Ξεκινήστε τον προγραμματισμό διακοπών σας και εξοφλήστε τα βραβεία ανταμοιβής σας τώρα

Δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι ανταμοιβής

Οι σκέψεις των ηλιόλουστων διακοπών είναι αυτό που με πάρει μέσα από αυτές τις πιο δροσερές, βροχερές μέρες. Είτε ονειρεύεστε παραλίες με λευκή άμμο, παραθαλάσσια καμπίνα, είτε ετοιμάζετε εαυτούς δίπλα σε ένα διάσημο ορόσημο, πρέπει πάντα να σχεδιάζετε - όχι μόνο για να έχετε τις καλύτερες προσφορές, αλλά και για να μεγιστοποιήσετε όλες τις ανταμοιβές που διαθέτετε με τα σημεία και τα μίλια που έχετε συσσωρευμένος.

Προσοχή στην περίοδο αιχμής

Πώς σχεδιάζετε τις διακοπές σας εξαρτάται από την προσωπικότητά σας.

Μερικοί άνθρωποι είναι ικανοποιημένοι απλά να το φτερωτούν, να αποφασίσουν για τον προορισμό τους λίγο πριν έρθει η ώρα να συσκευάσουν μια βαλίτσα και να βγούν έξω από την πόρτα. Αλλά υπάρχουν κίνδυνοι που έρχονται με αυτή τη στρατηγική.

Το καλοκαίρι είναι περίοδος αιχμής σε πολλά μέρη του κόσμου, σίγουρα για προορισμούς στην Ευρώπη και σε μέρη των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει μεγάλη ζήτηση για δωμάτια ξενοδοχείων, πτήσεις και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Αν δεν είστε επιλεκτικοί για το πού πηγαίνετε ή όπου μένετε, λειτουργεί μια μη προγραμματισμένη προσέγγιση. Αλλά αν έχετε την καρδιά σας να περπατήσετε στα Champs-Elysées και να κατεβείτε στο The Ritz (που μπορείτε να κάνετε κράτηση μέσω του Marriott Rewards) στο Παρίσι, θα πρέπει να κάνετε κράτηση αρκετά νωρίτερα.

Εξερευνήστε τις δυνατότητες σημείων

Τα καλά νέα είναι ότι τα σημεία μπορούν να εξαργυρωθούν σε όλα όσα χρειάζονται για να κάνουν τις διακοπές σας αξέχαστες. Όχι μόνο μπορείτε να κάνετε κράτηση πτήσεων και δωματίων ξενοδοχείων, μπορείτε να κάνετε κράτηση ενοικίασης αυτοκινήτων, να αγοράσετε περάσματα θεματικών πάρκων και κάρτες δώρων εστιατορίων ή να ψωνίσετε online για τα πάντα, από το κάμπινγκ μέχρι τις νέες αποσκευές - χωρίς να βυθίζεστε στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Και μην ανησυχείτε αν δεν έχετε σωρούς πόντων για να εξαργυρώσετε ένα ταξίδι σε έναν προορισμό που έχει φτάσει σε μεγάλο βαθμό. Σκεφτείτε μια παραμονή, ένα σύντομο οδικό ταξίδι ή ταξιδεύετε κάπου τοπικά. Συσκευασία μέχρι την οικογένεια και να πάει κάπου κοντά μπορεί να είναι εξίσου διασκεδαστικό με μια πιο εξωτικές διακοπές. Χρησιμοποιήστε τα σημεία και τα μίλια σας για λίγες μέρες σε ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο θέρετρο με πολλές δραστηριότητες ή για ένα weekender σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο σε μια ζωντανή πόλη όπως το Σικάγο ή το Μαϊάμι.

Κρατήσεις ανταμοιβών

Εάν κατευθυνθείτε πιο μακριά, θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσετε τις πτήσεις σας και στη συνέχεια το ξενοδοχείο σας να μείνετε δεύτερη. Ο αριθμός των θέσεων ανάθεσης για αρπαγές μπορεί να περιοριστεί σε ορισμένες πτήσεις. Αν αφήσετε να πάρουν τα εισιτήρια σας πολύ αργά, θα μπορούσατε να διαπιστώσετε ότι δεν είναι διαθέσιμα, ή ότι πρέπει να πάρετε μια περίπλοκη διαδρομή με πολλές συνδέσεις για να φτάσετε στο σημείο διακοπών σας.

Όταν οι θέσεις καθίστανται λιγοστές στις πτήσεις προς τους δημοφιλείς προορισμούς, επιλέξτε το σχέδιο Β, μια τακτική που τα χρήσιμα αεροσκάφη επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν - τα αεροπλάνα σε εναλλασσόμενους, λιγότερο πολυσύχναστους αερολιμένες που εξυπηρετούν μεγάλες πόλεις. Για παράδειγμα, αντί του Heathrow του Λονδίνου, μπορείτε να πετάξετε στο Gatwick και στο Stansted με μεταφορείς όπως η Delta, η British Airways ή η American Airlines. Στη Νέα Υόρκη, επιλέξτε το Newark για το JFK και το LaGuardia. Είναι πιο πιθανό να προκαλέσετε μια θέση ανάθεσης για πτήσεις προς αυτούς τους κόμβους κατά την κράτηση της τελευταίας στιγμής.

Τελευταία στιγμή, καθένας;

Μερικοί άνθρωποι αγαπούν τη συγκίνηση του ταξιδιού με την κίνηση (... της οποίας είμαι ένοχος!) Αν αυτό είναι εσείς, μπορείτε επίσης να εξαργυρώσετε τα σημεία και τα μίλια για μυθικές αποδράσεις. Αερογραμμές και ξενοδοχεία αρέσκονται να βλέπουν κενές θέσεις και κρεβάτια γεμάτα. Για να γίνει αυτό, θα σας προσφέρει μεγάλη εξοικονόμηση δύο ή τριών εβδομάδων προ-πετάξει ή-παραμονή ημερομηνίες για να δελεάσει εκείνους που περιμένουν για αυτό το τέλειο παράθυρο.

Οι αναζητούντες περιπέτεια θα πρέπει επίσης να ελέγξουν τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες (όπως αυτές του Starwood ή του Hilton HHonors) για να εξαργυρώσουν πόντους για τις εμπειρίες YOLO.

Ελέγξτε συχνά τους ιστότοπους των προτιμώμενων προγραμμάτων αφοσίωσής σας και θυμηθείτε ότι το κλειδί για την αποτυχία μιας γλυκιάς συμφωνίας είναι η ευελιξία. Ποιός ξέρει? Ίσως θα ανακαλύψετε έναν φανταστικό νέο προορισμό όχι στο ραντάρ σας. Και πραγματικά, δεν είναι η αγάπη της ανακάλυψης ποιο είναι το ταξίδι;