Πέντε τρόποι που θα πάρετε άρρωστοι όταν ταξιδεύετε το 2018

Προσέξτε πότε για αυτά

Είναι πολύ εύκολο να πιάσετε τη διασκέδαση και τον ενθουσιασμό του ταξιδιού. Είτε επισκέπτεστε έναν ολοκαίνουργιο προορισμό είτε κάνετε ένα επαναλαμβανόμενο ταξίδι στο αγαπημένο σας σημείο, ο ενθουσιασμός μπορεί να έχει κάποιος που ζει αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, ακόμη και τα καλύτερα σχεδιασμένα σχέδια μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σε εκείνους που δεν λαμβάνουν όλες τις κατάλληλες προφυλάξεις.

Οι θεραπείες ετοιμότητας στο σπίτι, όπως μια υγιής δόση νερού ή ανάπαυσης στο κρεβάτι, μπορεί να μην αντέχουν στο εξωτερικό.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και μετά από συμβατικούς κανόνες μπορεί να προκύψει πρόβλημα. Με λίγο προγραμματισμό, προετοιμασία και γνώση σχετικά με έναν προορισμό μπροστά από το χρόνο, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι δεν θα καταλήξετε να νοσούν από ατύχημα.

Μην αφήστε το ταξίδι σας να αξίζει τον κόπο με μια περιήγηση στο τοπικό νοσοκομείο. Φροντίστε να αποφύγετε αυτούς τους πέντε κοινούς τρόπους να αρρωστήσετε όπως βλέπετε τον κόσμο.

Πίνοντας το τοπικό νερό

Όσοι ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και τη Δυτική Ευρώπη εκτιμούν τα υψηλά πρότυπα υγείας των υδάτων βρύσης. Όμως, κάθε προορισμός δεν έχει το ίδιο επίπεδο καθαριότητας και διαβίωσης.

Ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες δεν διαθέτουν την υποδομή που πολλοί ταξιδιώτες έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν στο σπίτι, πράγμα που σημαίνει ότι το νερό της βρύσης ενδέχεται να διακυβευτεί. Ως αποτέλεσμα, όσοι πίνουν νερό βρύσης μπορεί να αρρωστήσουν μάλλον γρήγορα λόγω βακτηριδίων και άλλων ασυνήθιστων απειλών.

Όταν ταξιδεύετε σε όλο τον κόσμο, καταλαβαίνω ταξιδιώτες γνωρίζουν να πίνουν κυρίως από σφραγισμένες φιάλες νερού.

Εάν το εμφιαλωμένο νερό δεν είναι άμεσα διαθέσιμο, τότε εξετάστε το ενδεχόμενο να ταξιδέψετε με ένα φιαλίδιο νερού φιλτραρίσματος .

Παίρνετε ύπνο ή χρήση καφεΐνης

Ταξιδεύοντας σε έναν νέο προορισμό μπορεί να είναι συναρπαστικό. Στον ενθουσιασμό, εκείνοι που βρίσκονται σε στενό χρονοδιάγραμμα ίσως να μην θέλουν να κοιμηθούν ενώ εξερευνούν, οδηγώντας τους να κάνουν ένα από τα δύο πράγματα: είτε να εγκαταλείψουν εντελώς συνήθεις συνήθειες ύπνου εξ ολοκλήρου είτε να χρησιμοποιήσουν καφεΐνη για την καταπολέμηση του αεριωθούμενου καθυστέρησης .

Το ταξίδι στις ζώνες ώρας -ιδιαίτερα από μια ήπειρο στο άλλο- μπορεί να συμβάλει σε σοβαρό αερισμό. Παρόλα αυτά, οι ενήλικες εξακολουθούν να χρειάζονται ελάχιστη ποσότητα ύπνου για να λειτουργήσουν σωστά. Η μείωση του ύπνου δεν θα βοηθήσει, καθώς το "χρέος του ύπνου" μπορεί να προκαλέσει κόπωση, δυσκολία συγκέντρωσης και ακόμη και υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τι γίνεται με την καφεΐνη; Η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει μια άλλη σειρά ανεπιθύμητων ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της ασφυξίας, της ευερεθιστότητας του στομάχου και των αυξημένων στάσεων τουαλέτας.

