Μπύρες της Ελλάδας

Η εύρεση μιας εγχώριας παρασκευής στην Ελλάδα γίνεται ευκολότερη

"Γιατί," μου ρωτήθηκε, "έχετε ένα άρθρο για τα κρασιά της Ελλάδας, αλλά τίποτα για τις μπύρες της Ελλάδας;"

Θα μπορούσα να εξηγήσω ότι υπάρχουν λίγα ζυθοποιεία στην Ελλάδα, ότι εκείνα που υπάρχουν έχουν ελάχιστα εμπόδια στην παρουσία του σε απευθείας σύνδεση και ότι ξένες μπύρες κυριαρχούν στην ελληνική αγορά. Αυτές οι εξηγήσεις, ενώ είναι ακριβείς, είναι αναληθείς. Ο πραγματικός λόγος είναι ότι (φρίκη!) Δεν είμαι μπύρα, ή τουλάχιστον όχι πολύ.

Σε περιβάλλοντα έντονα υπέρ της μπύρας (έρχονται στο μυαλό οι ιρλανδικές παμπ) έχω μάλιστα γίνει γνωστό ότι καταφεύγουν στην υπερηφάνεια για να παραγγείλουν ένα σκληρό μηλίτη για να μου δώσουν την εμφάνιση πίνοντας μπύρα, ή έτσι νομίζω. Αλλά η δική μου γεύση (ή η έλλειψή της, όπως κάποιοι θα ισχυριζόταν) είναι ένας φτωχός λόγος για να παραμεληθεί αυτό το ποτό.

Πώς να βρείτε μια ελληνική μπύρα στην Ελλάδα

Τα κακά νέα είναι ότι υπάρχουν σχετικά λίγες ελληνικές μπύρες στην αγορά, ακόμη και στην Ελλάδα. Η αποζημίωση (?) Είναι ότι οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα μπορούν να περιμένουν μια αξιοπρεπή επιλογή εισαγόμενων μπύρες, ιδιαίτερα της γερμανικής, ειδικά αφού μια ελληνική εταιρεία, ο Περσέας, κάνει ένα σημείο αυξανόμενης διανομής μπίρας στο εξωτερικό. Ωστόσο, οι οικολόγοι, αν και όχι άφθονοι, είναι διαθέσιμοι. Ο αναθεωρητής της μπύρας Tom Ciccateri προτείνει ότι αυτή η εκπληκτική έλλειψη οφείλεται στο γεγονός ότι τα ευρωπαϊκά ζυθοποιεία έχουν εξαγοράσει (διαβάσει: καταργηθεί) πολλοί εγχώριοι παραγωγοί. Καλύπτει μερικές από τις ξένες μπύρες που υπάρχουν στην Κρήτη.

Μια ανασκόπηση του Μαραθώνα δίνει κάποιες πληροφορίες για έναν προφανή επιζώντα.

Αλλά η εικόνα βελτιώνεται. Με την εμφάνιση των microbrews σε άλλα μέρη του κόσμου, οι επισκέπτες στην Ελλάδα περιμένουν και βρίσκουν καλύτερες τοπικές μπύρες. Η C ycladia παραθέτει έναν αριθμό μικρότερων ζυθοποιών.

Ένας κατάλογος των ελληνικών ζυθοποιών αναφέρει όλους τους δύο, Αθηναίους, και μια θυγατρική του Lowenbrau στο Αιγάλεω, η οποία χαρακτηρίζεται, με πολλά υποσχέσεις, ως "μικροσκοπική".

Η Amstel διαθέτει ελληνικό ζυθοποιείο, αλλά καθιστά πρότυπη την μπύρα Amstel.

Το Sparti είναι ένα από τα αγαπημένα με μερικούς ποτούς μπύρας και η επιστροφή του Fix Beer ενθουσιάστηκε τους φίλους του.

