Τουαλέτες σε όλο τον κόσμο: Τουαλέτα για ταξιδιώτες

Τι να περιμένετε από τουαλέτες σε όλο τον κόσμο

Είτε ελκυστική (θέρετρο 5 *) είτε αποτρόπαια (κατακόρυφη τουαλέτα οπουδήποτε), οι τουαλέτες σε όλο τον κόσμο εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό και δεν υπάρχει αποφυγή. Λοιπόν, πόσο είναι να πω για τη χρήση της τουαλέτας καθώς ταξιδεύετε; Θα εκπλαγείτε.

Γνωρίζατε, για παράδειγμα, ότι δεν μπορείτε να ξεπλύνετε το χαρτί τουαλέτας στις τουαλέτες πολλών χωρών; Ή ότι θα πρέπει να ξεπλύνετε μερικές τουαλέτες ρίχνοντας ένα ολόκληρο κουβά νερό μέσα στο μπολ;

Ή μήπως πολλές χώρες χρησιμοποιούν ψεκασμό νερού για καθαρισμό τους και όχι χαρτί υγείας; Ή μήπως, όπως προαναφέρθηκε, οι κανόνες τουαλέτας καταλήγουν να είναι υπέρτατοι σε πολλές χώρες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών;

Ας μιλήσουμε για τουαλέτες για ταξιδιώτες.

Πώς να ασχοληθεί με Squat τουαλέτες σε όλο τον κόσμο

Κάθε νέος ταξιδιώτης φοβάται την τουαλέτα, αλλά ακούω να σας πω ότι δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Σοβαρά. Είχα πολύ μεγάλη ανησυχία γύρω από τη χρήση τους, αλλά μετά από αρκετές εκατοντάδες χρήσεις τους, το είδος τους προτιμώ πραγματικά σε ένα πιο δυτικό ύφος της τουαλέτας.

Μια τουαλέτα squat είναι ακριβώς πώς ακούγεται. Είναι ουσιαστικά μια τρύπα στο επίπεδο του δαπέδου πάνω από την οποία θα καταλήξετε και στο οποίο θα στοχεύσετε. Παρά τις ιστορίες τρόμου ταξιδιού, η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι καθαρή, εύκολη στη χρήση, και έρχεται ακόμη και με ένα φλος.

Την πρώτη φορά που τις συναντάτε μπορεί να είναι λίγο συγκλονιστική, αλλά μετά από αυτό, θα είστε επαγγελματίας.

Κάτι ενδιαφέρον που πρέπει να σημειωθεί σχετικά με τις ολόσωμες τουαλέτες σε πολλές χώρες είναι ο καθαρισμός (σας).

Το νερό σε αυτόν τον κάδο κοντά στην τουαλέτα έχει σκοπό να καθαρίσει τον εαυτό σας (χρησιμοποιώντας το αριστερό σας χέρι) αφού κάνετε το πράγμα σας. (Factoid: αυτός είναι ένας λόγος που το έθιμο του χεριού με το δεξί χέρι αναπτύχθηκε - κανείς δεν ξέρει πού είναι το αριστερό χέρι κάποιου).

Οι εμπειρογνώμονες (που θα ήταν όλοι που χρησιμοποίησαν επιτυχώς την τουαλέτα με καθίσματα , συμπεριλαμβανομένης της αρεσκείας σας) συμφωνούν ότι η λήψη του παντελονιού σας εντελώς σε μια τουαλέτα καταλήψεων μπορεί να είναι μια καλή ιδέα - εάν έχετε τη διάρροια του ταξιδιώτη (δείτε παρακάτω) .

Αν είστε επικεφαλής για χώρους χωρίς χαρτί υγείας και αισθάνεστε squeamish, φέρτε τα δικά σας υγρά μαντηλάκια (όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για τα μωρά) και / ή αντιβακτηριακό τζελ .

Για να ξεπλύνετε ή να μην ξεπλύνετε

Κάτι άλλο που μπορείτε να περιμένετε να συναντήσετε ενώ ταξιδεύετε είναι κακές υδραυλικές εγκαταστάσεις. Το σηπτικό σύστημα πολλών χωρών δεν μπορεί να χειριστεί χαρτί υγείας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει μπλοκαρίσματα. Ο ευκολότερος τρόπος για να διαπιστώσετε εάν πρέπει να είστε προσεκτικοί είναι εάν υπάρχει ένας μικρός κάδος απορριμμάτων ιστών δίπλα στην τουαλέτα. Αν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να σκουπίσετε και να τοποθετήσετε τη δική σας εκεί μέσα μαζί με όλους τους άλλους.

