Ιταλία Συμβουλές Ταξιδιού: Πώς να διαφυλάξετε τα χρήματά σας

Αποφεύγοντας τους Pickpockets και την κλοπή petty

Οι τουρίστες σπάνια γίνονται θύματα βίαιων εγκλημάτων στην Ιταλία, αλλά ταξιδεύουν σε μεγάλες πόλεις όπως η Ρώμη, η Νάπολη και η Φλωρεντία και σε άλλα δημοφιλή τουριστικά σημεία, όπως ο Πύργος της Πίζας ή το Cinque Terre, σας μετατρέπει σε στόχο για πορτοφολάδες πορτοφόλια πορτοφολιών.

Ωστόσο, με έξυπνο σχεδιασμό και επαγρύπνηση, μπορείτε να αποφύγετε μια δυσάρεστη συνάντηση με ασήμαντη κλοπή. Με τη χρήση smarts δρόμου, μερικά μεγάλα αντικλεπτικά αντικείμενα όπως κάτοχοι χρήματος για ταξίδια και έχοντας επίγνωση του περιβάλλοντός σας, μπορείτε να διαφυλάξετε καλύτερα τα χρήματά σας ενώ περιηγείστε στην πόλη για να αποφύγετε τυχόν περιττές επιπλοκές στις διακοπές σας στην Ιταλία.

Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε μερικές πολύτιμες συμβουλές, κόλπα και συμβουλές για το πώς να αποφύγετε τις πορτοφολάδες, τους απατεώνες και τους μικρούς κλέφτες ενώ ταξιδεύετε σε αυτήν την όμορφη χώρα.

Κρατήστε τα τιμολόγιά σας κλειστά

Για να αποφύγετε τις απώλειες, μεταφέρετε σημαντικά έγγραφα (όπως το διαβατήριό σας), τις κάρτες πίστωσης και ATM και τα περισσότερα από τα χρήματά σας σε πορτοφόλι ή κάτοχο διαβατηρίου. Παρόλο που μπορεί να είναι λίγο άβολο, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να χάσετε κάτι που αξίζει. Για ευκολία, μεταφέρετε ένα μικρό ποσό μετρητών και μία πιστωτική κάρτα στο πορτοφόλι, την τσέπη ή το πακέτο σας, όπου μπορείτε εύκολα να το φτάσετε - αν και αναμένετε ότι μπορεί να είναι pickpocketed εάν δεν γνωρίζετε συνεχώς το περιβάλλον σας.

Σας συνιστούμε να αποκτήσετε το πορτοφόλι πόρτας Zero Grid Money 2 σε 1 και το Hidden Pouch από τον Amazon ή το Pocket Suction Pass Holder Passport Gear με RFID Blocking από το Amazon καθώς και τα δύο αυτά είδη σχεδόν σίγουρα πρόκειται να σταματήσουν τους περισσότερους μικρούς κλέφτες στα κομμάτια τους .

Όταν ταξιδεύετε με έναν σύντροφο, διαιρέστε τις κάρτες πιστωτικής κάρτας και κάρτας ATM μεταξύ σας, έτσι ώστε εάν το πορτοφόλι ενός ατόμου κλαπεί, εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση σε χρήματα. Μπορεί επίσης να θέλετε να αφήσετε ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης μετρητών στο χρηματοκιβώτιο στο ξενοδοχείο σας.

Χρησιμοποιήστε το Smarts του δρόμου σας

Χρησιμοποιήστε την ίδια κοινή λογική που θα χρησιμοποιούσατε σε μια μεγάλη πόλη οπουδήποτε στον κόσμο για να αποφύγετε να πάρετε pickpocketed στην Ιταλία.

Σε πλήθη, όπως στο σταθμό Termini του μετρό της Ρώμης ή στη Βενετία γύρω από το Ριάλτο, μεταφέρετε το πακέτο ή το πορτοφόλι σας μπροστά σας, όπου μπορείτε εύκολα να το δείτε και να γνωρίζετε πάντα το περιβάλλον σας. Μην βάζετε το πορτοφόλι σας, την ατμόσφαιρα ή την κάμερα κάτω από όπου κάποιος θα μπορούσε να το αρπάξει και αν έχετε τα φερμουάρ στο πορτοφόλι ή το πακέτο σας, κρατήστε τα κλειστά.

Να είστε προσεκτικοί με τους ανθρώπους που σας ζητούν χρήματα ή να σας ζητούν να κάνετε κάτι γι 'αυτούς. Οι απατεώνες προσεγγίζουν μερικές φορές τους τουρίστες, ειδικά σε πολυσύχναστους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τερματικούς σταθμούς λεωφορείων, κρατώντας μια εφημερίδα ή ένα κομμάτι χαρτονιού που βάζουν μπροστά σας για να διαβάσουν. Με την προσοχή σας σε αυτή την εκτροπή, ένα παιδί ή ένα άλλο άτομο παίρνει την τσέπη σας. Ή κάποιος μπορεί να πλησιάσει σε σας κρατώντας ένα χάρτη και να σας ζητήσει οδηγίες για το χάρτη, χρησιμοποιώντας το ως κάλυψη για έναν συνεργό να σας pickpocket. Εάν κάποιος "τυχαία" χτυπήσει σε σας σε ένα πλήθος, ελέγξτε αμέσως αν έχουν ξεφύγει με κάτι δικό σας.

Πριν αναχωρήσετε στο ταξίδι σας, σημειώστε τον ξένο αριθμό τηλεφώνου για κάθε ΑΤΜ και πιστωτική κάρτα για την αναφορά χαμένων ή κλεμμένων καρτών και φωτοτυπήστε το μπροστινό και πίσω μέρος όλων των καρτών σας. Δημιουργήστε επίσης φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και κρατήστε και τα δύο ξεχωριστά από τα πρωτότυπα και αφήστε ένα άλλο αντίγραφο με κάποιον στο σπίτι.

Στη συνέχεια, αν το αδιανόητο συμβεί, μπορείτε να αναφέρετε αμέσως την κλοπή, να ακυρώσετε τις κάρτες σας και να ελαχιστοποιήσετε τις ζημιές.