Η έλευση της μπύρας Μύθος

Κλείνοντας τις προσωπικές μου προκαταλήψεις, χαίρομαι που αναφέρω ότι για την περασμένη δεκαετία ή τουλάχιστον μια ελληνική μπύρα που ονομάζεται "Μύθος" είναι άμεσα διαθέσιμη στην Ελλάδα και εξάγεται ακόμη. Εγώ πρώτα διέταξα ένα στο Σαν Φρανσίσκο και η αδηφάγος ουρανίσκος τον χαρακτήρισε «φωτεινό», με ένα καλό χρυσό χρώμα. Πιο έμπειροι σύντροφοι με διαβεβαίωσαν ότι ήταν, πράγματι, "φωτεινό". Αυτή η μπύρα είναι πλέον ευρέως διαθέσιμη σε όλες τις μορφές, με το καλύτερο από όλα. Το έχω δοκιμάσει στην Κρήτη με το φωτεινό πράσινο μπουκάλι, και πρέπει να παραδεχτώ, στην λαμπερή Κρήτη ακόμη και τις γεύσεις της μπύρας καλύτερα. (Έχει επίσης αυξήσει την ποσότητα γυαλιού πράσινης θάλασσας που βρίσκεται στις παραλίες).

Υπάρχει μια άλλη μπύρα, Henninger Hellas, που λέγεται ότι είναι "beer Lager Aegean", αλλά δεν βρήκα περισσότερες πληροφορίες γι 'αυτό. Πού να βρείτε τη μπύρα Μύθος είναι μία από τις πιο ερωτήσεις που έχω θέσει στον αναγνώστη μου - αλλά είναι καλύτερο που απολαμβάνει στα ελληνικά νησιά. Υπάρχει επίσης ένας "Μύθος Κόκκινο" που μεγαλώνει σε δημοτικότητα, αλλά για μένα, ο λαμπρός χρυσός του "κανονικού" Μύθος κερδίζει στον ελληνικό ήλιο.

Ελληνικές Μικροβιομηχανίες

Η Hillas, με έδρα την Κομοτηνή (αλλά με περίεργη εμφάνιση φωτογραφιών της Σαντορίνης στην ιστοσελίδα της) είναι μια άλλη μπύρα που εξάγεται με επιτυχία στο εξωτερικό.

Μπορείτε να δείτε μερικές κριτικές σχετικά με την ιστοσελίδα τους.

Περισσότερες ελληνικές μπίρες

Η Κύπρος εξάγει μια μπύρα που ονομάζεται Keo, η οποία πωλεί καλά στον Καναδά. Η μπύρα της Aegean εξακολουθεί να παρασκευάζεται στην Ελλάδα, αλλά φαίνεται ευκολότερο να βρεθεί στο εξωτερικό από ό, τι στην ίδια την Ελλάδα.

Περισσότερα για τις ελληνικές μπύρες - μάρκες, κριτικές, πηγές

Είχε μια ελληνική μπύρα που ήταν αξέχαστα καλή - ή κακή; Επιτρέψτε μου να το ξέρω.

Απαντήσεις Reader - Πού είναι η καλύτερη θέση για να πιείτε μια μπύρα στην Ελλάδα; - διαβάστε άλλες προτάσεις ή δημοσιεύστε το δικό σας!

Σχεδιάζοντας την οδύσσεια της ελληνικής μπύρας; Βρείτε και συγκρίνετε τιμές ξενοδοχείων σε πολλές τοποθεσίες στην Ελλάδα:

Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι στην Ελλάδα

Βρείτε και συγκρίνετε πτήσεις με έκπτωση προς Αθήνα

Βρείτε και συγκρίνετε έκπτωση ενοικίαση αυτοκινήτων στην Αθήνα

Βρείτε και συγκρίνετε τιμές σε ξενοδοχεία στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα και τα Ελληνικά νησιά .

Μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων σε και κοντά στην Αθήνα: Περιηγήσεις στην Αθήνα μπορείτε να κάνετε κράτηση απευθείας