Αντί να εγκαταλείπεις τον ύπνο ή να στραφείς σε ενεργειακά ποτά, μπορείς να καταπολεμήσεις το jet lag μέσω της διαχείρισης του ύπνου και της κανονικής καφεΐνης. Ως αποτέλεσμα, το σώμα σας θα προσαρμόζεται σιγά-σιγά και θα αυτο-ρυθμίζεται καλύτερα, δίνοντας σας μια πολύ καλύτερη εμπειρία όσο μακριά από το σπίτι.

Τρώγοντας παράξενα τρόφιμα

Κάθε προορισμός έχει ένα πιάτο για το οποίο είναι γνωστοί. Ενώ πολλοί πολιτισμοί προσφέρουν τρόφιμα που έχουμε δει ή τουλάχιστον εξοικειωμένοι με αυτό, ίσως να μην είμαστε τόσο ευδιάκριτοι στις τροφές άλλων πολιτισμών. Έχετε δοκιμάσει ποτέ τη Βαλούτ στις Φιλιππίνες , ή αιώνα αιώνα στην Κίνα;

Παρά τη θέση τους ως τοπικά αγαπημένα, αυτά τα τρόφιμα (μεταξύ άλλων) μπορεί να είναι δυσάρεστα στο μη προκατειλημμένο στομάχι. Ενώ σας συνιστούμε να δοκιμάσετε νέα κουζίνα ενώ ταξιδεύετε, σιγουρευτείτε ότι καταλαβαίνετε τι καταναλώνετε και πώς τελικά μπορεί να σας επηρεάσει πριν φάτε.

Μια μικρή διακριτικότητα μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε πολλή δυσφορία και αμηχανία.

Δεν εφαρμόζεται αντηλιακό - ποτέ

Πολλά τουριστικά αξιοθέατα, ειδικά σε όλη την Ευρώπη , είναι κυρίως σε εξωτερικούς χώρους. Ως αποτέλεσμα, οι ταξιδιώτες έχουν ένα πρόσθετο πρόβλημα για να πολεμήσουν εναντίον του ηλιακού εγκαύματος.

Οι ειδικοί συστήνουν τους ταξιδιώτες που ξοδεύουν την ημέρα τους έξω να χρησιμοποιούν ένα αντηλιακό 30 SPF και να εφαρμόζουν ξανά όλη την ημέρα. Διαφορετικά, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την ταξιδιωτική ασφάλισή σας για έναν εντελώς απροσδόκητο λόγο : ένα μάλλον κακό ηλιακό έγκαυμα.

Παράκαμψη των εμβολιασμών πριν ταξιδέψετε

Τα εισιτήρια αγοράζονται και η πτήση σας αναχωρεί αυτή την εβδομάδα για μια εξωτική τοποθεσία. Θέλατε να πάτε σε γιατρό για να πάρετε έναν τελευταίο έλεγχο, αλλά απλά δεν έβγαλε. Τι θα μπορούσε ενδεχομένως να πάει στραβά; Ανάλογα με τον προορισμό, τα πάντα.

Ορισμένοι προορισμοί προτείνουν την κατοχή ορισμένων εμβολίων πριν την άφιξη.

Τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων διατηρούν έναν κατάλογο συνιστωμένων εμβολιασμών για προορισμούς. Έχοντας ένα εμβόλιο πριν από το ταξίδι μπορεί να βεβαιωθείτε ότι δεν φέρνετε στο σπίτι ένα ανεπιθύμητο αναμνηστικό με τη μορφή ασθένειας.

Πριν ταξιδέψετε, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τους κινδύνους που βρίσκονται μπροστά σας. Γνωρίζοντας τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσατε να αρρωστήσετε στο δρόμο, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι μια περιήγηση χωρίς περιπέτεια δεν τελειώνει με τη φροντίδα ενός γιατρού.