Ταξιδιωτικά πρακτορεία Zicasso Προσαρμόστε τις διακοπές σας για περιπετειώδεις ταξιδιώτες

Αναθεώρηση του Zicasso, ενός ιστότοπου που ταιριάζει με τους ταξιδιώτες και τους ειδικούς ταξιδιών

Η Zicasso είναι μια εταιρεία που έχει υιοθετήσει μια μοναδική προσέγγιση για την προσφορά online ταξιδιωτικών κρατήσεων. Η τοποθεσία αντιστοιχεί στους ταξιδιώτες που επιθυμούν ειδικές διακοπές με ταξιδιωτικούς πράκτορες που είναι ειδικοί στις συγκεκριμένες χώρες και είδη δραστηριοτήτων που αναζητά ο πελάτης. Το αποτέλεσμα είναι ένα προσαρμοσμένο σχέδιο ταξιδιού που είναι κατασκευασμένο ειδικά με τις ανάγκες του ατόμου στο μυαλό.

Ενδιαφέρεστε για ποδηλασία από χωριό σε χωριό στις Ελβετικές Άλπεις;

Θα θέλατε να γευματίσετε στο σπίτι της κόρης της τελευταίας πριγκίπισσας μιας δυναστείας του Βιετνάμ και του συζύγου ιστορικού της; Είναι η παγετώνια πεζοπορία στην Παταγονία στη λίστα κουβά σου; Η Zicasso, μαζί με τη συλλογή πιστοποιημένων πρακτορείων ταξιδίων, μπορούν να κάνουν αυτές τις εμπειρίες πραγματικότητα, δημιουργώντας έθιμα ταξίδια για να συναντήσουν σχεδόν οποιοδήποτε αίτημα.

Σχετικά με την εποχή που ανακάλυψα για πρώτη φορά τον Ζικασό, ο σύζυγός μου και εγώ εχθρίσαμε πτήσεις προς την Κροατία χρησιμοποιώντας συσσωρευμένα μίλια. Το επόμενο βήμα ήταν να βρεθεί ένας σύμβουλος ταξιδιών ή ένας πράκτορας που γνώριζε καλά τη χώρα. Αποφάσισα να δοκιμάσω τον Zicasso - και κατέληξα ευτυχής που το έκανα.

Πώς ο Zicasso σχεδίασε τις διακοπές μας στην Κροατία

Πολλές καλές ταξιδιωτικές εταιρείες προσφέρουν προσαρμοσμένα ταξίδια, αλλά η προσέγγιση Zicasso είναι μοναδική. Υποβάλετε ένα αίτημα στην ιστοσελίδα και ο Zicasso επιστρέφει με δύο ή τρεις ταξιδιωτικούς ειδικούς που σας περιμένουν να σας βοηθήσουν. Όλα γίνονται από τους ανθρώπους πίσω από τις σκηνές, οι οποίοι εξετάζουν άμεσα το αίτημά σας και στη συνέχεια επιλέγουν ταξιδιωτικούς πράκτορες που ειδικεύονται στη θέση και το είδος των δραστηριοτήτων που ζητάτε.

Σύμφωνα με τον Brian Tan, τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Zicasso, είναι απαίτηση οι πράκτορες να έχουν ταξιδέψει εκτενώς στον προορισμό που αυτός ή αυτή πουλάει.

Ξεκινάτε συμπληρώνοντας μια φόρμα αίτησης, αναφέροντας το σημείο που θέλετε να πάτε και τι θέλετε να κάνετε. Στην περίπτωσή μας, απλώς είπα ότι είχαμε πτήσεις στην Κροατία, ήθελε να επισκεφτεί το Ντουμπρόβνικ και λίγες άλλες πόλεις και ενδιαφερόταν να συμπεριλάβει κάποιες περιπετειώδεις δραστηριότητες στο δρομολόγιο μας.

Μέσα σε δύο ημέρες, έλαβα δύο απαντήσεις από ταξιδιωτικά πρακτορεία που συνεργάζονται με τον Zicasso και ένα τρίτο από άλλη πηγή. Ο πρώτος μέσω του Zicasso ήταν απλώς ένα ηλεκτρονικό μήνυμα επιστροφής που περιγράφει ένα "ταξίδι" που μοιάζει με μια περιοδεία μαζικής ομάδας που είχα ήδη εξετάσει στο διαδίκτυο. Ο δεύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας με τηλεφώνησε, αλλά όταν ρωτήθηκε αν ήταν στην Κροατία, είπε "όχι". Θέλαμε κάποιον που είχε πάει στη χώρα. Ο τρίτος ταξιδιωτικός ειδικός μέσω της Zicasso, Maja Gudelj από την υπηρεσία Select Italy, μας ζήτησε να της δώσουμε κάποιες περισσότερες πληροφορίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να μάθει περισσότερα για το τι πραγματικά θέλαμε να κάνουμε στην Κροατία πριν μιλήσουμε μαζί μας.

