Τρεις ευρωπαϊκές πόλεις, όπου το Pickpocketing είναι τέχνη

Φροντίστε τα τιμαλφή σας στενά σε αυτές τις τρεις πόλεις

Κάθε έμπειρος ταξιδιώτης καταλαβαίνει ότι ο κίνδυνος είναι πάντα γύρω από τη γωνία. Ωστόσο, ακόμη και οι καλύτεροι διεθνείς ταξιδιώτες μπορεί να μην γνωρίζουν είναι ότι οι πιο εγγενείς κίνδυνοι έρχονται με τους πιο λεπτούς τρόπους. Ενώ η ταλαιπωρία των ισχυρών βραχιόνων και τα βίαια εγκλήματα που απευθύνονται σε αλλοδαπούς εξακολουθούν να αποτελούν πρόβλημα (ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες), οι πορτοφολάδες εξακολουθούν να βρίσκουν τρόπους να απομακρύνουν τους ταξιδιώτες από την κατοχή τους.

Σε πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, ο pickpocketing δεν είναι απλώς ένα μικρό κοινό έγκλημα: θεωρείται μια μορφή τέχνης από τους καλύτερους επαγγελματίες και μια μεγάλη όχληση για τους επισκέπτες και την αστυνομία της πόλης. Όταν προγραμματίζετε ένα ταξίδι σε έναν από αυτούς τους τρεις κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς, φροντίστε να κρατάτε στενά τα τιμαλφή σας - γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε μπορεί να χτυπήσει ένα pickpocket.

Ρώμη : Πορτοφόλια αφθονούν στην παλιά Ιταλία

Ένας προορισμός τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους προσκυνητές, η Ρώμη είναι μία από τις κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης, όπου οι τουρίστες στοχεύουν κλέφτες κυνηγιού . Επειδή πολλά από τα ιστορικά αξιοθέατα και τις μεγάλες γραμμές για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι πορτοφολάδες έχουν πολλές ευκαιρίες να χτυπήσουν.

Τα Pickpockets είναι γνωστά όχι μόνο στα συχνότερα τουριστικά αξιοθέατα όπως το Κολοσσαίο και το Βατικανό, αλλά είναι επίσης απεργία στις δημόσιες συγκοινωνίες. Ένα από τα πιο κοινά σημεία απεργία πορτοφολιών είναι στο Bus Αριθμός 64, που χρησιμοποιούνται συνήθως από τους ταξιδιώτες για να φτάσετε στα αξιοθέατα.

Μια κοινή απάτη κατά του ποδοπαγίδα περιλαμβάνει τον εντοπισμό ενός στόχου και τη χρησιμοποίηση μιας απόσπασης της προσοχής για να συλλάβει την προσοχή του θύματος. Όταν ο ταξιδιώτης πέσει τη φρουρά του, θα πάρει μια πορτοφολάδα για το κλέψιμο. Στην επόμενη στάση, η ομάδα θα βγει από το λεωφορείο με τα νεοαποκτηθέντα αντικείμενα.

Η Ρώμη δεν είναι η μόνη ιταλική πόλη στην οποία οι ταξιδιώτες πρέπει να παραμείνουν στην επιτήρηση.

Σύμφωνα με το TripAdvisor, η Φλωρεντία είναι επίσης μια άλλη κορυφαία τοποθεσία για πορτοφολάδες.

Βαρκελώνη , Ισπανία : η πρωτεύουσα του κόσμου

Ορισμένοι διεθνείς ταξιδιώτες θεωρούν τη Βαρκελώνη ως την πρωτεύουσα του κόσμου , αλλά όχι μόνο λόγω του αριθμού των μικρών κλοπών που συμβαίνουν στην πόλη κάθε χρόνο. Pickpockets στους δρόμους αυτής της μεγάλης ισπανικής πόλης έχουν αναπτύξει και τελειοποιήσει πολλούς τρόπους για την άρση αντικειμένων από τους αναξιοπαθούντες ταξιδιώτες. Επιπλέον, οι κλέφτες βγαίνουν από το δρόμο τους για να ξεχωρίσουν τους τουρίστες ως εύκολους στόχους.

Το pickpocketing στη Βαρκελώνη συνήθως ξεκινά ως έγκλημα ευκαιρίας, ειδικά κατά μήκος της διάσημης πεζοδρομημένης ζώνης Las Ramblas. Οι κλέφτες του Pickpocket θα κάνουν κάτι για να αποσπάσουν τους στόχους , όπως η συμμετοχή σε συνομιλίες, η εμφάνιση μιας έξυπνης κίνησης ποδοσφαίρου ή ακόμα και η διάχυση κάτι πάνω τους. Αυτό αναγκάζει τον ταξιδιώτη να αποβάλει την εστία του καθώς μπαίνει μια τσέπη, περπατώντας οτιδήποτε μπορεί να πάρει τα χέρια του.

Η Βαρκελώνη δεν είναι η μόνη ισπανική πόλη που είναι γνωστή για pickpocketing. Οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη Μαδρίτη συχνά στοχεύουν, εξαιτίας των περισπασμών που προσφέρουν τα μουσεία και οι ιστορικοί χώροι.

Πράγα , Δημοκρατία της Τσεχίας

Η Πράγα είναι γνωστή για τα απίστευτα αξιοθέατα και τις ιστορικές μπαρόκ επιρροές.

Παρόλο που η πόλη θεωρείται παγκόσμιος θησαυρός, θεωρείται επίσης ένα εύφορο κυνήγι για τους κλέφτες που θέλουν να στοχεύσουν τους τουρίστες.

Η Γέφυρα του Καρόλου είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα που στοχεύουν οι τουρίστες. Τα 30 μπαρόκ αγάλματα που ευθυγραμμίζονται εκατέρωθεν της γέφυρας συχνά παρέχουν αρκετή απόσπαση της προσοχής για μια πορτοφόλι για να κλέψουν ένα πορτοφόλι, μια φωτογραφική μηχανή ή οτιδήποτε άλλο μεταφέρει ένας ταξιδιώτης. Επιπλέον, έξι από τα κορυφαία αξιοθέατα της Πράγας είναι σε εξωτερικούς χώρους, όπως η οδός Karlova, η Πλατεία της Παλιάς Πόλης και η πλατεία Wenceslas. Οι ειδικοί λένε ότι κάθε ένα από αυτά τα αξιοθέατα προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για πορτοφολάδες να απεργία, επειδή υπάρχουν τόσα πολλά περισπασμούς για τους ταξιδιώτες να χαθείτε.

Κανένας ταξιδιώτης δεν εγκαταλείπει το σπίτι του με σκοπό να γίνει θύμα εγκληματικότητας. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι καταλήγουν να έρχονται σπίτι με λιγότερο από ό, τι έφτασε αφού τα προσωπικά τους αντικείμενα pickpocketed.

Με την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο εργάζονται οι πορτοφολάδες, την προσοχή στο περιβάλλον τους και τη διατήρηση ενός αντιγράφου σημαντικών εγγράφων σε ασφαλή τοποθεσία ενώ ταξιδεύουν , οι ταξιδιώτες μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες να υποστούν βία κατά την οδήγηση στην Ευρώπη.