Σε Πυροβόλα όπλα

Εδώ είναι ένα γεγονός διασκέδασης: πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο δεν χρησιμοποιούν χαρτί υγείας. Αντ 'αυτού χρησιμοποιούν κάτι που οι περισσότεροι ταξιδιώτες έρχονται να αναφερθούν με αγάπη ως το πυροβόλο όπλο. Λειτουργεί σαν μπιντέ και είναι ένας μικρός σωλήνας που συνδέεται στην πλευρά της τουαλέτας. Το αποσυνδέετε, το κρατάτε στην τουαλέτα, στοχεύετε και στη συνέχεια πυροβολείτε. Στην πραγματικότητα σας παίρνει πολύ καθαρότερο από τη χρήση χαρτιού και οι περισσότεροι ταξιδιώτες τους χάνουν όταν φεύγουν, ακόμα κι αν τους βρίσκουν περίεργο να το χρησιμοποιήσουν στην αρχή.

Τουαλέτες σε όλο τον κόσμο

Αν κατευθυνθείτε προς έναν συγκεκριμένο προορισμό και θέλετε να μάθετε τι σας περιμένει, δείτε μερικά χρήσιμα παραδείγματα για το τι είναι οι τουαλέτες εκεί.

Η διάρροια του ταξιδιώτη

Τα squirts, τα trots, η εκδίκηση του Montezuma - ό, τι το αποκαλείτε, η διάρροια είναι μια έλξη. Η κοινή σοφία ταξιδιών είναι να την αφήσει να τρέξει την πορεία της. συνδέοντας την πηγή με το Imodium διατηρεί τα κακά βακτηρίδια και σας κρατάει όλο και πιο άρρωστο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το E-coli, το οποίο ζει στην περιττωματική ύλη και το νερό της βρύσης των αναπτυσσόμενων χωρών, είναι μια σημαντική πηγή κλυδωνισμών που προκαλούν κράνους, όπως τα βακτήρια Salmonella και το παράσιτο Giardia. Οι ιδέες πρόληψης περιλαμβάνουν το να μην πίνετε το νερό , να μην τρώτε φαγητό και γενικά να ασχολείστε με την συνολική γευστική πληρότητα.

Εάν παίρνετε τις πίστες, το καλύτερο στοίχημά σας μπορεί να είναι να πίνετε, να πιείτε, να πίνετε (νερό!) Και να πλύνετε εκείνα τα μικρά σφάλματα κάτω από την αποχέτευση, ή τρύπα στο έδαφος, ανάλογα με το πού βρίσκεστε.

Επειδή οι ασθένειες όπως η δυσεντερία εξαπλώνονται μέσω επαφής με μολυσμένα περιττώματα, η έλλειψη πλύσης στο χέρι από σερβιτόρους και μάγειρες είναι μια κοινή αιτία πολλών δυσάρεστων ασθενειών. Οι μύγες φέρνουν την δυσεντερία, οπότε αποφεύγονται τα καροτσάκια που φέρουν μύγα στο δρόμο, είναι αρκετά εύκολο. Όταν τρώτε τρόφιμα στο δρόμο, φροντίστε να επιλέξετε ένα καλάθι με μια από τις μεγαλύτερες ουρές - ο μεγάλος κύκλος εργασιών σημαίνει φρέσκο ​​φαγητό και οι ντόπιοι δεν θα επιλέξουν να τρώνε οπουδήποτε θα τους έκανε να αρρωστήσουν.

Μερικοί ταξιδιώτες επιθυμούν να φέρουν ένα μπουκάλι νερό με φίλτρο καθαρισμού και είμαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Αγαπώ το φίλτρο νερού GRAYL και το μπουκάλι και το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Σας επιτρέπει να πίνετε το νερό της βρύσης, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στον κόσμο, και δεν θα αρρωστήσετε, ενώ θα το κάνετε.

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.