Μας άγγιξε στην πρώτη τηλεφωνική συνομιλία λέγοντας ότι ένα ξενοδοχείο που κοιτάξαμε στο Σπλιτ ήταν καλό, αλλά βρισκόμασταν 25 λεπτά με το αυτοκίνητο από την περιοχή των περιτειχισμένων πόλεων - ίσως και περισσότερο σε πρωινή πρωινή κίνηση. Αποδεικνύεται ότι ήταν από το Σπλιτ. Επισκέφτηκε τη μητέρα της ενώ βρισκόμασταν εκεί και πήγαμε στην ιδιωτική εκδρομή που είχε κανονίσει για μας και στη συνέχεια πέρασε το υπόλοιπο της ημέρας που μας έδειχνε περισσότερη πόλη.

Περιπέτειες Δραστηριότητες αφθονούν

Μετά από περίπου τρεις εβδομάδες, και πολύ πίσω και πίσω, είχαμε ταξίδι ταξινομημένο. Ήταν οι ειδικές δραστηριότητες που επέλεξε η Μάη που μας ενόχλησε περισσότερο.

Είχαμε ένα ιδιωτικό γευστικό δείπνο 10 πιάτων στο Bibic Winery (που αναφέρεται στο τηλεοπτικό πρόγραμμα No Reservations του Anthony Bourdain), αφού ήταν κλειστό για το κοινό. Το γεύμα μαγειρεύτηκε από τη σύζυγο του ιδιοκτήτη του οινοποιείου και ένας σομελιέρης μας είπε για κάθε κρασί που συνδυάστηκε με ένα μάθημα, μαζί με πολλές ιστορίες για το τι είναι σαν να ζουν στην Κροατία.

Σε μια από τις άλλες ημέρες του ταξιδιού ξεκινήσαμε μια περιπέτεια σπηλαίου, σέρνουμε μέσα σε μια σπηλιά χρησιμοποιώντας μόνο λαμπτήρες ανθρακωρύχων στα κράνη μας για να φανεί το δρόμο. Ήταν ένα όνειρο spelunker, ανοιχτό σε ένα μικρό αριθμό ανθρώπων κάθε χρόνο. Μια άλλη μέρα επισκεφθήκαμε μνημειώδη ιστορικά μνημεία και μεγαθήματα, με έναν ιδιωτικό οδηγό που είναι συγγραφέας, οινοποιός και κοσμολόγος. Μετά, πέρασα ώρες με το γεύμα με τον οδηγό μας και τη σύζυγό του, μιλώντας για την ιστορία της Κροατίας και για το πώς ήταν να ζήσεις σε ένα μικρό χωριό που έβλεπε τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Τέλη για ειδικούς ταξιδιού Zicasso

Οι ταξιδιώτες δεν καταβάλλουν τέλη για τη χρήση του Zicasso. Περισσότερο από το 90% των ταξιδιωτικών συμβούλων της Zicasso δεν χρεώνουν συμβουλευτική αμοιβή, σύμφωνα με τον Tan. Κάνουν τα χρήματά τους προμήθειες από ξενοδοχεία, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και άλλες δραστηριότητες που κάνουν κράτηση για έναν πελάτη. Η μόνη εξαίρεση μπορεί να είναι όταν ένας πελάτης συνεχίζει να αλλάζει ρυθμίσεις, οπότε ο ειδικός ταξιδίων μπορεί να ζητήσει μια "καλή πίστη" μη επιστρέψιμη προκαταβολή, σύμφωνα με τον Tan. Με άλλα λόγια, στις περισσότερες περιπτώσεις, η υπηρεσία Zicasso είναι δωρεάν, με τα ταξιδιωτικά γραφεία να χρησιμοποιούν τις ειδικές γνώσεις τους και τις επαφές της βιομηχανίας για να κερδίσουν τα χρήματά τους.

Πώς έρχεται ο Zicasso

Ο διευθύνων σύμβουλος Tan δήλωσε ότι "ξεκίνησε τον Zicasso για να λύσει το δικό μου πρόβλημα". Εργάστηκε σε εταιρίες δικτύωσης στο Διαδίκτυο, αλλά αγαπούσε να ταξιδέψει. Έχοντας δυσκολία στην εξεύρεση ταξιδιωτικών ειδικών στο διαδίκτυο, ξεκίνησε τον Zicasso "να κάνει την εργασία για λογαριασμό των πελατών".

Πραγματικές κριτικές από τους ταξιδιώτες Κρατήστε τους πράκτορες που εκτελούν

Μετά την επιστροφή στο σπίτι, οι ταξιδιώτες καλούνται να γράψουν μια κριτική για το ταξίδι τους και να αξιολογήσουν τους ταξιδιωτικούς τους ειδικούς. "Χρησιμοποιούμε το σύστημα ελέγχου και αξιολόγησης ως ποιοτικό έλεγχο. Οι ειδικοί ταξιδιών πρέπει να διατηρήσουν μια βαθμολογία 4,5 στα 5 μετά τη λήψη έξι αναθεωρήσεων, οπότε οι ταξιδιώτες έχουν την τελευταία λέξη." Είπε ο Ταν.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να ζητήσετε ειδικούς ταξιδίων για προγραμματισμό διακοπών, επισκεφθείτε το Zicasso.com.

Εάν δεν είστε σίγουροι αν θέλετε να αγοράσετε ένα ταξιδιωτικό πακέτο, να σχεδιάσετε το δικό σας ταξίδι ή να επιλέξετε τη διαδρομή διακοπών, δείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε.