεις ανά 100.000 πολίτες το 2013. Η Αγγλία και η Ουαλία ήρθαν στη δεύτερη, με 36,4 περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους, ενώ η Κόστα Ρίκα έρχεται στην τρίτη με 35 περιπτώσεις βιασμού ανά 100.000 κατοίκους στο ίδιο χρονικό διάστημα. Η Ινδία, η οποία ανέφερε 33.000 περιπτώσεις βιασμού το 2013, είχε 2.7 περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους - λιγότερο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με 24.9 αναφορές ανά 100.000 κατοίκους.

Ενώ ελπίζουμε ότι οι ταξιδιώτες δεν θα γίνουν ποτέ θύματα εγκληματικών πράξεων, η προετοιμασία πριν από την επίσκεψη σε έναν προορισμό μπορεί να σας βοηθήσει να είστε ασφαλείς καθώς ταξιδεύετε. Διατηρώντας αυτές τις στατιστικές, οι ταξιδιώτες μπορούν να βεβαιωθούν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους πριν επισκεφθούν τον προορισμό τους.